Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Schillerová pálila ostrými jako Zemanová: Jen místo maskáčů zářila v „banánech“

Autor: Jakub Veinlich - 
28. července 2019
07:25

Po první dámě Ivaně Zemanové, nebo poslankyni Janě Černochové (ODS), vzala do ruky zbraň také strážkyně státní kasy Alena Schillerová. Na střelnici ji zlákal přímo policejní prezident Jan Švejdar. Zbraně přišly na scénu chvíli před tím, než spolu oba začali probírat požadavky policie na rozpočet pro příští rok.

„Pozval mě (policejní) prezident. Už delší dobu jsme se domlouvali, abych si zastřílela,“ prozradila k návštěvě policejní střelnice ministryně financí Alena Schillerová (ANO).

„Mám dokonce monokla okolo klíční kosti,“ přiznala šéfka státní kasy nemilou vzpomínku z policejního prostředí. Sama si prý nedala příliš pozor na zpětný náraz jedné ze zbraní, které s urostlými policisty zkoušela.

„Ukázali všechny možné druhy zbraní – ukázali mi, co vše zacházení s nimi obnáší, a mluvili jsme také o problémech policie, co je kde pálí atd.“ vzpomínala Schillerová, která má podle svých slov největší respekt ke kulometům. „Nešlo mi to ale moc s revolvery,“ přiznala.

O zbrojáku neuvažuje

Že by si chtěla pořídit vlastní zbraň, ale Schillerová odmítá. „Nepřemýšlela jsem o zbrojním průkazu. Nikdy jsem k tomu neinklinovala,“ na střelnici se prý ale dost odreagovala. „Soustředila jsem se na terč, na to, abych trefila, abych splnila všechny podmínky a pravidla, která mám,“ rozpočet tak šel na chvíli stranou.

I pod samotnou ministryni spadá jedna ozbrojená složka. Je jí celní správa, kterou Schillerová řídila už ze své pozice náměstkyně ministra financí.

První dáma s revolverem

Ženy, které si samy pořizují zbraně, jako například první dáma Ivana Zemanová, nebo poslankyně ODS Jana Černochová Schillerová neodsuzuje, je prý v tomto směru naprosto liberální. „Pro mě to není úplně neznámý svět. Je to svět, ke kterému mám respekt a který mně do jisté míry imponuje, i když je to spíš chlapský svět,“ dodala.

Že si první dáma Ivana Zemanová pořídila zbraň, řekl v pořadu s Prezidentem v Lánech už v roce 2016 v rozhovoru pro Blesk Zprávy samotný prezident Zeman. Sám přitom vyzýval veřejně k ozbrojování. Tou dobou se přitom skloňovala dnes a denně migrační krize a také změna ústavy, do které mělo být ozbrojování zaneseno.

„Moje žena už si vyřídila zbrojní pas. A má řádný revolver. No tak doufám, že mě bude chránit před teroristy. Ale před nimi mě bude chránit především ochranka,“ řekl v roce 2016 Zeman.

Video  Zemanová si pořídila revolver, řekl prezident. Zeman spoléhá na ochranku  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

zlymikes ( 28. července 2019 09:26 )

smůla, na webu LN už se hlásí pražský švihák Drahoš, kterého při neoficiální návštěvě poctila i Zuzka od Jánošíků

Evka4 ( 28. července 2019 09:22 )

Já mám Alču taky moc ráda­.Sym­patic­ká,chy­trá ženská.Jako prezidentku bych ji také brala

jirka324 ( 28. července 2019 08:49 )

Ona teď bude mít česká policie revolvery místo pistolí?

egyptanka ( 28. července 2019 08:05 )

Alenku mám ráda. Klidně by mohla kandidovat na příští prezidentku. Můj hlas by měla.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa