Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zeman se chystá do Moskvy. S Babišem v Lánech vzpomínal i na 17. listopad

Autor: ČTK - 
13. listopadu 2019
21:08

Na tradičním novoročním obědě se prezident Miloš Zeman s premiérem Andrejem Babišem sejdou v neděli 5. ledna. Ještě jednou se setkají do Vánoc. Dnes spolu na pravidelné večeři ve středočeských Lánech probrali zahraniční politiku včetně prezidentova plánu jet na jaře do Moskvy na oslavy výročí konce druhé světové války.

„Pan prezident mne informoval, že chce navštěvovat kraje a že se chystá na oslavy v květnu do Moskvy, kde má být americký prezident a další prezidenti. Takže jsme nějak koordinovali zahraniční aktivity,“ uvedl Babiš po zhruba půldruhahodinové schůzce. S prezidentem hovořili také o aktuálních otázkách, jako jsou plány v jaderné energetice či schvalování rozpočtu na příští rok.

Dotkli se i víkendových oslav 30. výročí sametové revoluce. Prezident, který neplánuje 17. listopadu veřejné vystoupení, podle Babiše zavzpomínal na svoji účast v okamžicích, které formovaly současnou podobu společnosti. Babiš bude v neděli hostit kolegy ze sousedních zemí v Národním muzeu a Kramářově vile, pak odletí na oslavy na Slovensko. Dnes zopakoval, že v sobotu se zúčastní slavnostního vystoupení baletu Národního divadla.

murQ ( 14. listopadu 2019 00:31 )

Dobrá retro fotka, prezident je tam jako by on přijel ze vsi. Pohodlí je "doma" pohodlí.

santikxauz ( 13. listopadu 2019 22:57 )

Ty zase úchyláky.

dama_s_kosou ( 13. listopadu 2019 21:38 )

Mohli by si ho tam uz nechat. Tady ho lidi stejne nemaji radi a on nema rad je. Nejlepe kdyby tam zustale cele hradni Bratrstvo kocici pracky.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa