Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Babiše a eurodotace „proklepne“ i senátní komise. Audity ale ještě nemá v ruce

Autor: ČTK, lan - 
2. července 2019
07:35

Poprvé se v úterý sejde dočasná senátní komise k vyhodnocení auditů Evropské komise, které se týkají premiéra Andreje Babiše (ANO) a vyplácení dotací EU do českého zemědělství. Podle návrhu programu by si měla stanovit plán své činnosti. Návrhy auditů zatím k dispozici nemá.

Předseda komise Zdeněk Nytra (ODS) o tyto materiály v červnu požádal ministerstva financí, zemědělství a pro místní rozvoj. Ministerstvo financí sdělilo, že na žádost odpoví v zákonné lhůtě. Zbývající ministerstva pak senátory odkázala na Evropskou komisi.

Dvanáctičlenná komise, v níž je rovným dílem zastoupeno všech šest senátorských frakcí, má do konce ledna příštího roku shromažďovat informace týkající se auditních zpráv s cílem zajistit objektivitu.

Premiér audit nepovažuje za seriózní

Měla by se rovněž zabývat chystaným stanoviskem českých úřadů k auditům a pokusit se porovnat současné auditní návrhy s dříve řešenými dotačními případy.

Babiš je podle návrhu auditní zprávy, kterou zveřejnila média, kvůli vyplácení dotací ve střetu zájmů, má stále vliv na svou bývalou firmu Agrofert a jako premiér také na použití peněz EU.

Premiér to opakovaně odmítá, návrh auditu nepovažuje za seriózní. Před senátní komisi hodlá předstoupit, pokud si ho senátoři předvolají.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

marmat ( 2. července 2019 23:39 )

01.07.2019 0,01 CZK Bezhotovostní příjem DUŠEK JIŘÍ
ttps­://www­.par­lamen­tnilis­ty.cz­/are­na/na­zory-a-petice/Lubomir-Man-Jak-daleko-je-Milion-chvilek-od-demokracie-a-jak-blizko-ma-k-fasismu-587133

marmat ( 2. července 2019 23:34 )

ok....mohou doplnit bonzá­ky..­..vy­pilo­vat a "osvětlit"na vybubnovat
až to ovšem budou mít ... vůbec na stole
Ta prevence smrdí jak limburskej sejr

e.lesanova ( 2. července 2019 16:21 )

Tak "poslední" novinka , Hutkovi už se zdařilo vecpat k MCH a avizuje v Reflexu, že to listopadu na Letné bude jeho osobní "supertrhák", kdy prezidentovi MZ přeje nejen smrt, ale obohatí všechny posluchače o vulgarity, které ještě "svět" neviděl...no, dosud jakž takž a se zavřenýma očima mohl člověk "doufat", že aktivity MCH budou jakousi pouze občanskou iniciativou...teď se tam začíná slézat největší póvl a porevoluční frustráti, to bude opravdu SLET "inte­lektu­álů"­....jo jo

e.lesanova ( 2. července 2019 16:12 )

Proklepávat co??? a bude to odborným okem posuzovat "nicnevím" Drahoš nebo "nikdynebudumakat" Benda, "stá­lese­budu­obna­žovat" Hilšer a jim podobní?? Obávám se, že členové senátu nemají jednotně právnické vzdělání s odborností na dotace....nebo si jen potřebují "ověřit", že je v žádosti vše, co sami EK "napráskali" ???

marmat ( 2. července 2019 12:57 )

"PROKLEPNE" až bude přesně vědět,( nikoliv jen tušit/předjímat)
CO má vlastně prokle­pávat­....­....­....to nevymyslíš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa