Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Tragédie u šéfa lidovců: Výborný přišel o ženu, tři děti o mámu. Jak zemřela?

Aktualizováno -
30. září 2019
15:10
Autor: kal, trm, jt - 
30. září 2019
13:20

Manželka Marka Výborného (43) Markéta (†45) v pondělí zemřela, o tragédii v rodině informoval v pondělí na svém facebooku sám předseda KDU-ČSL. O mámu tak přišly tři děti. Jednu z prvních kondolencí přidal někdejší šéf strany a senátor Jiří Čunek se slovy: „Modlím se za něj. Modlím se za celou rodinu. Modlím se za Markétu.“ Podle informací Blesk Zpráv se Markéta Výborná v pondělí ráno ještě probudila, ale pak si ještě znovu lehla a ve spánku zemřela.

„Přátelé, dnes nás zasáhla rodinná tragédie. Děkuji všem, že jste s námi ve svých myšlenkách i modlitbách. Potřebujeme teď čas sami pro sebe, děkuji za pochopení. Ale brzy se ozvu,“ zmínil Výborný, který letos převzal otěže lidovců po Pavlu Bělobrádkovi (KDU-ČSL).

„Je to pro mne nová zpráva. Nezbývá než vyjádřit hlubokou a upřímnou soustrast,“ uvedl pro Blesk Zprávy Bělobrádek.

Modlitba za Markétu

„Chtěl bych vyslovit hlubokou upřímnou soustrast předsedovi KDU-ČSL Marku Výbornému. Těžko se mi hledají slova. Modlím se za něj. Modlím se za celou rodinu. Modlím se za Markétu,“ zmínil Jiří Čunek. Ani on neměl o příčině úmrtí bližší zprávy, jak řekl Blesku.

„Chtěl bych vyjádřit svou nejhlubší soustrast Marku Výbornému a jeho rodině. Těžko se hledají jakákoliv slova, která by vyjádřila zármutek z odchodu vždy usměvavé ženy Markéty. Jsem s Tebou v modlitbě, brácho!“ uvedl lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský. 

Že úmrtí Markéty přišlo náhle, naznačují i fotografie z facebooku předsedy KDU-ČSL. Ještě v sobotu 28. září byli společně ve Staré Boleslavi na svatováclavské pouti.

Vystudovaný teolog a historik Marek Výborný, vstoupil do vysoké politiky jako ředitel gymnázia v Pardubicích. S manželkou Markétou vychovával tři děti v Heřmanově Městci, kde Marek Výborný zasedá v zastupitelstvu.

Video se připravuje ...
Další videa