Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Utírají mu pusu a říkají Miloši.“ Generál Pavel útočí na tým Zemana, Ovčáček Hrad brání

Autor: kal - 
5. listopadu 2019
11:00

Do řádných prezidentských voleb v roce 2023 je v Česku ještě daleko, kampaň před nimi už se ale začíná rozbíhat naplno. Jedním z možných nástupců Miloše Zemana, který se do příštích voleb nezapojí, je i generál Petr Pavel. V obsáhlém rozhovoru pro Deník N, se kterým je spřízněný, na Zemanovo okolí zostra zaútočil, když popsal ze svého pohledu nedůstojné chování prezidentova okolí v Afghánistánu. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček pro Blesk Zprávy kontroval s tím, že nedůstojná jsou slova Petra Pavla, ve kterém je prý koncentrovaná nenávist a vyjadřuje se jako „pavlačová drbna“.

„Lidé, kteří jsou dnes kolem prezidenta Zemana, doslova i v přeneseném slova smyslu prezidenta vodí. A při tom si dělají svůj byznys,“ ošil se zkušený voják, ale i bývalý komunista Pavel v rozhovoru pro Deník N. Zmínil přitom tradiční trojici: Vratislav Mynář (kancléř), Martin Nejedlý (ekonomický poradce s vazbami na Rusko) a Jiří Ovčáček (mluvčí).

„Jednou jsme byli s prezidentem v Afghánistánu. Čekali jsme společně v jedné místnosti. Najednou mluvčí Ovčáček a další z jeho týmu začali prezidentovi tykat, různě, dost nedůstojně ho opečovávat. Před vojáky. Okamžitě jsem své lidi požádal, aby počkali na chodbě,“ zamračil se Pavel s povzdechem: „Ať si tohle dělají v soukromí. Musejí si přece vůči prezidentovi zachovat úctu za každých okolností. A ne mu utírat pusu a říkat Miloši.“

Nakonec generál Pavel ještě politoval osobní strážce prezidenta. „Ochránce hlavy státu je náročná profese. Dnes jsou degradováni na ošetřovatelky s pistolí za pasem. To musí být pro ty kluky hrozně ponižující,“ zmínil.

Ovčáček: V Pavlovi je zášť a koncentrovaná nenávist

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček rozhovor nenechal bez povšimnutí a už v úterý ráno na svém facebooku vznesl dotaz: „Co je důstojnější? ‪Přísahat věrnost ČSSR, Varšavské smlouvě, KSČ, SSSR, souhlasit s okupací v roce 1968 a dnes si hrát na bojovníka s Ruskem. ‪Odmítnout okupaci ČSSR vojsky Varšavské smlouvy, kritizovat režim KSČ, být za to terčem pomsty a ve stáří chodit o hůlce. ‪Co myslíte?“ Narážel tak na rozdílnou minulost „prostořekého“ generála i svého hradního pana.

Pro Blesk Zprávy pak Ovčáček přidal detailnější a adresnější reakci: „Nedůstojné je vyjadřování Petra Pavla. S tak koncentrovanou nenávistí, záští a farizejstvím se veřejnost velmi dlouho nesetkala. Místo, aby ocenil, že český prezident navštívil české vojáky v Afghánistánu, celou dobu je navzdory kritikům podporuje a chová k nim hlubokou úctu, vyjadřuje se Petr Pavel jako pavlačová drbna. S takovým přístupem ho budou mocně velebit někteří novináři, ale u českých voličů neuspěje.“

Video  O závisti i úspěšném Česku. Podívejte se, co Zeman řekl 28. října na Hradě  - abl
Video se připravuje ...

ingmarie ( 7. listopadu 2019 19:46 )

Ondra N ( 7. listopadu 2019 11:22 )

Další kariéristický a bezcharakterní komouš, který se cpe do vysoké politické funkce. Dokonce té nejvyšší! Havlovo "nejsme jako oni" byla strašlivá chyba. Komouši se pak rozbujeli jako rakovina.

zdenekksevratiI ( 6. listopadu 2019 18:07 )

Pořád nebul, hounocuce!

stalaning ( 6. listopadu 2019 16:56 )

Miloš se v sedm ráno poch.čije, o půl osmý pos.ere a v osm ho budí. Tu jeho nevymáchanou tlamu mu utírají až po prd.eli.

Lubomír Babáček ( 6. listopadu 2019 13:17 )

A kdo to tvrdí? Mysli hlavou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa