Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Kde skončil Martin Nejedlý? Exporadce Zemana má nový flek u firmy, kterou prodal

Autor: ČTK, simao - 
27. července 2023
10:38

Martin Nejedlý byl ekonomickým poradcem bývalého prezidenta Miloše Zemana a byl označován za jednoho z klíčových mužů Zemanova okolí. V minulosti se například účastnil Zemanova jednání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem a byl i jednatelem české pobočky ruského Lukoilu. V pozici poradce nebyl Pražským hradem placen, mohl ale využívat hradní kancelář. Čím se Nejedlý živí dnes? O tom nyní informoval Deník N.

Poradce bývalého prezidenta Miloše Zemana Martin Nejedlý pracuje pro společnost ATM Energy. Firmu, která působí od roku 2014 na trhu se stlačeným plynem, donedávna vlastnil. Koncem loňského roku ji prodal společnosti Adamovské strojírny a železárny. Kromě práce pro ATM Energy poskytuje poradenství dalším firmám, napsal dnes Deník N.

„Mám pracovní smlouvu na plný úvazek u nového majitele ATM Energy, normálně od nich tedy dostávám plat,“ sdělil serveru Nejedlý. Koho se pak týká poradenská činnost, neupřesnil, pouze podotkl, že jde o poradenské služby v oblasti plynu.

Aktuálně má ATM Energy v Česku osm čerpacích stanic. Jejich počet se ale podle Nejedlého může v následujících letech ještě zvýšit. Podle poslední zveřejněné účetní závěrky společnost v roce 2020 skončila v zisku zhruba milion a půl korun.

Mateřskou společnost Adamovské strojírny a železárny vlastní podnikatel Martin Svoboda, jeden z nejštědřejších sponzorů Strany práv občanů Zemanovci, připomněl server.

Video  Zemanův spolupracovník Martin Nejedlý dorazil na rozloučení s Miroslavem Šloufem, donesl kytici  - David Budai, Aleš Brunclík
Video se připravuje ...

Pracoval i pro Rusy z Lukoilu

Nejedlý se plynovému byznysu věnoval přes firmu ATM Energy od roku 2014. Pracoval také pro ruský ropný gigant Lukoil, a to konkrétně do roku 2015. „Ano, to mohu potvrdit. Poslední výplata mi přišla v červenci roku 2015,“ uvedl Nejedlý.

Podle serveru tak Nejedlý pro ruskou státní společnost pracoval dva roky souběžně se svojí funkcí poradce exprezidenta Zemana.

V roce 2015 média upozornila na to, že Nejedlý má v rozporu se zvyklostmi diplomatický pas, který usnadňuje cestování.

S jeho vydáním v prosinci 2013 souhlasil tehdejší ministr zahraničí Jan Kohout, podle oponentů na něj ale Nejedlý neměl nárok. Na žádost bývalého ministra zahraničí Jakuba Kulhánka (ČSSD) ho vrátil na podzim 2021.

otrusnik ( 16. října 2023 09:46 )

Stejně to vyšumí a nic se nevyšetří.

bullshit ( 27. července 2023 15:24 )

Na tyto kloučky neexistuje žádná páka

Uživatel_5541614 ( 27. července 2023 13:52 )

Ale prosimtě

Uživatel_5522193 ( 27. července 2023 13:47 )

Jistě pokud je to já na bráchu brácha na mě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa