Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zákulisí Soukupovy miliardářské oslavy: Ohňostroj, sushi, Ortel a hodinky od Zemana

Aktualizováno -
23. února 2019
18:41
Autor: simao - 
23. února 2019
13:09

Pro gratulanty, mezi kterými nechyběli politici, ani lidé z českého showbyznysu, připravili na oslavě Jaromíra Soukupa ohňostroj, který ozářil Vltavu. Hosté přinášeli řadu dárkových taštiček, ale třeba i kuriózní dary pro Jaromíra Soukupa. To prezident Miloš Zeman, který označil šéfa TV Barrandov v projevu za svého přítele a připíjel si na další čtyři roky společných televizních debat, dal Soukupovi dárek tradiční - hodinky. Jak to vypadalo v zákulisí oslavy?

Před květinovým aranžmá se Jaromír Soukup fotil s příchozími gratulanty, mezi kterým nechyběli třeba ani bavič Luděk Sobota či zpěváci Daniel Hůlka, Bohuš Matuš a Dalibor Janda. Dorazil však třeba i kontroverzní muzikant Tomáš Ortel, upozornily lidovky.cz.

Především ale an první pohled zaujala politická delegace na Soukupových narozeninách. Silné obsazení měla hradní výprava - dorazil jak prezident Miloš Zeman, tak jeho mluvčí Jiří Ovčáček, ekonomický poradce Martin Nejedlý, tajemník Jaroslav Hlinovský i stávající šéf hradního protokolu Vladimír Kruliš.

Došlo přitom i na hostitelovy průpovídky, kterými chtěl pobavit příchozí gratulanty. „Možná mám větší spotřebu kafe než pražská kavárna,“ říkal mimo jiné Soukup na oslavě svého jubilea. „Napadá mně, že bych tu televizi rád někam dovedl. Je spousta zbytečného času, kde ještě nejsem. Třeba v noci nebo brzo ráno,“ dodával šéf TV Barrandov v dobrém rozmaru.

Vybrané speciality a zpěv Hůlky či Maxim Turbulenc

„Během večera oslavenci a přítomným hostům zazpíval Daniel Hůlka nebo skupina Maxim Turbulenc. Podávaly se vybrané speciality, pilo se jen to nejlepší víno,“ napsal k oslavě web Sedmička.cz, který spadá do Soukupova mediálního impéria. Podle lidovky.cz se podávalo mj. japonské sushi.

Hůlka zapěl mj. písně z muzikálů Bídníci a Monte Christo. Byl přitom i jedním z těch, kdo Soukupovi s mikrofonem v ruce zpívali „Happy Birthday, Mirku“ před tím, než šéf Barrandova dostal dort s velkou prskavkou uprostřed. Dortů přitom Soukup dostal více. Coby bývalý boxer jeden i s boxerskými rukavicemi od spolku Šalamoun.

Sešla se hromada darů a přání Sešla se hromada darů a přání | TV Barrandov

Okamura s mladou poslankyní SPD, komunisté a zuřící Ovčáček

Z parlamentních stran se sešli v restauraci Soho v Praze - Podolí rovněž rozmanití zástupci - šéf poslaneckého klubu Jaroslav Faltýnek (ANO) s blonďatou přítelkyní Martinou, první dáma ODS Alexandra Udženija, Tomio Okamura po boku s další členkou SPD, teprve 23letou Terezou Hyťhovou či exposlanec ČSSD Petr Hulinský, někdejší náměstek ministryně školství či pražského primátora. „Prapor“ KSČM nesli na Soukupově oslavě europoslanec Jaromír Kohlíček a neúspěšný kandidát na místopředsedu strany Josef Skála

„Prezident a tři parlamentní strany v osobách předsedy či 1. místopředsedů, to už je slušná adorace ′nejlepšího′ moderátora. Ty partaje jistě ví, proč to dělají,“ podotkl k oslavě na facebooku Miroslav Kalousek (TOP 09).

Hradní mluvčí Ovčáček se naštval při kritice ze sociálních sítích, která si často utahuje ze složení hostů na Soukupově party. „Tyto lidské nuly nejvíce rozzuří, když normální lidé dělají normální věci. Přejí si k narozeninám, mají radost nebo se prostě jen setkávají,“ bouřil na twitteru.

Více času na rodinu?

Zatímco loni v únoru slavil realitní magnát dvojité narozeniny společně s Kateřinou Brožovou, které bylo tehdy padesát, tentokrát se oslava obešla bez Brožové.

Soukup v průběhu oslavy i zvážněl. „Je mi 50, zbývá mi druhá polovina života a možná bych měl zvolnit, tím tedy říkám, že bych více času chtěl trávit možná se svými dětmi a nebo možná vnoučaty,“ uvedl Soukup, ale po chvíli dodal: „Já sám se sebou jsem musel vydržet 50 let a není to žádná legrace. To stojí za takovou malou oslavu.“ 

Šéfovi TV Barrandov přivezl prezident na jeho oslavu jako dárek hodinky. A vystoupil se vřelým, přátelským projevem. Šéfovi TV Barrandov přivezl prezident na jeho oslavu jako dárek hodinky. A vystoupil se vřelým, přátelským projevem. | TV Barrandov

Soukup děkoval Zemanovi, zmínil alkohol

Od prezidenta Zemana, který Soukupa označil za svého přítele, dostal šéf a moderátor mnoha pořadů na své televizi hodinky. „Upřímně řečeno, když jsem viděl ten dárkový koutek, co jste všechno přinesli (...) Mimo jiné nevím, co s tím alkoholem budu dělat. Podporujete můj alkoholismus,“ stěžoval si na oko Soukup na oslavě.

„Chci hlavně poděkovat, že přišel pan prezident, ani si nedovedete představit, jaká to je pro mně pocta, děkuji vám, pane prezidente,“ pochvaloval si Soukup. Došlo však i na kuriózní dary, třeba herec Pavel Trávníček v doprovodu manželky Martiny přinesl Soukupovi ukulele, na které prý umí televizní ředitel hrát. Zatímco šéf TV Barrandov si oslavu viditelně užíval, mohl při ní zapomenout i na některé své aktuální a značně vyhrocené spory.

Kyperský problém Jaromíra Soukupa?

Jiný „dárek“ Soukupovi totiž připravil Deník N - a to v době, kdy i veřejnoprávní Česká televize otevřela otázky související se Soukupovým podnikáním v pořadu 168 hodin a příspěvku „Dluhy Jaromíra Soukupa“. Moderátor se je v jednom ze svých pořadů snažil dementovat, stejně tak se vydal do protiútoku proti Deníku N. Ten pro změnu informoval v posledních dnech o tom, že měl miliardář a mediální magnát Soukup údajně utajenou firmu na Kypru, přes kterou „proteklo více než půl miliardy“.

Deník N tvrdí, že jistou firmu z okraje kyperského hlavního města Nikósie ovládal a patrně ovládá právě Soukup. „Identitu jejího skutečného vlastníka kryjí dva bílí koně,“ uvedl Deník N, v jehož případě Soukup na obrazovce Barrandova slíbil odhalení jeho vlastnické struktury.

Soukupovy soudní tahanice

„Ke společnosti Generra Limited se od začátku hlásím a nemám vůbec žádný důvod zatajovat její vlastnictví,“ reagoval v prohlášení Soukup. S tím, že firma „vždy fungovala zcela v souladu s českými zákony“. Šéf Barrandova odmítl „dehonestaci“ vlastní osoby a zároveň uvedl, že připravuje právní kroky mj. i na ochranu svých společností.

Co se týče Soukupových sporů s Českou televizí, na kterou ve svých pořadech opakovaně útočí mj. skrze údajné neprůhledné hospodaření, vybírané koncesionářské poplatky či osobu generálního ředitele Petra Dvořáka, ty dospěly také již do stavu žalob. Naposledy právě Soukup podal trestní oznámení na ČT, ředitele Dvořáka i moderátorku Noru Fridrichovou.

Jaromír Soukup slavil padesátiny: Ohňostroj v Praze - Podolí Jaromír Soukup slavil padesátiny: Ohňostroj v Praze - Podolí | Foto CNC - Hykl, Machan, Malík, Sekanina

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Pepicek1953 ( 24. února 2019 21:43 )

 tak to vypadá že nějaký Soukup slaví za svoje prachy,,nebo čínské" ale to je jedno ale kdyby slavil Dvořák z ČT tak to by asi slavil za naše penízky protože mu prachy cpeme v poplatcích ČT a on je ještě proti občanům protože jím vedená telka nám kecá a pravdu tam neslyšíme

defakto ( 24. února 2019 17:22 )

... ani by mně nepřekvapilo , kdyby se dal Soukup dohromady s vdovou Grossovou , ona potřebuje chlapa a on zase její prachy .

pajaad ( 24. února 2019 15:11 )

A Vy?

KontraZeman ( 24. února 2019 14:12 )

Čtete si to po sobě, proboha?

KontraZeman ( 24. února 2019 14:09 )

A ty jsi tam nebyl proč? Protože jsi 0?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa