Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Narozeniny Moniky Babišové: Blesk s ní mluvil o strachu o rodinu i očkování. A dar z Hradu

Aktualizováno -
14. června 2021
10:13
Autor: Jakub Veinlich - 
14. června 2021
05:30

Manželka českého premiéra Monika Babišová dnes slaví 47. narozeniny. 14. června, jen o 19 let dřív, se narodil také bývalý americký prezident Donald Trump, se kterým se Babišovi setkali v Bílém domě v březnu před dvěma lety. Babišová si během pandemie postěžovala na omezené cestování. Kvůli hrozbě koronaviru čeká na druhou dávku očkování, vakcínu doporučí podle svých slov i dětem Frederikovi a Vivien. Blesk Zprávy přinášejí průřez rozhovory, které Monika Babišová v minulosti Blesk Zprávám poskytla.

„Děkuji své paní, být manželkou Babiše není snadné,“ gratuloval premiér Andrej Babiš loni své manželce Monice Babišové veřejně. Oslava byla ale tehdy kvůli koronavirové pandemii skromnější než ty předešlé. Žádné karaoke, žádné čepice s nápisem „sorry jako“. K těm letošním narozeninám premiér chystá podle informací Blesk Zpráv překvapení.

A mezi gratulanty bude také Miloš Zeman. „Pan prezident zašle paní Babišové k narozeninám květinu,“ prozradil Besk Zprávám mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Rok v teplákách

Pro řadu žen je Monika Babišová mimo jiné módní ikonou. I tuto její zálibu jí ale narušil covid-19. „Tento rok je pro mě rokem tepláků,“ prozradila v rozhovoru pro Blesk Zprávy premiérova žena na sklonku roku 2020. Právě tepláky podle svých slov oblékala během nařízení o omezení pohybu nejčastěji. A i ona se podle svých slov těšila na to, až budeme moct postupně sundávat roušky nebo respirátory.

„Konečně pomalu sundáváme masky a já zase začnu zdravit známé, které jsem přes masky nepoznávala,“ vyfotila se 3. června poprvé bez respirátoru i roušky na svůj instagramový účet.

Záchrana života v nemocnici

Jen pár dní před tím se i na ni dostalo s očkováním. Pro první vakcínu si zajela Babišová i s manželem Andrejem a psíkem Gigi do pražské Thomayerovy nemocnice.

„Myslím, že můžu říct, že mi tam v minulosti zachránili život, když jsem měla zánět slinivky. Od té doby tam chodím se vším a snažím se jim také pomáhat,“ řekla hned po očkování v rozhovoru pro Blesk Zprávy, proč si vybrala právě toto místo pro očkování. Premiér Babiš totiž jinak propaguje Národní očkovací centrum v pražských Vysočanech v hale O2 universum.

Covid nikdo z rodiny Babišových neměl, ale prý kolem ní kroužil. „Z nás čtyř ho naštěstí nikdo neměl, ale přítel mojí dcery byl pozitivní. A jelikož bydlí u nás doma, tak jsem to měla úplně nablízko, a vím, jaké to je. Starali jsme se o něj,“ prozradila Babišová v rozhovoru loni těsně před Vánocemi.

Zatímco její muž měl druhou dávku vakcíny už v lednu, Babišová by si měla jít pro tu svoji 7. července. „Absolutně to necháváme na dětech, řekli jsme, že je do toho nutit nebudeme.  Ale oba se chtějí nechat očkovat. Dcera proto, aby se mohla zase vypravit do Španělska a nemusela se bát cestovat. A Frederik taky. Už konečně zase chceme žít naplno a chceme být chráněni,“ dodala k tématu očkování svých dětí, Frederika a Vivien.

Strach o rodinu

Letos v dubnu zaskočil Moniku Babišovou její muž přes televizní obrazovku. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS Andrej Babiš vysvětloval podle něj pravé důvody toho, proč byla jeho žena i dcera v Dubaji v době, kdy vláda Čechy od cestování odrazovala. „8. ledna mi řekla policie, že je člověk, který chce zastřelit moji rodinu,“ překvapil premiér zdůvodněním, o kterém prý jeho rodina do té doby neměla ani tušení.

„Ne, nevěděli, teď tady sedím a brečím. Nikdy mě nenapadlo, že by někdo chtěl ublížit mně a dětem, když my žádnou politiku neděláme a za nic nemůžeme,“ reagovala Babišová pro Blesk Zprávy bezprostředně poté, co se v přímém přenosu dozvěděla, co jí údajně hrozilo.

Video  Andrej Babiš na Primě: Ve Španělsku zatkli muže, který vyhrožoval, že zabije mou rodinu i mě  - CNN Prima News
Video se připravuje ...

„Někdo dělá chyby, tak je potřeba odpouštět. Snažím se naučit být lidský,“ reagoval později na celý případ Babiš v pořadu Ptám se, pane premiére.

Monika Babišová slaví narozeniny ve stejný den jako bývalý americký prezident Donald Trump. Jemu je od pondělí 75 let. V březnu před dvěma lety se přitom Babišovi potkali s Trumpovými v Bílém domě.

V posledním roce se pak Babišová zase v Praze setkala s Trumpovým ministrem zahraničí Mikem Pompeem a jeho ženou Susan, se kterou poobědvala v zahradě Kramářovy vily. Dámy se prošly také historickým centrem Prahy. 

Video  Příjezd manželky Mikea Pompea do Kramářovy vily  - Blesk: Jakub Veinlich
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marmat ( 15. června 2021 16:04 )

ingmarie: Proč z Vás ta závist tak dramaticky "čouhá a kape"?

marmat ( 15. června 2021 16:02 )

ingmarie: Tohle už si nedovolí ani Ferjenčik !!!
Riskujete...trestní oznámení za pomluvu

sarina ( 15. června 2021 02:58 )

Babiš je vynikajícím premiérem a jistě by byl zase prezident by mohl být Vondráček.

marmat ( 14. června 2021 22:42 )

47!??? Gratulace a klobouček ! Taky za podporu manžela -speciálně poslední rok !

marmat ( 14. června 2021 22:40 )

ingmarie: Závist Vám vypaluje evidentně cejch i do fasády, že?
Strašně se Vám ta nenávist zhoršila....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa