Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Tetky z AZ-kvízu.“ Babišovy ženy sklidily posměch za šaty, Schillerovou to pobavilo

Autor: jry - 
26. července 2019
05:15

Vicepremiérka a šéfka státní kasy Alena Schillerová a ministryně spravedlnosti Marie Benešová (obě za ANO) vyvolaly pobavení na internetu kvůli svému oblečení na tiskové konferenci na půdě Úřadu vlády. Z jejich šatů si dělá legraci hned několik koláží, přirovnávajících členky Babišova kabinetu k soutěžícím AZ-kvízu či Duu Jamaha. Schillerovou to zarazilo, ale vše prý bere s úsměvem. Je tento způsob oblékání vhodný na oficiálních akcích typu tiskovky ve Strakově akademii? Zeptali jsme se stylisty.

Na internetu vzniklo hned několik vtipných koláží. Na jedné jsou ministryně vyobrazeny jako soutěžící v televizní soutěži AZ-kvíz, na druhé byl potom šatům Benešové přidán motiv ze hry Pac-Man a na další jsou z ministryň hudebnice hrající na TV Šlágr.

„Tak tohle je bomba. A nejlepší je Duo Jamaha,“ nedělala si na facebooku z kritiky těžkou hlavu Alena Schillerová (za ANO). A že kritiky a štiplavých poznámek nebylo málo. „Tak ale Schillerová má regulérní noční košili na sobě,“ uvedla na twitteru diskutující pod nickem Marie. 

Podstatně ostřejší byl ke členkám vlády další diskutující Tomáš Kučera. „Obézní tetky v pyžamech si odskočily z lázeňské kůry na tiskovku vlády... My jsme fakt východ,“ postěžoval si ředitel marketingu a PR českobudějovických hokejistů. „Miliarda věcí, za který se tyhle dvě dají kritizovat. Ale vybereme to nejpohodlnější – tloušťku a outfit. My jsme fakt východ,“ odpověděla mu diskutující pod jménem Šárka.

Jisté však je, že šaty členek Babišovy vlády nenechaly řadu lidí chladnými. A padla i přirovnání k socialistickému seriálu Žena za pultem, k JZD Hoštice s narážkou na dodnes populární sérii Slunce, seno… či další komentáře na „jahůdkovou“ vicepremiérku. „Nebyly to žádné jahůdky, to jsou normální růžičky,“ zareagovala pro Blesk Zprávy Schillerová. S úsměvem, kritiku už „zkousla“.

A přidala i další reakci: „Je pravda, že jsem z toho byla nejdříve ale dost překvapená – stalo se mi to takto poprvé. Když jsem si pak ale četla různé komentáře, tak musím říct, že jsem se asi hodinu upřímně smála. Člověk si musí udělat legraci i sám ze sebe.“

Ministryně financí si na oblékání potrpí. Koncem června minulého roku šla například na Pražský hrad v modelu od návrháře Jakuba Ponera. A zaujala i na červeném koberci svým modelem na letošním Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech.

Alena Schillerová na festivalu v Karlových Varech Alena Schillerová na festivalu v Karlových Varech | Foto Blesk - Kundrát, Hykl

Na jednání vlády pak běžně přichází v šatech výraznějších barev s pestrobarevnými doplňky či sáčky. Při hlasování o nedůvěře vládě vytáhla Schillerová ze šatníku pro změnu oranžové šaty s růžovými zebrami.

Ministryně financí Alena Schillerová Ministryně financí Alena Schillerová | Blesk:Czech News Center / Rušinová Mária

Pondělní model ze Strakovky však vyvolal zatím patrně nejsilnější ohlas. I v kombinaci s dalším výrazným kouskem, který ze své skříně vytáhla pro změnu Marie Benešová, čelící od svého jmenování kritice ze strany demonstrantů protestujících za nezávislost justice, proti volbě Benešové i proti samotné Babišově vládě.

Alena Schillerová (za ANO) na Úřadu vlády Alena Schillerová (za ANO) na Úřadu vlády | Úřad vlády ČR

Stylista: AZ-kvíz sedí, měly si vybrat lépe

Stylista Lukáš Almassy se o oblečení obou ministryň vyjádřil pro Blesk Zprávy následovně: „Stylem je spíše ukázkou zahradní slavnosti. Při objemu šatů, jež mají obě dámy ve svém šatníku, věřím, že by dokázaly vybrat vhodnější kousek, který by se na tuto událost hodil. Satira obrázku, jak obě ženy hrají AZ-kvíz, je trefná.“

Video  Schillerovou ve Varech vypískali. Ministryně na festival dorazila i s manželem.  - abl
Video se připravuje ...

aquarie ( 12. listopadu 2019 18:48 )

Modre vypadaji jak nocni kosile, ty druhe nijak extremne nevadi, pani neni zadna mladice. Na preslap ma narok kazdy a podstatnejsi je jejich prace nez odev.

avena1 ( 7. srpna 2019 16:50 )

Souhlas!

avena1 ( 7. srpna 2019 16:47 )

Přesně tak!

JAJSEMJITO ( 27. července 2019 10:29 )

Andreji ty tchoři,zalez do té nory! už to tady začíná zapáchat

prasatkopepicek ( 26. července 2019 21:58 )

Vypadaji jak dve selky ze samoty v horach co si vyrazily do mesta v tom nejlepsim co nasly v almare.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa