Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Padesátiny Jaromíra Soukupa: Zeman žádal víno, přišli i Nejedlý, Grossová s dcerou či Okamura

Aktualizováno -
23. února 2019
08:01
Autor: simao, ČTK - 
22. února 2019
18:45

Majitel TV Barrandov a moderátor mnoha svých pořadů Jaromír Soukup se vydal v pátek oslavit padesátiny. Do podniku na Praze 4 dorazil za svým přítelem i prezident Miloš Zeman. Přišli rovněž jeho poradce Martin Nejedlý či mluvčí Jiří Ovčáček, dorazila i řada dalších hostů - Jaroslav Faltýnek (ANO) s přítelkyní Martinou, Tomio Okamura (SPD), vdova po expremiérovi Grossovi Šárka s dcerou Natálií, herec Pavel Trávníček, zpěvák Dalibor Janda či saxofonista Felix Slováček s Lucií Gelemovou.

Mediální magnát Jaromír Soukup je dnes spojovaný především s televizí Barrandov, kde uvádí řadu pořadů včetně Týdne s prezidentem, v němž je pravidelným hostem Miloš Zeman. A právě hlava státu si v pátek večer naplánovala cestu na Soukupovu oslavu. Zeman se přitom den předtím Soukupa tradičně zastal. A ve čtvrtek prozradil, co Soukupovi popřeje k jubileu. V pátek kolem sedmé hodiny večerní pak prezident skutečně na Soukupovu oslavu dorazil.

Zeman a jeho přítel Soukup

„My se zítra uvidíme, protože jsem přijal vaše pozvání na padesáté narozeniny, a víte, jaké přání vám řeknu? Když vám česká média okopávají kotníky, řekněte si, že z vás mají mindrák, usmějte se a jděte klidně dál. A toto přání vám řeknu zítra večer,“ prozradil Zeman Soukupovi i divákům ve čtvrtek v pravidelném barrandovském okénku.

Prezident Miloš Zeman na oslavě 50. narozenin šéfa TV Barrandov Jaromíra Soukupa Prezident Miloš Zeman na oslavě 50. narozenin šéfa TV Barrandov Jaromíra Soukupa | Twitter / Jiří Ovčáček

Šéfovi TV Barrandov pak přivezl prezident na jeho oslavu jako dárek hodinky. A vystoupil se vřelým, přátelským projevem. „Nebudu opakovat svůj omšelý bonmot, že při padesátých narozeninách končí puberta. Místo toho Ti, Mirku, řeknu něco, co nemohu říci nikomu jinému než Tobě. Prožili jsme spolu desítky televizních diskuzí, a já jsem po těchto desítkách si Tě začal vážit, ale nejen to, začal jsem Tě považovat za svého přítele a doufám, že totéž platí i z Tvé strany,“ říkal Zeman před hosty. 

Prezident se dožadoval vína

Zeman si neodpustil další kritiku novinářů, kterými dle svých slov pohrdá. Naopak na mediálního magnáta Soukupa pěl ódy, podle Zemana je to „člověk, který je vždy připraven, netrpí přehnaným sebevědomím a při diskuzi přemýšlí a říká argumenty a poslouchá argumenty druhé strany“.

„Soukup je jenom jeden. Milý Mirku, koukej mi přinést víno, abych připil, já to budu trochu protahovat, na další čtyři roky našich debat. Těším se na ně,“ dodal Zeman a se Soukupem si připili na „další čtyři roky“

Příjezd Miloše Zemana na padesátiny Jaromíra Soukupa. Prezidenta přivítal sám oslavenec (22.2.2019). Příjezd Miloše Zemana na padesátiny Jaromíra Soukupa. Prezidenta přivítal sám oslavenec (22.2.2019). | Foto Blesk - Martin Sekanina

Na Soukupovu oslavu dorazili z Hradu mj. i Zemanův tajemník Jaroslav Hlinovský či mluvčí Jiří Ovčáček. Dorazili i ekonomický poradce prezidenta Martin Nejedlý či třeba šéf poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek nebo první dáma ODS Alexandra Udženija.

Své padesátiny se Soukup letos rozhodl oslavit ve velkém. To loni v únoru přichystal rovnou dvouoslavu - nejen svých 49. narozenin, ale především padesátin přítelkyně Kateřiny Brožové. Loni však Blesk upozornil na Soukupovy aférky s jinými ženami a Brožová zmizela rovněž i z obrazovky TV Barrandov. 

Grossová s dcerou i Slováček s Gelemovou

Na dnešní Soukupovu oslavu přišli třeba Šárka Grossová s dcerou Natálií, herec Pavel Trávníček s manželkou Monikou, saxofonista Felix Slováček s partnerkou Lucií Gelemovou či Andrea Verešová s manželem Danielem Volopichem.

Oslava 50. narozenin Jaromíra Soukupa: Felix Slováček s Lucií Gelemovou Oslava 50. narozenin Jaromíra Soukupa: Felix Slováček s Lucií Gelemovou | Foto Blesk - Martin Sekanina

Terezie Holovská přinesla Soukupovi růžovo-bílý dort s boxerskými rukavicemi od spolku Šalamoun. Přišla i někdejší šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková.

Okamura s mladou poslankyní SPD

„Mirek je velice chytrý člověk, je to člověk, který má zdravé názory,“ složil při příchodu Soukupovi poklonu šéf SPD a místopředseda Sněmovny Tomio Okamura, častý host Soukupových pořadů. S 23letou poslankyní Terezou Hyťhovou po boku prozradil, že Soukupovi přinesl bytový doplněk: „Já myslím, že Mirek si může koupit téměř všechno, takže jsem mu vybral takovou neobvyklou věc, není vůbec drahá.“

Oslava 50. narozenin Jaromíra Soukupa: Terezie Holovská s dortem Oslava 50. narozenin Jaromíra Soukupa: Terezie Holovská s dortem | Foto Blesk - Martin Sekanina

Nedlouho po Okamurovi se vřítil mezi hosty „hurikán“ Dalibor Janda. Přišla rovněž exposlankyně Kristýna Kočí a také šéf Národního muzea Michal Lukeš. A nechyběl ani zpěvák Daniel Hůlka.

Jaromír Soukup se narodil 22. února 1969 v Mariánských Lázních, začátkem 90. let vystudoval pražskou právnickou fakultu. Začínal jako účetní a daňový poradce, později nastoupil do Médey a koncem 90. let agenturu převzal. Její tržby se pohybují mezi dvěma a třemi miliardami korun ročně, zisk byl v posledních letech v řádu desítek milionů.

Soukup mezi politiky: Pomáhal Zeleným i „Véčkám“

Soukup se letos v lednu stal i politicky aktivním, oznámil totiž, že zakládá politické hnutí List Jaromíra Soukupa. Již v minulosti však měl čilé kontakty s politiky - výrazněji se začal angažovat před volbami v roce 2006, kdy podporu jeho mediální agentury získala Strana zelených (SZ). Soukup léta spolupracoval s Martinem Bursíkem a pomáhal s financováním kampaně, když straně odložil splatnost faktur za poskytnuté služby.

Po vstupu Zelených do Sněmovny se stal jejich ekonomickým vyjednávačem a v dubnu 2007 byl jmenován náměstkem ministryně školství za Zelené Dany Kuchtové. Když ale Kuchtová v září 2007 odešla, skončil na MŠMT i Soukup. Během působení na ministerstvu se také rozkmotřil s Bursíkem, údajně kvůli Soukupově snaze ovlivňovat rozhodování o veřejných zakázkách.

Podle Soukupa ale byly důvodem dluhy za kampaň. Kolem politiky se ale Soukup nepřestal pohybovat ani po rozchodu s Bursíkem, mimo jiné podporoval jeho vnitrostranické oponenty - například Olgu Zubovou, která se v březnu 2009 podílela na předčasném konci Topolánkovy vlády. Soukup poté financoval Demokratickou stranu zelených (DSZ)  Zubové, byl jejím místopředsedou a kandidoval za ni do europarlamentu, kdy strana vybuchla a získala 0,62 procenta.

Před volbami v roce 2010 Soukupova agentura Médea mimo jiné spolupracovala s ČSSD a zajišťovala nákup inzerce pro Věci veřejné. Soukup jako soukromá osoba později pomáhal s kampaní neúspěšnému prezidentskému kandidátovi Janu Fischerovi. Nyní patří k výrazným podporovatelům prezidenta Zemana.

Stížnosti kvůli podpoře Zemana

Loni v srpnu Rada pro rozhlasové a televizní vysílání poslala televizi Barrandov pět upozornění na porušení zákona. Podle rady v pořadu Duel Jaromíra Soukupa - prezidentský speciál Soukup jako moderátor dostatečným způsobem neplnil roli kvalifikovaného oponenta, Zemana nevyváženě podporoval také ve dvou dílech Arény Jaromíra Soukupa.

Rada se zabývala také pořadem Kauzy Jaromíra Soukupa, který se loni v únoru věnoval hospodaření České televize a na který ČT už během vysílání reagovala živě na twitterovém účtu a uváděné informace vyvracela zveřejňováním faktů.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ivoadller ( 23. února 2019 16:02 )

Vy jste nejen primitivní, ale vaše sexuální orientace je také podivná.

a_a_abc ( 23. února 2019 14:59 )

turbina ( 23. února 2019 14:58 )

Doufám že jsi si ho řádně umyl Karle ať nám Soukupa nenakazíš.

11karel11 ( 23. února 2019 14:51 )

Jaromíre hodně zdraví a hodně lásky od jediné plavovlásky. Jste super. <3 <3 <3 <3

Samsung10 ( 23. února 2019 14:11 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa