Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

„Lidi si vás najdou a zabijou.“ Pekarová terčem brutálních výhrůžek, obrátila se na policii

Autor: vja - 
26. června 2023
20:20

Po oznámení slovenské prezidentky Zuzany Čaputové, že v dalších prezidentských volbách již nehodlá kandidovat, se ve společnosti a zejména pak na sociálních sítích rozhořela debata o tom, že ženy v  politice musí často čelit obrovskému tlaku ze strany veřejnosti, obvzláště pak na internetu a sociálních sítích, kde jim často chodí výhružky a vulgární zprávy. Své o tom ví i předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP09), která na Twitteru jeden z otřesných případů nepřípustného chování sdílela.

Pekarová již poněkolikáté uvedla, že rozhodnutí Čaputové nevstoupit do boje o funkci hlavy státu zcela chápe a respektuje. „Mám velké pochopení pro rozhodnutí Zuzany Čaputové nekandidovat podruhé, protože jsem si vědoma, čemu čelí. Ač mě to samozřejmě mrzí,“ napsala v twitterovém příspěvku, k němuž připojila snímek obvzláště útočného e-mailu, který jí nedávno přistál ve schránce. Ve zprávě jí i dalším státním představitelům autor dokonce několikrát vyhrožuje smrtí. „Tento mail nemá nic společného s vyjádřením názoru. Řeším jej s Policií ČR, aby se něco podobného nestalo normou chování k žádnému politikovi,“ píše předsedkyně Sněmovny.

Pod příspěvkem se Pekarová Adamová dočkala řady podpůrných reakcí od svých kolegyň, ale i žen mimo politiku a svých příznivců. „Když jsem se dostala do Sněmovny, chodily mi fakt hnusný dopisy, maily, zprávy. Nejhorší byly asi ty, který dorazily fyzicky na náš obecní úřad,“ napsala poslankyně Barbora Urbanová (STAN), která zároveň poděkovala za zastání, kterého se jí ze strany předsedkyně Sněmovny kdysi dostalo.

Video  Ekonomka Danuše Nerudová o plánech na důchodovou reformu i ochrance kvůli vyhrožování  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa