Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Žádná křeč, ale zranění! Pavel si v Jihlavě natrhl sval. Kdy se přestěhuje a co dovolená?

Autor: ČTK - 
18. června 2023
13:42

Prezident Petr Pavel počítá s tím, že se v létě s manželkou Evou částečně přestěhují do Lumbeho vily na Pražském hradě. Bydlet v ní chtějí během pracovního týdne, řekl prezident v CNN Prima News. Prezident také uvedl, že si koupil běžecký pás. Chce si tak zlepšovat kondici poté, co si nedávno způsobil zranění při běhu v Jihlavě. Řekl, že si při něm natrhl stehenní svaly.

Prezident se při květnové návštěvě Kraje Vysočina zapojil do štafetového běhu. Nedokončil ho, podle tehdejšího vyjádření jeho týmu kvůli křeči. Pavel dnes řekl, že si při běhu způsobil drobné zranění a natrhl si stehenní svaly. „Nebyla to pouze křeč. Nechtěl jsem zahltit sociální sítě fialovými fleky na stehnech,“ poznamenal. Poranění léčil tři týdny. Poté začal běhat na běžeckém pásu, který si zakoupil.

Stěhování do Lumbeho vily Pavel označil za záležitost několika posledních týdnů. O využití Lumbeho vily, kde v minulosti bydlel i bývalý prezident Miloš Zeman, Pavel mluvil již po svém březnovém nástupu do funkce. Vila podle prezidenta vyžadovala drobné úpravy, což zabralo určitý čas. Nyní počítá s tím, že se v létě částečně s manželkou přestěhují. Lumbeho vilu budou využívat v době pracovního týdne, aby nemuseli každý den dojíždět do Černoučku na Litoměřicku, kde bydlí.

Pavel plánuje na léto dovolenou, trávit ji bude se ženou v České republice. „Budeme se věnovat chaloupce, dětem a domácím pracím,“ řekl.

Video  Tisková konference Petra Pavla ke 100 dním ve funkci  - Blesk TV
Video se připravuje ...

JaNat ( 19. června 2023 11:18 )

Tak o co ti šlo? Když to víš, pak platí 2. a 3. věta.

JaNat ( 19. června 2023 10:13 )

Ono by bylo asi jednodušší napsat, že prostě nemá kondičku a tím by to bylo.

JaNat ( 19. června 2023 10:10 )

Brouku, už s tím zastáváním a omlouváním přeháníš. Zamysli se proč to opět vyhrabali? Tak nejdřív křeč, ta neprošla. Protože po křeči se na nohu delší dobu nepostavíš. Ale při natrženém svalu je to podobné. Jenže pan prezident v cíli po chvilce chodil zase úplně normálka. Tak kde udělali soudruzi chybu? A že se to může stát i v posteli? Vlastní zkušenost? Jaj, i ty divochu, co ty děláš za akrobatické prvky při vstávání? No to bych chtěla vidět.

Jirik-ta ( 19. června 2023 04:38 )

Jirik-ta ( 19. června 2023 04:10 )

PhDr. Josef Skála, CSc. na hrad

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa