Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„Moje generace musí vychcípat.“ Holubová s receptem na Babiše a Zemana naštvala Kováčika

Autor: tva - 
19. srpna 2019
19:00

Herečka Eva Holubová si už zase nebrala servítky. V rozhovoru pro DVTV se vyjádřila k náladě ve společnosti, která panuje v Česku 30 let po sametové revoluci. „Ta moje generace asi prostě musí vychcípat a nastoupí noví bojovníci,“ okomentovala vládu premiéra Andreje Babiše (ANO) opřenou o komunisty i to, že přímou volbu prezidenta také napodruhé vyhrál Miloš Zeman. Takový postoj byl ovšem moc na předsedu poslaneckého klubu KSČM Pavla Kováčika, který se na webu partaje nad slovy Holubové rozhořčil.

„Že bude stát řídit jako firmu? Já to vůbec nechápu, nerozumím tomu. Vždyť on je můj zaměstnanec,“ řekla Holubová například na adresu předsedy vlády Babiše. „Kdo má tohle (Babišovo) smýšlení, tak nechce být ovlivněný. Nechce to vidět. Přitom jsme ten socialismus zažili,“ dodala herečka, která v kampani před evropskými volbami podpořila společnou kandidátku TOP 09 a STAN předvolebním klipem.

Holubová kromě jadrné mluvy přidala i několik biblických přirovnání. V interview se zároveň snažila vysvětlit, jak důležitá je pro ni podpora akcí jako byla červnová demonstrace na Letné. „Svoboda je pro mě na prvním místě, lidé za svobodu bojovali a trpěli i mnohem víc,“ řekla v rozhovoru herečka.

Na slova Holubové o „vychcípání“ její generace na webu KSČM zareagoval předseda poslaneckého klubu strany Pavel Kováčik. „Nejvyšší možné pohrdání lidmi! I tak se dá definovat následné ‚naše generace musí vychcípat a nastoupí noví bojovníci‘, sdělila národu herečka Eva Holubová a pokračovala v květomluvě na téma, že lidé mají možná zdevastované mozky. Prý zapomněli, co tu bylo,“ píše komunistický poslanec ve svém textu.

Kováčik si vztáhl „vychcípání“ na celý národ

Kováčik přidal také svůj pohled na současný stav. „Každá doba má své klady i zápory. Historii nelze lakovat na černo ani na růžovo. Zvláště dnes, v tolik proklamované době demokracie, můžeme ve volbách dát hlas, komu chceme. Pokud se této dámě z hereckého pohledu nelíbí současný premiér, nechť mu nedá svůj jedinečný hlas, ale přát národu, aby vychcípal, je poněkud silné kafe od této ‚distingované‘ dámy naší herecké scény,“ uvedl. 

Ve svém vyjádření nebyl Kováčik ale úplně přesný, Holubová nezmínila „vychcípání národa“, ale jen své generace.

Anketa
Holubová vs. Kováčik: Kdo si vás názorem získal?
počet hlasujících: 3651

Eva Holubová je členkou Liberální ekologické strany (LES), kterou vede exministr životního prostředí Martin Bursík. První místopředsedkyní strany je dokumentaristka Olga Sommerová. LES v senátních volbách na podzim 2016 spolu s KDU-ČSL, Piráty a občanským hnutím Desítka pro domácí (DPD) nominoval ve volebním obvodě číslo 22 Renatu Chmelovou. Koaliční kandidátka se poté stala senátorkou.

Video  Boj Evy Holubové o životní prostředí: Na záchodě nesplachuju, je jiné řešení  - Petr Macek, Jan Jedlička
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Omasta ( 6. září 2019 09:25 )

S názorem vychcípat se mi líbila. V dětech je budoucnost!

Omasta ( 6. září 2019 09:22 )

Ona je ENTP, svobodomyslná, takže není divu, že jí uvážlivý bBabiš nesedí. Není to chyba Babiše. Nám zase Holubová připadá příliš uvolněná a chaotická. Do vlády rozhodně žádný chaosmen nepatří, viz. Boris Johnson.

jonn ( 5. září 2019 18:04 )

Tak ať s tím chcípáním začne.

Allerton ( 1. září 2019 07:38 )

Pravda

Ondratnv ( 31. srpna 2019 17:50 )

Fuj odporná žena.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa