Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zeman slaví 77. narozeniny: Čokoládový dort, zákaz alkoholu a tajemný Ovčáček s dárkem

Aktualizováno -
28. září 2021
19:26
Autor: Mii, ČTK - 
28. září 2021
16:18

Prezident Miloš Zeman má dnes rovnou dvojnásobný důvod k oslavám. Kromě toho, že je Den české státnosti, tak ještě na dnešní datum připadají jeho 77. narozeniny. Hlava státu musí stále dodržovat poklidný režim po nedávné osmidenní hospitalizaci, alkohol si tedy užít nemůže, od svých spolupracovníků ale Zeman dostal dvoupatrový čokoládový dort s českou vlajkou. O překvapení mluvil i jeho mluvčí Jiří Ovčáček.

„Děkuji za všechna krásná přání k narozeninám, moc si jich vážím. V Lánech jsem se dnes setkal s rodinou a nejbližšími spolupracovníky. Narozeninový dort byl skutečně originální. Udělal mi radost,“ napsal Zeman na svůj facebook a připojil fotografii cukrářského výtvoru. Dort je čokoládový a ozdobený malinami a borůvkami. Nechybí česká vlajka a figurka, která má zřejmě představovat jeho osobu.

Není to první dárek, který prezident dostal. Už v pondělí mu premiér Andrej Babiš (ANO) věnoval lahev koňaku, hlava státu se netají svou láskou k dobrému pití. Letos ovšem tvrdý alkohol konzumovat nemůže kvůli svému pobytu v nemocnici, kterou opustil teprve minulou středu. Koňak si proto odložil.

Podle Hradu byla prezidentova hospitalizace plánovaná. Lékaři hlavě státu nenašli život ohrožující onemocnění, zjistili u něj ale dehydrataci a mírné vyčerpání. „Pan prezident je v pořádku. Myslím, že se mu daří dobře a těší se na volby,“ řekl v pondělí Babiš, který Zemana navštívil i během hospitalizace. „Ještě jednou všechno nejlepší, pane prezidente. Vážím si Vás,“ doplnil v úterý.

Také prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček si pro oslavence přichystal překvapení. „Dárek připravený mám, ale neprozradím, než bude předán,“ řekl ráno pro server Život v Česku. Zda šlo nakonec o zmíněný dort, zatím není jasné.

Výrazná byla v minulosti oslava 75. narozenin Zemana, pořádal velkou akci na Hradě. Oslava se konala jen pro zvané a účastnily se jí výrazné osobnosti – jako zpěváci Daniel Hůlka či Michal David nebo přední politici včetně Babiše a vicepremiérky Aleny Schillerové (za ANO).

Video  Zdravotní stav prezidenta: Kolik toho máme vědět?  - Blesk TV, Mall TV
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

luder ( 2. října 2021 10:07 )

Běda starším lidem a důchodcům, běda běžným občanům!
Tahle skvadra, pokud se dostane k moci, tak si s těmi vážně nemocnými a starými lidmi hned poradí! Zpoplatní doktory, zdraží léky a ty vážně nemocné a staré lidi nechají umřít; omezí či zastaví jim léčbu a tzv. na nich ušetří! Pak bude v obdobném časovém horizontu více mrtvých než za covidu! Cílená likvidace hl. běžných - starších občanů, potenciálních nevoličů Pirátů-Stan a dalších slátanin..! Když Kalousek tenkrát předčasně s Nečasovou vládou skončil tak s Hegerem už měli v plánu 100 - 200 kč obvoďák, 300 - 500 kč specialista a divil bych se kdyby tahle slátaná skvadra a spol. nechtěli pokračovat v jejich stopách včetně migrace, zavedení eura a dalších destruktivních sviňáren!

kradudoroztrhanitela ( 30. září 2021 17:46 )

Ale na veřejnosti se nikdy nepomočil.
ost velký rozdíl.

kradudoroztrhanitela ( 30. září 2021 17:29 )

Paroubek - ROKO
Falbr - Farkaš
Kavan - KATO
Ďuričko - LIPAN, Buzková - PAVLA, Marek Jiří - RADEK, Dvořák Vlastimil - VLASTIMIL, Rath (otec) - RAS
Aleš Hušák,šéf Sazky, dvojnásobný agent „Chapman“ a „Krakonoš“

luder ( 30. září 2021 14:46 )

Tak nevím, co ty vyfetované havloidní mozky mají proti StB?
Co třeba tihle?

Agent StB Havel (Tomis), prezident, zvolený komunisty ( člen KSČ 1962 – 1966), potomek práskačů gestapu, agent StB Dienstbier st. ministr, Jan Ruml (pastýř) ministr vnitra, poté další agenti StB - ministři Vondra, Kocáb (MUK ve službách KG, potom prof. P.Eben (Petřík), Vlasta Chramostová (Klára), umělec Bartoška (Narcis), Přeučil (Klaun), Václav Neckář (Bacil), Smoljak Ladislav (Stožický), JanTříska (Toman) Kavan (Kato), Dominik Hašek (hokejista), rež.Vorlíček (Vašek), europoslanec za TOP 3% Štětina (Plavec), kandidáti na prezidenta agent StB pedofil Drahoš (BAS) a agent StB Horáček (Sázkař), atd - ttp://www.rac-bohe­mia.sz­m.co­m/stb­.htm. Atd. atd.

luder ( 30. září 2021 14:45 )

12. 2. 2001 náhlý zánět průdušek při zahraniční cestě, třináct dní ve Vojenské nemocnici
24. 9. 2001 lehká srdeční arytmie, hospitalizace; Havel zrušil plánovanou cestu přestože už seděl v letadle
23. 10. 2001 nachlazení, jedenáct dní ve Vojenské nemocnici a domácí léčba v Lánech
17. 12. 2001 nevzdušnost části pravé plíce, léčba ve Vojenské nemocnici
17. 7. 2002 zahleněná část pravé plíce, prezident předčasně ukončil zahraniční návštěvu
23.-30. 10. 2002 zánět horních cest dýchacích
6. 1. 2004 lékař preventivně doporučil předčasný návrat z cesty po Asii kvůli dýchacím potížím
19. 11. 2004 „nalomená kost“ v noze po pádu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa