Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Moc to bolí, stále Marky vidíme.“ Výborný řekl příčinu smrti své ženy (†45)

Autor: kal - 
3. října 2019
12:55

Předseda lidovců Marek Výborný (43) po třech dnech prolomil mlčení a promluvil o smrti své ženy Markéty (†45), která zemřela náhle v pondělí ráno. Kromě poděkování za slova podpory a soucitu přidal několik vřelých slov na adresu své milované manželky, pozval zájemce na sobotní poslední rozloučení. A především – řekl, na co Markéta Výborná, matka tří dětí, náhle zemřela.

„Děkujeme Vám za stovky slov podpory a vyjádření soucitu. Ač nás to moc bolí, tak si toho moc vážíme. Milovanou Marky a mamku máme stále před očima a víme, že teď už v ní máme mocnou přímluvkyni v nebi. I ona nám pomůže tu bolest překonat,“ uvedl Výborný v prohlášení na facebooku.

„Kdo byste se chtěl s ní přijít rozloučit a spolu s námi poděkovat za dar jejího života a vše co nejen pro nás udělala, tak můžete v sobotu v 10:00 v kostele sv. Bartoloměje v Heřmanově Městci. S nadějí a vírou ve shledání ji svěříme Pánu,“ zmínil předseda KDU-ČSL.

Markétě Výborné nepomohl ani okamžitý zásah lékaře

Nakonec Marek Výborný přidal i ozřejmení toho, jak jeho manželka zesnula. „Zemřela na zcela skrytou vrozenou vadu srdce, která se v jejím případě do poslední chvíle nijak předem neprojevovala a je bohužel neléčitelná. Bohužel by jí nepomohl ani okamžitý zásah lékaře (pro znalé ze zprávy Pardubické nemocnice: pravostranné srdeční selhání při arytmogenní kardiomyopatii),“ dodal Výborný.

Předseda lidovců přidal i fotku ze sobotních městských slavností v Heřmanově Městci. „RIP Marek, Amálka, Míša a Vendelín,“ uzavřel Výborný.

Video se připravuje ...
Další videa