Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš stihl políbit Moniku. A v Brně došlo na 1. máje k zatýkání i zranění policistů

Aktualizováno -
1. května 2019
21:08
Autor: ČTK, simao, ula, jt - 
1. května 2019
05:02

Řada stran vyrazila oslavit svátek práce a 1. máj. ODS zamířila tradičně na Petřín, ČSSD do Lidového domu, KSČM tentokrát vyměnila pražské Výstaviště za náměstí Jiřího z Poděbrad v Praze. I na neobvyklé místo však dorazil komunistický nestor Miloš Jakeš (96). Premiér Andrej Babiš (ANO) měl prvomájový program z velké části pracovní - kvůli návštěvě Polska. V Česku přitom bylo v plánu i několik protestů, k podvečernímu dramatu došlo především v Brně. Dnešní dění jsme na Blesk Zprávách sledovali online.  

  • První máj a svátek práce tradičně slavili komunisté. Na netradičním místě - náměstí Jiřího z Poděbrad, kam dorazil i Miloš Jakeš (96), který v srpnu oslaví již 97. narozeniny. Při příchodu se políbil s Martou Semelovou, sklidil však i pokřik odpůrců „Jakeše do koše“ či ozančení za komunistické „zrůdy“.
  • Kromě KSČM se slavit vydali i politici z ČSSD (do Lidového domu) či ODS (na Petřín). Prahou též prošel průvod studentského majálesu.
  • Na 1. května byla naplánována řada demonstrací nejen v Česku, ale i ve světě. K potyčce mezi pravicovými radikály a antifašisty došlo v Brně, kde chtěla druhá skupina zabránit první v průchodu městem s pochodněmi.
  • Premiér Andrej Babiš (ANO) vyrazil do Polska na oslavy 15 let vstupu řady zemí do EU. 1. května 2004 přistoupilo vedle ČR dalších devět států, a to Estonsko, Kypr, Litva, Lotyšsko, Maďarsko, Malta, Polsko, Slovensko a Slovinsko.

První máj 2019: Protesty, Babiš v Polsku a ODS na Petříně
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
21:30
2. 5. 2019

Díky všem za pozornost, naše prvomájové online zpravodajství končí, jeho dozvukům se budeme věnovat ještě v komentáři.

21:21
1. 5. 2019
!

Premiér Andrej Babiš (ANO) se po návratu z Polska pochlubil na Facebooku fotkou z Průhonic, kde stihl pod rozkvetlou třešní políbit manželku Moniku.

21:15
1. 5. 2019

K brněnskému protestu policie na twitteru uvedla, že zatím zadržela šest lidí, dva policisté se zranili. Mluvčí jihomoravské záchranné služby Barbora Truksová Zuchová uvedla, že záchranáři v souvislosti s demonstracemi nikoho neošetřovali.

Rozpuštění akce radikálů oslavili odpůrci vlastním pochodem, ale kolem 21:00 se i oni začali rozcházet. Kvůli stovkám lidí v ulicích ale vznikaly problémy v MHD. Dopravní podnik proto volil jiné trasy. Jan Seitl z dopravního podniku novinářům řekl, že firma měla přichystaný plán na ohlášený průvod, nový pochod ale způsobil komplikace a vznikala zpoždění. Na křižovatkách byla desítka dispečerů, která spoje podle situace koordinovala. Dopravní podnik se snažil nasazovat i náhradní autobusy.

20:39
1. 5. 2019

Radikálové v Brně zapálili pochodně. A to poté, co tajemník městské části Brno-střed Petr Štika rozpustil dnes kolem shromáždění, na které dorazilo několik desítek lidí. Štika tak učinil se zdůvodněním, že byly v ohrožení zdraví a majetek lidí.

V Brně došlo na prvního máje k potyčkám. A vzplály pochodně radikálů (1.5.2019) V Brně došlo na prvního máje k potyčkám. A vzplály pochodně radikálů (1.5.2019) V Brně došlo na prvního máje k potyčkám. A vzplály pochodně radikálů (1.5.2019)
20:26
1. 5. 2019

K šarvátce v Praze na akci KSČM došlo údajně kvůli propíchnutému balónku. Útočník s pepřovým sprejem přidal prý i kopance. "Přišel pán, začal do mě kopat, já jsem měl flašku piva, trošku jsem to jako vykryl," uvedl v FTV Prima napadený mladík. Útočník v triku Che Guevarry pak Primě řekl: "On ublížil."

"Muž byl po provedení nezbytných úkonů propuštěn z policejní služebny a věc bude řešena ve správním řízení," uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová k potyčce, ve které byl použit i pepřový sprej.

Akci KSČM 1. května provázely i protesty odpůrců komunistů Na akci KSČM k 1. máji 2019 došlo i na policejní zásah. Dorazili tam totiž rovněž odpůrci komunistů
20:08
1. 5. 2019

Brněnské shromáždění odpůrců radikálů organizátor ukončil, většina antifašistů se ale dál snaží průvod nacionalistů blokovat. Několik lidí zadrženo.

20:03
1. 5. 2019

V Brně radikálové kvůli odpůrcům nemohli vyjít ze Zelného trhu, pak se ale policii podařilo oba tábory oddělit a průvod se dal do pohybu. Policisté i tajemník městské části Brno-střed Petr Štika antifašisty vyzvali, aby pochod neblokovali.

Už před setkáním radikálů jim odpůrci pustili z reproduktorů písničky z divadla Husa na provázku, aby zabránili jejich projevům, také začali jezdit v blízkosti radikálů na kolech.

Napjatá prvomájová atmosféra v Brně: Kvůli akcím radikálů a antifašistů došlo i na zatýkání (1.5.2019) Napjatá prvomájová atmosféra v Brně: Kvůli akcím radikálů a antifašistů došlo i na zatýkání (1.5.2019)
19:53
1. 5. 2019

První dáma ODS Alexandra Udženija na Petříně pro Blesk Zprávy okomentovala i poslední dění kolem „své“ strany, ze které byl nejprve vyloučen Václav Klaus mladší a poté sama skončila v poslaneckém klubu (a nakonec i ve straně) poslankyně Zuzana Majerová Zahradníková. „Je to rozhodnutí paní Majerové, u pana Václava Klause mladšího to byl jiný proces a samozřejmě mrzí mě odchod každého člena, ale pokud ten člen nectí hodnoty a už se necítí dobře v ODS, tak je to jeho svobodná volba,“ uvedla.

Vrátila se i k lavině kritiky, které čelila za účast na padesátinách Jaromíra Soukupa. „Já musím říct, že mě strašně mrzela ta reakce, někdy to bylo až opravdu zlý. Nicméně já si myslím, že to, co lidi naštvalo, tak byla moje reakce poté, kterou oni považovali za arogantní, možná ironickou. Ale ono to tak vůbec nebylo. Já jsem říkala, že to bylo jedno velké nedorozumění. Trvám na tom, že někomu jít popřát k významným narozeninám, tak je slušnsot a dělá se to. Já půjdu popřát vždy každému, koho znám dlouho, a opravdu si myslím, že je to na každém člověku, aby si to zvážil sám,“ podotkla Udženija a hájila se, že chodí popřát různým politickým konkurentům.

Alexandra Udženija na Petříně (1.5.2019) ODS vyrazila na prvního máje tradičně na Petřín: Alexandr Vondra (1.5.2019) ODS vyrazila na prvního máje tradičně na Petřín (1.5.2019)
19:37
1. 5. 2019

Zatímco v Brně došlo na potyčky, v Praze na Petříně proběhla akce ODS bez komplikací, snad jen lehká nepřízeň počasí a několik dešťových kapek mohly zamrzet. Fialova parta přitom zkoušela přítomné i z Máchova Máje. Podívejte se, co řekli Blesk Zprávám šéf strany Fiala, eurolídr Zahradil či exprimátor Svoboda:

Video  
Video se připravuje ...
19:17
1. 5. 2019
!

V Brně se strhla bitka mezi radikály a jejich odpůrci. Zasahovala policie. Odpůrci blokují pochod radikálů. Radikálů jsou desítky, odpůrců stovky. Na místě jsou desítky těžkooděnců i vrtulník. Policie zajistila dva účastníky potyčky.

V Brně došlo na prvního máje na potyčky mezi radikály a antifašisty (1.5.2019) V Brně došlo na prvního máje na potyčky mezi radikály a antifašisty (1.5.2019)
19:00
1. 5. 2019

Prvomájovým polibkem a fotkou z Riegerových sadů se pochlubil i šéf poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek s přítelkyní Míšou.

18:45
1. 5. 2019

Radikálové mluví o „biologickém bahnu“: Do Brna svolala „pochodňový průvod“ Národní a sociální fronta. Aktéři by se měli scházet právě kolem 19:00 na Zelném trhu, uvedl az pořadatele Erik Lamprecht. Poté by měl průvod projít přes Masarykovu a Nádražní ulici a dále přes Hybešovu a Václavskou až na Mendlovo náměstí. Pořadatelé pochodu uvádějí, že chtějí „zažehnout plamen svobody“ a „pozvednout Evropu z duchovního a biologického bahna“.

První máj se v Brně v minulých letech opakovaně stal dnem slovních střetů i potyček mezi radikály a jejich odpůrci z řad antifašistů. Před dvěma lety prošlo městem 150 radikálů a sešlo se i 300 jejich odpůrců. Zasahovat musela policie.

18:33
1. 5. 2019

Na pódiu v Brně promluvili například Zdena Mašínová a slovenský sociolog a bývalý politik Fedor Gál. Mašínová uvedla, že totalita je nejvíce ponižující věc. „Někdy jsem zděšená z toho, čeho se dožívám v naší nové demokracii. Nemůžu sama uvěřit, že po 40 letech totality zůstala komunistická strana v Parlamentu. Poznamenává to celou společnost, když vidíme, koho máme v čele,“ řekla Mašínová. Vyzvala, aby k tomu společnost nebyla lhostejná a aby ministerský předseda Andrej Babiš (ANO) odstoupil. Gál uvedl, že lidé jako Babiš, prezident Miloš Zeman nebo předseda SPD Tomio Okamura nepředstavují slušné Česko.

Zdena Mašínová na protestu proti pravicovým radikálům v Brně (1.5.2019) Protest proti pravicovým radikálům v Brně (1.5.2019)
18:15
1. 5. 2019

V Brně se dnes odpoledne sešlo několik stovek odpůrců pravicových radikálů k akci nazvané „Kdo si hraje, nehajluje“. Akci antifašistů přerušil déšť, kvůli kterému část lidí náměstí opustila. Na shromáždění dohlížejí stovky policistů včetně vrtulníku. Václav Pecl z pořadatelského Brno blokuje vyzval účastníky, aby se zdrželi násilí, ale aby zábavnou formou „ukázali, že Brno nácky nechce“.

17:46
1. 5. 2019
17:35
1. 5. 2019

Jiný způsob, jak oslavit dnešní první máj, svátek zamilovaných, nadhodil Petr Stuchlík (ANO), který vedl Babišovo hnutí do volebního boje v komunálních volbách. Za foto s Dekameronem a kondomem však sklidil řadu posměšných komentářů.

17:14
1. 5. 2019

Na svá studentská léta dnes zavzpomínala i ministryně Jana Maláčová (ČSSD). „Když jsem po maturitě v roce 1999 žádala o vízum na au-pair pobyt v Německu, byl to neskutečný opruz. Naštěstí to dnešní mladí zažívat už nemusí! A to je jen jeden z mnoha důvodů, proč jsem šťastná, že jsme členem Evropské unie!“

Jana Maláčová během prvomájové akce ČSSD v Lidovém domě (1.5.2019) Jana Maláčová během prvomájové akce ČSSD v Lidovém domě. Vpravo pavel Poc a Tomáš Petříček (1.5.2019)
17:00
1. 5. 2019

"Není nám to u p*rdele." Podívejte se na záběry, když Prahou na prvního máje procházel Studentský Majáles 2019:

Video  
Video se připravuje ...
16:33
1. 5. 2019

Lídryně ANO před eurovolbami Dita Charanzová vyrazila na oslavy 1. máje do Vily Tomáše Bati ve Zlíně, kde se setkala s i potomky rodiny Baťů. V pořadu Epicentrum na Blesk.cz předtím promluvila o Babišově pověsti v EU či vynechání exministryně Šlechtové z eurokandidátky. Čtěte ZDE

16:22
1. 5. 2019

Sociálním demokratům na oslavách prvního máje zazpíval Václav Neckář. Eurolídr ČSSD Pavel Poc se pochlubil fotkou.

16:13
1. 5. 2019

Asi 50 lidí se sešlo na protestním pochodu Svobodných Prahou. Česko podle nich na členství v EU prodělává. Zástupci strany při průvodu z náměstí Republiky k Pražskému hradu rozdávali lidem improvizované účtenky, podle nichž je Česko kvůli členství v EU ve ztrátě 1,7 bilionu korun. Podle údajů ministerstva financí naopak republika do konce loňského roku získala z rozpočtu EU zhruba 1,31 bilionu korun, zatímco do rozpočtu unie poslala 565 miliard korun.

„Před vstupem do Evropské unie nám bylo lháno o tom, jaké přínosy to bude mít. Největším problémem je obrovská byrokracie,“ uvedl při protestu eurolídr Vít Jedlička.

15:52
1. 5. 2019

Někteří studenti nesli transparenty s hesly Zabijeme planetu, Zelená je tráva na stejky je kráva, Sucho, co?, Více stromů, méně idiotů nebo My z toho nevyrostem. Průvod doprovázela hudbou studentská kapela. Po cestě přes Karlovo náměstí, Staroměstské náměstí a Ovocný trh zaujal řadu zahraničních turistů, kteří si ho fotografovali a natáčeli.

Studenti Pedagogické fakulty, kteří si z toaletního papíru vyrobili sukně a čelenky ozdobené srdíčky, si postěžovali pokřikem „Peďák není p*rdel“ či „Budem učit vaše děti“. „Vadí nám, že učitelské povolání ještě pořád není moc vážené. Tak jsme chtěli ukázat, že si s učiteli nikdo nebude vytírat zadek a zároveň, že máme pro všechny lásku,“ řekla jedna z účastnic ČTK.

Na Karlově náměstí došlo na recitace básní oslavující studentská léta a pražské kavárenské povaleče. „Studenti všude, Majáles bude“ znělo i během průvodu. Na Ovocném trhu si fakulty porovnaly síly v běhu k truhle. „Ani nevíme, co v ní je,“ smál se bílý astronautický a vítězný tým.

Studentský majáles v Praze (1.5.2019) Studentský majáles v Praze (1.5.2019) Studentský majáles v Praze (1.5.2019) Studentský majáles v Praze (1.5.2019)
15:40
1. 5. 2019

Desítky studentů dnes přilákal pražský Studentský Majáles. Průvodem v maskách studenti došli z náměstí Václava Havla u Národního divadla do areálu kampusu Univerzity Karlovy v Hybernské ulici, kde na ně čekala volba krále majálesu a další program.

Studentský majáles v Praze (1.5.2019) Studentský majáles v Praze (1.5.2019) Studentský majáles v Praze (1.5.2019) Studentský majáles v Praze (1.5.2019)
15:29
1. 5. 2019

15:05
1. 5. 2019

„Není možné mít v Evropě dva druhy členských států, dva druhy občanů, musíme mít všichni stejné možnosti a práva,“

uvedl dnes premiér Babiš, který chce jednat se zástupci obchodních řetězců o dvojí kvalitě potravin a chce  vědět, zda je pravda, že nemohou pro české zákazníky objednávat stejně kvalitní zboží, jaké si mohou lidé koupit v Německu, Rakousku a dalších západoevropských zemích. „Potřebuju od nich slyšet, zda je pravda, že skutečně nemají možnost si objednat tu lepší kvalitu. Pokud by to byla pravda, tak je to velký problém,“ dodal dnes Babiš.

Premiér Andrej Babiš (ANO) vyrazil 1. května 2019 do Polska Premiér Andrej Babiš (ANO) vyrazil 1. května 2019 do Polska
14:40
1. 5. 2019

„Tyhlety volby: Babišovi lidi tam nepřijdou, ti si chodí pro dávky, takže my máme šanci podle mého soudu atakovat to první místo dokonce,“

uvedl na akci ODS Alexandr Vondra. Atmosféru na Petříně si pochvaloval:  „Ty zástupy modrých balónků, ta atmosféra je úplně jiná, než byla před pěti, šesti lety, je tu náramná nálada. Já jezdím teď už několik týdnů republikou a musím říct, že nás čeká už fakt jenom cesta vzhůru, když to zase nějakým způsobem nezvoráme, nezvrtáme. A myslím si, že budeme zase jednou tou velkou stranou.

Alexandra Udženija a Petr Fiala během prvomájové akce ODS na Petříně (1.5.2019) ODS vyrazila oslavit 1. máj na Petřín, nechyběl ani její šéf Petr Fiala(1.5.2019) Volební lídr ODS Jan Zahradil na Petříně (1.5.2019)
14:21
1. 5. 2019

"Já se celkem pravidelně snažím být se svou ženou a políbit jí na prvního máje. Letos se mi to nepovedlo, protože ona je v Brně a já jsem tady v Praze. Ale určitě to nějak napravím."

Šéf ODS Petr Fiala na 1. máj jinak moc hezké vzpomínky z minulosti nemá, Blesk Zprávám řekl, že v jeho mládí to bylo spojeno s povinnými akcemi, kterých se snažil neúčastnit. Na poslední kritiku ze strany exprezidenta Václava Klause, který ho v pořadu Seznam Zpráv označil za darebáka a podvodníka, Fiala reagoval slovy: "Nemám žádnou potřebu to komentovat, myslím, že některé ty výroky mluví samy za sebe a komentář potřebují."

Alexandra Udženija, Jan Zahradil a Petr Fiala během prvomájové akce ODS na Petříně (1.5.2019) Alexandra Udženija a Petr Fiala během prvomájové akce ODS na Petříně (1.5.2019) OSD vyrazial oslavit 1. máj na Petřín. za dívkou s balonky plakát volebním lídrem Zahradilem
13:55
1. 5. 2019

"Samozřejmě mám celou řadu vzpomínek z doby socialismu, kdy jsme museli povinně na 1. máje. Tam ta nejpříjemnější vzpomínka je, když se nám podařilo utéct a s tou partou mých spolužáků zmizet ve Stromovce,"

řekl Blesk Zprávám exprimátor Bohuslav Svoboda (ODS) během oslav na Petříně. 

13:24
1. 5. 2019

ODS vyrazila oslavit První máj na Petřín, nechybí eurolídr Jan Zahradil ani exprimátor Bohuslav Svoboda.

ODS vyrazila oslavit 1. máj na Petřín (1.5.2019) ODS vyrazila oslavit 1. máj na Petřín: Exprimátor Bohuslav Svoboda (1.5.2019) ODS vyrazila oslavit 1. máj na Petřín (1.5.2019) ODS na Petříně na 1. máje: Vlevo europoslanec Jan Zahradil
13:15
1. 5. 2019

"Stejný svině." "KSČM je zločinecká organizace." "Vy jste organizační složkou někdejší KSČ." Komunisté na náměstí Jiřího z Poděbrad čelili zlobě. "Těch za námi si nevšímejte, protože oni se tam postavili na schody kvůli tomu, že si uvědomili, že jsme tady asi proto, že jsme zrovna zdanili církevní restituce," říkala Marta Semelová. Podívejte se na záběry Blesk Zpráv z místa: 

Video  
Video se připravuje ...
13:09
1. 5. 2019

"Zkrácení pracovního týdne je náš návrh, my chceme zkrátit pracovní týden na 37,5 hodiny za zachování stejných podmínek, stejné mzdy a stejného platu a vedeme o tom diskuzi,"

řekl Blesk Zprávám Jan Hamáček (ČSSD), který se o tom chce bavit jak v rámci koalice, tak s odbory.

Video  
Video se připravuje ...
13:03
1. 5. 2019

"K takovému převratu nemělo dojít. Byli jsme dál, než jsme dnes,"

tvrdí i po letech Milouš Jakeš před 30. výročí sametové revoluce. K eurovolbám však půjde. "No jistě. Volby jsou od toho, aby k nim člověk šel. A kdo k nim nejde, tak se zříká vlivu. A pak může nadávat, ale jedině na sebe," řekl Blesku.

Video  
Video se připravuje ...
12:29
1. 5. 2019
!

Jan Hamáček a lídr eurokandidátky ČSSD Pavel Poc se v dobrém rozmaru chopili v Lidovém domě mikrofonu Blesku. A popovídali si o prvním máji i stavění májky. Na video se podívejte zde:

Video  
Video se připravuje ...
12:01
1. 5. 2019

Vztyčené prostředníčky a vypjaté chvíle na náměstí Jiřího z Poděbrad. Jednoho z účastníků protestů odvedla policie, dalšímu z přítomných se udělalo nevolno a skácel se na schody. Došlo na potyčku, při které měl zadržený muž použít pepřový sprej.

"Názorová výměna vyústila v napadení pepřovým sprejem. Útočník, který vůči svému názorovému odpůrci použil sprej, byl policií na místě zajištěn a nyní bude podávat vysvětlení na nejbližší policejní služebně," uvedla uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. Policie nyní zjišťuje, kdo konflikt vyprovokoval a další okolnosti. Mluvčí záchranné služby Jana Poštová ČTK řekla, že záchranáři na místě ošetřili mladého muže po zásahu sprejem. Převoz do nemocnice nebyl podle ní nutný.

Na akci KSČM k 1. máji 2019 došlo i na policejní zásah. Dorazili tam totiž rovněž odpůrci komunistů Akci KSČM 1. května provázely i protesty odpůrců komunistů
11:38
1. 5. 2019

"Václav Havel! Václav Havel!" Odpůrci KSČM se nejprve pokusili přehlušit Píseň práce, kterou komunisté zpívali na "Jiřáku". Při projevu poslance Dolejše pak vzývali prvního českého prezidenta.

Na prvomájovou akci KSČM dorazili jak komunisté, tak i jejich odpůrci (1.5.2019) Milouš Jakeš na prvomájové akci KSČM (1.5.2019) Na prvomájovou akci KSČM dorazili jak komunisté, tak i jejich odpůrci (1.5.2019)
11:29
1. 5. 2019

Hamáčkova ČSSD se vydala oslavit První máj do Lidového domu, na místě nechybí oranžové balónky či nealko pití s oranžovými víčky.

ČSSD se vydala oslavit první máj do Lidového domu (1.5.2019) ČSSD se vydala oslavit první máj do Lidového domu: Jan Hamáček s lídrem eurokandidátky Pavlem Pocem (1.5.2019) ČSSD se vydala oslavit první máj do Lidového domu (1.5.2019)
11:20
1. 5. 2019

Andrej Babiš přiletěl do Polska - tentokrát bez manželky Moniky Babišové po boku.

11:17
1. 5. 2019

Šéf Sněmovny Radek Vondráček (ANO) tráví první máj na cestách stejně jako premiér Babiš. Vondráček však vyrazil o poznání dál - do Mexika, kde se zastavil i u sochy T. G. Masaryka.

11:02
1. 5. 2019

Na mítink KSČM dorazil vedle Marty Semelové i Jiří Dolejš. Semelová na pódiu bouří: "Žádáme spravedlnost, žádáme socialismus a chceme mír. Svoboda k nám přijela na tancích rudé armády v květnu 1945."

Dolejš reagoval na dotaz Blesku, zda nejde o provokaci, když KSČM prosadila zdanění náhrad za církevní restituce a nyní slaví Svátek práce před kostelem. "Na skoro každém náměstí najdete kostel a tady je ještě k tomu metro, takže jsme blíž lidem. O provokaci nejde. Zdanění bylo legitimně prohlasováno parlamentem," řekl poslanec KSČM.

Milouš Jakeš se mezitím s každým fotí a rozdává autogramy.

Marta Semelová na prvomájové akci KSČM (1.5.2019) Jiří Dolejš na prvomájové akci KSČM (1.5.2019) Na prvomájovou akci KSČM dorazili jak komunisté, tak i jejich odpůrci (1.5.2019)
10:45
1. 5. 2019

"Rudý zrůdy," stojí na jednom z transparentů odpůrců komunistů na náměstí Jiřího z Poděbrad, kde demonstranti křičí např. "Česko není Rusko" či "Hanba".

Na prvomájovou akci KSČM dorazili jak komunisté, tak i jejich odpůrci (1.5.2019) Na prvomájovou akci KSČM dorazili jak komunisté, tak i jejich odpůrci (1.5.2019) Na prvomájovou akci KSČM dorazili jak komunisté, tak i jejich odpůrci (1.5.2019)
10:33
1. 5. 2019

Milouš Jakeš Blesku řekl, že by v řádném případě nevystupoval z EU. Unii je podle něj třeba reformovat, vstup do EU byl podle něj správným rozhodnutím.

Na prvomájovou akci KSČM dorazili jak komunisté, tak i jejich odpůrci (1.5.2019) Na prvomájovou akci KSČM dorazili jak komunisté, tak i jejich odpůrci (1.5.2019) Milouš Jakeš na prvomájové akci KSČM (1.5.2019) Milouš Jakeš na prvomájové akci KSČM (1.5.2019)
10:21
1. 5. 2019

"Vadí nám nápady Bruselu a mnohých velkých zemí na přerozdělování migrantů,"

vzkázal na 1. máje premiér Andrej Babiš (ANO) a pokračoval: "Zde je náš názor jasný. Chceme neprodyšnou ochranu vnějších hranic EU. Sami si budeme vybírat, kdo u nás bude žít, a azyl se bude udělovat podle našich zákonů." Pozastavil se tak nad výročím 15 let od vstupu do EU. "Naše členství v EU je návrat do Evropy, kam patříme a vždy jsme patřili. Není to téma k diskusi ani k nějakému referendu. Je to nezpochybnitelné a nezvratitelné. V EU však nebudeme jen aktivní a kooperativní, ale i kritičtí, když bude třeba," podotkl.

10:07
1. 5. 2019
!

Na prvomájové akci KSČM letos opět nechybí ani někdejší generální tajemník KSČ Miloš Jakeš, který v srpnu oslaví již 97. narozeniny. Vřele se přivítal s Martou Semelovou, vyslechl si však i pokřik odpůrců: "Jakeše do koše." 

Někdejší generální tajemní KSČ Miloš Jakeš na prvomájové akci KSČM (1.5.2019) Někdejší generální tajemní KSČ Miloš Jakeš na prvomájové akci KSČM (1.5.2019) Někdejší generální tajemní KSČ Miloš Jakeš na prvomájové akci KSČM (1.5.2019)
09:55
1. 5. 2019

"Já jsem v partaji už od šestnácti let a letos mi bude devadesát a nikdy jsem První máj nevynechala. Vždycky chodím pozdravit i pana Jakeše, tak doufám, že přijde. Letos tu bude asi málo soudruhů, protože jsme byli zvyklí na Fučíkárnu a všude nám házeli klacky pod nohy. Tak nám to tady pan farář dovolil. Asi čeká, že se půjdeme pomodlit,"

řekla reportérovi Blesku jedna z účastnic akce KSČM.  

