Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

„Zneužitá holčička.“ Kalousek se diví, proč Greta děsí, Stropnický se jí zastal

Autor: simao - 
24. září 2019
14:00

Na české politické scéně se strhla přestřelka po emotivním projevu švédské aktivistky Grety Thunbergové, který přímo v New Yorku sledoval premiér Andrej Babiš (ANO). Projev rezonoval nejen sociálními sítěmi, ale i úterní Sněmovnou. Miroslav Kalousek (TOP 09) se podivoval nad tím, proč mladá dívka tolik děsí. A expremiér Mirek Topolánek v souvislosti s Gretou napsal drsný vzkaz právě Babišovi.

„Všichni jsou dnes zděšeni šíleným projevem nezletilé, nemocné Gréty v OSN,“ uvedl na twitteru poslanec ODS Jan Skopeček a přidali se k němu i další představitelé občanských demokratů.

Video  Podívejte se na emotivní projev Grety Thunbergové: Ukradli jste mi dětství!  - Reuters
Video se připravuje ...

„Považuji ochranu životního prostředí za velice důležité téma a konzervativní hodnotu. Současné zelené šílenství ale nemá s ochranou přírody vůbec nic společného. Dokonce považuji za lumpárnu, když někdo pro své politické cíle zneužívá mladou dívku a děsí mladé lidi po celém světě,“ podotkla europoslankyně Veronika Vrecionová (ODS).

Jenže tohle zděšení někteří nechápou. „Pamatuji si v OSN mnoho projevů zástupců hnusných diktatur a zrůd, které podporovaly mezinárodní terorismus a vraždění. Nikdy jsem ale po těch projevech neslyšel nikoho z ODS takhle vyvádět. To vás tahle dívka děsí víc než oni? Pokud vidíte hlavního nepřítele v ní, je to zlé,“ zareagoval na výroky z řad politiků ODS Miroslav Kalousek (TOP 09), uvedly novinky.cz.

Stropnický ml.: Greta to říká drsně, ale přesně

Greta ve svém projevu vystupovala značně emotivně. „Jak jste mohli? Vašimi prázdnými slovy jste mi ukradli mé sny a mé dětství,“ zaútočila vyčítavě se slzami v očích.

„Lidé trpí, lidé umírají, celé ekosystémy se hroutí. Jsme na počátku masového vymírání a jediné, o čem dokážete mluvit, jsou peníze a pohádky o nekonečném ekonomickém růstu,“ čílila se Greta.

Někdejší předseda Zelených Matěj Stropnický na facebooku poznamenal: „Greta Thunberg přiostřuje. Pokud se mohla doposud ekonomickým elitám líbit, tak odhaduju, že to bude pomalu ustupovat a bude se čím dál víc líbit mně. Říká to velmi přesně a drsně.

Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) se naopak pozastavil nad PR vystupováním Grety. „Nesedí mi PR a vystupování Gréty, ani to zjednodušování ohledně klimatické změny, ale to neznamená, že se nad tím nemáme zamyslet a poslechnout si ji. O tom je demokracie,“ podotkl taktéž na síti.

Mach: Zfanatizovali ji rodiče

Naopak bývalý šéf Svobodných, dnes podporovatel Klausovy Trikolory Petr Mach míní, že Gretu „zfanatizovali“ její rodiče. „Rodiče, kteří tuhle nemocnou holku zfanatizovali a cpou ji neustále před média, jsou jen sobci. Ti jí vzali dětství, ne papaláši v OSN. Chovejme se prosím normálně, chraňme si přírodu, ale vyhněme se fanatismu,“ vzkázal Mach. 

Video  „Není možné po lidech chtít, aby přestali jezdit auty. Gretina cesta to potvrzuje,“ říká odborník na klima  - Markéta Volfová, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Topolánek ostře: Ať jdou Greta i Babiš do h*jzlu

Premiér Andrej Babiš (ANO) Gretin projev viděl v New Yorku na vlastní oči. Označil ho za zajímavý. „Bylo to zajímavé, samozřejmě. Byl jsem trochu překvapený tím tónem. Myslím si, že bychom se neměli strašit tím, že přijde nějaká apokalypsa a že vymřeme, když se nestaráme o klimatickou změnu,“ komentoval Gretin projev.

Expremiér a Babišův kritik Mirek Topolánek v reakci na Gretin projev a Babišova slova na twitteru uvedl: „,You have stolen my dreams and my childhood with your empty words,′ křičí s planoucíma očima spasitelka Greta na vyděšené, provinilé politiky. ,O čem sním, když náhodou spím,′ vlezle a stejně mesiášsky tluče do hlavy důchodcům Andrej. Taky mám sen. Aby šli oba do h*jzlu,“ uvedl zostra Topolánek.

hejhej ( 25. září 2019 13:12 )

Dcera komediantů, divadelní chování má v krvi, někdo ji napsal text a ubohá holčina byla k tomu zneužita se svolením svých rodičů.

Kruta_Pravda ( 25. září 2019 06:51 )

A co řekla? Prázdné slova. Žádný aspoň nástin řešení. Ti mi vadí.

Kruta_Pravda ( 25. září 2019 06:49 )

Já bych aspergra nenazyval nemoci. Zalezi na stupni ale mnoho lidi je velice chytrých.

franz ( 24. září 2019 20:00 )

A "zelení primitivové" už začínají vylézat. Co slovo to perla.

Rena18 ( 24. září 2019 18:52 )

Vyjadrit se muze clovek k cemu chce a tady ti oponenti se vyjadruji tez k ni a zrudneji bez toho aniz by ona ublizila jim.....takze jsem ji ani neslysela a priklanim se na jeji stranu nez primitivum kteri si mysli ze sezrali vsechnu moudroost sveta bez toho aniz by s ni byli v kontaktu...chudaci takovi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa