Vražedné pracovní tempo a opakující se silné záněty dýchacích cest si vybraly svou daň. Karlovi natolik zeslábl imunitní systém, že musí jako bývalý onkologický pacient zabrzdit a něco s tím dělat.

Poslední výsledky krevních testů (informoval Nedělní Blesk) u něj nebyly dobré. A to vylekalo jak doktory, tak samotného zpěváka! „Imunita u pacienta po náročné onkologické léčbě je téměř vždy významně snížená. Samozřejmě záleží na fyzické kondici a věku nemocného.

Obecně platí, čím starší pacient a čím závažnější bylo nádorové onemocnění a následná terapie, tím je schopnost organismu čelit nejrůznějším dalším nemocem a infekcím velmi oslabená,“ řekl Blesku imunolog Karel Soukup.

Změna jídla

Podle něj teď Gotta mimo jiné čeká změna jídelníčku. „Takovým pacientům se doporučují speciální režimová opatření. To znamená posilovat imunitu racionální stravou a vitaminy, nestýkat se s nemocnými lidmi, kteří ho mohou nakazit, a také nenavštěvovat hromadné akce,“ nastínil Soukup v obecné rovině.

Těmto pacientům se také doporučuje například očkování proti chřipce. Ta totiž pro člověka s oslabenou imunitou, tedy i onkologického pacienta, může mít fatální průběh, který končí i smrtí,“ dodává. Nebezpečnost chřipky si Gott velmi dobře uvědomuje. Bojoval s ní loni v únoru a kvůli silným horečkám ležel přes týden v nemocnici.

OTAZNÍKY NAD MISTROVOU KARIÉROU

Poté, co se dozvěděl špatné výsledky krevních testů, před víkendem s manželkou a manažerkou Ivanou, která včera slavila 43. narozeniny, zrušili plánovaný koncert v O2 areně. Na něm chtěl Slavík 14. června oslavit s fanoušky a nejlepšími přáteli kulaté osmdesátiny, které připadají na 14. července.

„Oslabená imunita panu Gottovi nedovolí zapojit se naplno do příprav koncertu tak, jak by si to ideálně představoval a jak je jeho zvykem,“ stojí mimo jiné v omluvě managementu. „Nechce blokovat pracovní program svým kolegům, které v průběhu podzimu oslovil s přáním, aby se koncertu zúčastnili.

A své příznivce zase nechce zklamat tím, že by hrozilo odložení koncertu těsně před jeho konáním,“ vysvětloval dál Gottův tým nečekaný krok. A co hůř – mezi řádky z nejnovějšího prohlášení znělo, že v ohrožení jsou všechna již nasmlouvaná či přislíbená vystoupení na menších scénách.

Pan Gott se bude snažit dostát doposud potvrzeným závazkům,“ znělo neurčitým tónem. Počáteční strach, zda bude Gott vůbec ještě někdy koncertovat, Slavík rozptýlil hned v sobotu na Žofíně, kde půl hodiny bavil zpěvem naživo, bez playbacku, hosty plesu Czech Top 100.

Fotogalerie
51 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Gott má špatnou krev! A Brejchová přišla o oslavu Luboš Procházka, Lukáš Červený