Přihlížející osmdesátník k blížícímu se 30. výročí od sametové revoluce dodává: "To nebyla žádná sametová, ale hadrová revoluce. Všichni jsme dostali hadrem. O fabriky jsme přišli a nějak musíme přežívat."

09:37
1. 5. 2019

Reportér Blesku z náměstí Jiřího z Poděbrad a prvomájové akce KSČM hlásí, že na místě zatím postává především dvacítka demonstrantů s vlajkami EU a tibetskou vlajkou. Komunisté a jejich příznivci se pomalu trousí na místo, kde již stojí stánek Pryč z NATO, stánek s peticí Nechceme euro tu má kontroverzní Komunistický svaz mládeže.

09:31
1. 5. 2019

Česko si připomíná 15. výročí vstupu do EU. Učinil tak na svém facebooku i šéf ODS Petr Fiala, který dnes podle informací Blesk Zpráv dorazí na prvomájovou akci své strany na Petřín kolem 14:00.

09:22
1. 5. 2019

Na pivo a pálení čarodějnic vyrazil i šéf ODS Petr Fiala. A to do Mladé Boleslavi. Sešel se tam mj. s lídrem eurokandidátky ODS Janem Zahradilem, taktéž kandidujícím exministrem Alexandrem Vondrou či senátory za ODS Veronikou Vrecionovou a Raduanem Nwelatim.

ODS na čarodějnicích v Mladé Boleslavi: Zleva Alexandr Vondra, Jan Zahradil, Veronika Vrecionová, Petr Fiala a Raduan Nwelati
09:01
1. 5. 2019

"Hezkou prvomájovou středu přátelé! Ať už dnes odpočíváte doma nebo volíte aktivní odpočinek v přírodě, přeji Vám příjemně strávený den. PS: Pánové, už máte vyhlídnutou rozkvetlou třešeň?"

táže se na facebooku ministryně financí Alena Schillerová (za ANO), v úterý jmenovaná nově místopředsedkyní Babišovy vlády.

Alena Schillerová (za ANO) zapózovala na prvního máje pod rozkvetlým stromem
08:37
1. 5. 2019

Pálení čarodějnic bylo letos klidné. Hasiči jeli v úterý k 64 požárům, od půlnoci do rána k dalším 21. Čarodějnic se týkalo minimum zásahů. V Praze bylo letošní pálení čarodějnic podle hasičů nejklidnější za posledních pět let. Zasahovali pouze u jedné události. Před rokem, přestože magistrát kvůli suchu a větru pálení ohňů zakázal, hasiči vyjížděli kvůli pálení čarodějnic čtrnáctkrát.

"Od 18:00 až do dnešních 06:00 hasiči v Praze zasahovali pouze u jedné události, která souvisela s pálením čarodějnic. V Soukupově ulici v Praze 12 jednotka prolila vodou okolí špatně uhašeného ohniště," sdělil dnes mluvčí hasičů Martin Kavka.

08:15
1. 5. 2019

Konec líbání pod třešní? Česko přišlo nejen kvůli suchu o miliony ovocných stromů. Více čtete ZDE

muriQ ( 2. května 2019 06:17 )

Ty nemáš prďolo ani na komouškýho Jakeše.  

villon ( 2. května 2019 00:10 )

Bureš je drsnej kanec. Touhle fotkou vyrajcuje pár stokilovejch matrón že
zase po padesáti letech začnou žít naplno a zajdou k volbám. Možná sebou
stáhnou i starýho z hospody. Koblyhy jedou!!!!

marmat ( 1. května 2019 23:29 )

toto má redakce "na háku" ???????

pupak_1 ( 1. května 2019 22:59 )

Jdu chladit šampus.
Pro jistotu.

murQ ( 1. května 2019 22:17 )

Ty nemáš prďolo ani na komouškýho Jakeše.  

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa