Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Soukup vytáhl fámu o smrti Gotta. Zeman zuřil kvůli „rakovině“ a zmínil své spalničky

Autor: simao - 
14. února 2019
21:25

Miloš Zeman se diví, že státní zástupce odložil trestní stíhání v jeho civilním sporu s brněnským politikem Svatoplukem Bartíkem. Ten před volbami v roce 2017 uvedl, že má prezident údajně rakovinu a zbývá mu jen několik měsíců života. Zeman po Bartíkovi požaduje omluvu a 5 milionů korun. S moderátorem Jaromírem Soukupem, který u tohoto tématu zmínil nedávnou fámu o smrti Karla Gotta, mluvil však i o tom, že prodělal jako dítě příušnice a patrně i spalničky.

Dvě poplašné zprávy spojil moderátor Jaromír Soukup v pořadu Týden s prezidentem a pravidelném rozhovoru s Milošem Zemanem. První, nedávná, se týkala odpudivých spekulací o smrti Karla Gotta, které se šířily po sociálních sítích. „Bylo to nechutné, nedá se proti tomu nic dělat,“ uvedl Soukup s tím, že Gott musel „říci veřejně, že je naživu“.

„Podobná věc se stala vám, před prezidentskými volbami brněnský politik Bartík prohlásil, že jste smrtelně nemocen,“ připomněl Soukup status z facebooku, kvůli kterému vznikl současný soudní spor Zemana s brněnským politikem Svatoplukem Bartíkem o to, zda má prezident rakovinu. Zeman po Bartíkovi požaduje 5 milionů korun a omluvu.

Trestní stíhání Bartíka však bylo odloženo. „Já bych rád věděl, co by se stalo, kdyby někdo tomu státnímu zástupci, který toto zastavil, oznámil, že má syfilis v pokročilém stádiu, že už došla až do mozku, že je to z důvěryhodných zdrojů, ale že ty zdroje neuvede,“ reagoval Zeman ve čtvrtek na TV Barrandov.

„Státní zástupce by se asi divil, no ale tady šlo především o pokus ovlivnit výsledky voleb a já si myslím, že ten pokus byl téměř úspěšný,“ postěžoval si Zeman na Bartíkovo počínání, které ho prý mělo poškodit u voličů.

U kauzy s fámou o Gottovi si prý Zeman vzpomněl na Marka Twaina, o němž se také říkalo, že zemřel. „A on vydal prohlášení: Zpráva o mé smrti je poněkud přehnaná,“ podotkl Zeman.

Video  Onkolog o údajné rakovině Miloše Zemana: „Nic jsem v dokumentaci nenašel“  - Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Spodina společnosti, ulevil si Zeman

Bartík na facebooku tvrdil, že Zeman má rakovinu v pokročilém stádiu a umírá. „Podívejte se, kolik lidí si řekne: Je nám třeba i sympatický, ale když se o něm říká, že umírá na rakovinu, tak ho necháme umřít a nebudeme ho tahat do nějaké volební kampaně,“ řekl dnes Zeman.

Protože je však prý optimista, zaradoval se nad tím, že hnutí Žít Brno v říjnových komunálních volbách v Brně propadlo a Bartík tak dle Zemana „dostal za ucho i tímto způsobem“. Prezident připomněl i samotnou žalobu o 5 milionů korun, které by prý šly v případě jejího úspěchu na děti z Klokánků. „Já říkám, že tito lidé jsou spodinou společnosti,“ dodal k brněnskému politikovi Zeman.

Zeman: Měl jsem příušnice. A patrně i spalničky

V další části pořadu promluvil i o svých dětských nemocech. A to v souvislosti se spalničkami, kdy se případy nemocných v Česku množí. „Mám dokonce dojem, že když jsem byl dítě, že jsem je měl. Ale nejsem si jist. Určitě jsem měl příušnice, protože mi za uši mazali takovou hnusnou, smradlavou mast,“ podotkl.

Zeman je přitom zcela jasně pro očkování dětí. „Jednoznačně očkovat, není potřeba zvláštních znalostí uvědomit si, že právě očkování vymýtilo celou řadu nemocí, které decimovaly populaci a že je to obrovská zásluha těch, kteří očkují,“ řekl na TV Barrandov Zeman.

A do „odmítačů“ očkování si rýpl: „A pokud jde o ty, kdo očkování odmítají, víte, já si myslím, že jsou extravagantní lidé, kteří chtějí mít za každou cenu něco zvláštního a neuvědomují si, že možná svým dětem - ne že bych jim to přál - předepisují velmi špatný osud.“

strejda777 ( 15. února 2019 16:16 )

Zeman zuřil? Tak to jsem tak nevnímal....To Kalousek umí zuřit krásně! Ale Zeman....?

sukin-sa-vracia ( 15. února 2019 14:26 )

Zeman žádá omluvu kvůli rakovině a vnučka Peroutky kvůli Hitlerovi.....takže je to 1:1 soudruhu Zemane.....nevím v čem je problém

arne127 ( 15. února 2019 14:15 )

To je zas pro vás žvanilové věc.Jak se jedná o Zemana a Babiše tak jde váš mozek mimo hlavu a tak hlava je prázdná.Kde nic tu nic.Co vám dá práce někoho špinit,že.Kdybyste se raděj podívali na sebe co jste to za pakáž,to ne to raděj budete špinit sousedy a jiné osoby.Je neuvěřitelné co ubohý češi dokážou ve svém vzteku zplodit.S tím vašim Drahouškem se nechte vyfotit a pověste sí ho v ložnici nad postel a než půjdete spát tak se k němu pomodlete on vám za to bude vděčný.

PPP150W ( 15. února 2019 12:46 )

Inteligence a oblíbenost jsou už dávno fuč. K závisti není důvod.

PPP150W ( 15. února 2019 12:44 )

Budiž vám to přáno

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa