Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Babiš je opět šéfem ANO, našel 13 odpůrců: Hádky s mluvčí a zlost u Čapího hnízda

Aktualizováno -
17. února 2019
19:00
Autor: Jan Kálal, Jakub Veinlich, trm - 
17. února 2019
07:30

Premiér Andrej Babiš je na další dva roky předsedou hnutí ANO, v neděli ho zvolili delegáti sněmu na pražském Chodově. Z 238 delegátů jich 206 bylo pro, 19 se zdrželo a 13 bylo proti návrhu. Babiš už předtím nastínil své plány: dostat Česko mezi deset nejvyspělejších států na světě, sjednotit rozdělenou zemi a nebo skoncovat se šmejdy, kteří stojí za byznysem množíren. Delegáti potvrdili také šéfa poslanců Jaroslava Faltýnka na postu 1. místopředsedy. Nejvíc se prý Babiš hádá se svým PR týmem a zmínka o Čapím hnízdě ho vytočila. Blesk Zprávy sledovaly celostátní sněm ANO podrobně online.

  • Předsedou ANO je na další dva roky Andrej Babiš, tentokrát získal ale podporu „jen“ 86,6 procenta delegátů. Sekundovat mu nadále bude šéf poslanců Jaroslav Faltýnek v roli 1. místopředsedy. 
  • Řadovými místopředsedy jsou ministr životního prostředí Richard Brabec, bývalý brněnský primátor Petr Vokřál, šéf Sněmovny Radek Vondráček a středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. 
  • Babiš opakovaně zdůrazňoval, že ANO je hnutím pro všechny. A zmiňoval jeden plán za druhým. Nadcházející evropské volby by chtěl vyhrát.

Sněm hnutí ANO
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Zobrazit nové zprávy
Datum:
10:50
17. 2. 2019

Program sněmu se dostal především kvůli Babišovu vystoupení do skluzu, už v 10:45 měl být první tiskový brífink, před delegáty je ale ještě vystoupení lídryně do eurovoleb Dity Charanzové.

10:45
17. 2. 2019

Dalším řečníkem sněmu byl ostravský primátor Tomáš Macura, který shrnul závěry lednové ideové konference hnutí. V některých bodech byl dovnitř ANO kritický, například mu vadilo to, že není dostatečně otevřené mladým lidem.

Tomáš Macura uspěl i napodruhé a opět se stal primátorem Ostravy
10:35
17. 2. 2019

A tady je celý záznam projevu 1. místopředsedy Jaroslava Faltýnka.

Video  
Video se připravuje ...
10:30
17. 2. 2019

Faltýnek řečnil jen zhruba deset minut, přiznal, že je nastydlý. V moderování vystřídala Jaroslava Pokorná Jermanová Richarda Brabce. Uvedla, že čekala vtipy na své těhotenství, ale doufá prý, že další už nebudou. Připomeňme, že Brabec v jejím případě mluvil o moderování „dvou v jednom“. 

10:25
17. 2. 2019

„Obětovali jsme karenční dobu,“ přiznal Faltýnek jeden ústupek ČSSD ve společné vládě, díky kterému se Čechům vrátí proplácení peněz i za první tři dny nemoci.

10:23
17. 2. 2019

Faltýnek přiznal, že se mu na Babiše projevem těžko navazuje. "Čeká nás těžký rok. Historie politických podrazů a kopanců se opakuje, jen v trošku jiné podobě," řekl 1. místopředseda ANO.

10:20
17. 2. 2019

Podívejte se na celý úvodní projev Andreje Babiše na sněmu ANO. 

Video  
Video se připravuje ...
10:19
17. 2. 2019

"Když předválečné Československo patřilo mezi deset nejvyspělejších zemí světa, proč by mezi ně nemohla patřit i Česká republika?" řekl Babiš a dodal: "Naši zemi rozděluje nenávist, já ji chci zase spojit a vrátit mezi nejvyspělejší země." Projev šéfa ANO měl téměř 50 minut, po něm přišel k pultíku 1. místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek.

10:15
17. 2. 2019

Babiš vyjmenovává jednu vládní prioritu za druhou. Dobře se mají mít mladé rodiny, aby se nebály mít děti. Světlé zítřky podle představ šéfa ANO čekají také podnikatele, zaměstnance, seniory, zkrátka všechny. Konkrétní recepty nicméně až na výjimky v rámci projevu nenabídl. "Nebudeme lhát, nebudeme krást, budeme bojovat proti nehospodárnosti," slíbil ale.

10:10
17. 2. 2019

"Potřebuji, aby se náš národní sport dal do pořádku. Dlouho jsme nic nevyhráli. Jsou to emoce, je to Nagano," řekl Babiš ve chvíli, kdy mluvil o podpoře sportu. Jeho vláda plánuje instalovat bývalého hokejového brankáře a nynějšího poslance Milana Hniličku na post národního zmocněnce pro sport. Právě on by měl přispět k tomu, aby se český hokej dostal znovu do kondice.

Video  
Video se připravuje ...
10:05
17. 2. 2019

"Jasně jsme se s paní ministryní Schillerovou domluvili, že zatlačíme na ministerstva," zmínil šéf ANO. Cílem by mělo být snížení nákladů na IT nebo na externí služby. Jeho vláda chce podpořit investice a trh práce. "Byty musí stavět obce a města, stát jim musí vytvořit podmínky," dodal Babiš. Řekl i to, jaké chce zavést legislativní změny: "Jedno razítko, jeden úřad, jedno povolení. Zavedeme fikci souhlasu. Když se úřad do 60 dnů nevyjádří, bude to brané jako souhlas." U dopravních staveb premiér poznamenal, že "nás čeká výstavba, kterou Česko nepamatuje".

9:59
17. 2. 2019

"Šetření mám v genech," uvedl Babiš. Řekl také, že vlády s účastí ANO nezvýšily žádné daně s výjimkou hazardu. "Podle posledních čísel EET přineslo do rozpočtu v letech 2017 a 2018 20,2 miliardy korun," pochválil projekt elektronické evidence tržeb.

Někteří delegáti vládního hnutí ANO dali před projevem Andreje Babiše přednost mobilním telefonům (17. 2. 2019) Někteří delegáti vládního hnutí ANO dali před projevem Andreje Babiše přednost mobilním telefonům (17. 2. 2019)
9:55
17. 2. 2019
!

U evropských voleb Babiš varoval před "uskupeními vítačů a kývačů", kteří všechno odsouhlasí. Lídryní ANO bude Dita Charanzová, zmínil předseda s tím, že o tom v neděli ráno před sněmem rozhodl výbor. V Evropě chce mít Babiš větší vliv na rozpočet i na imigrační politiku.

9:50
17. 2. 2019

"Doufám, že po tomto sněmu vyhrajeme evropské volby," avizoval Babiš a akcentoval důležitost Evropského parlamentu pro vznik národní legislativy. Zmínil, že jeho hnutí je proevropské. "Tvrzení, že jsme něco mohli udělat v minulé vládě, nejsou pravdivá," řekl předseda ANO, který byl předtím ministrem financí ve vládě Bohuslava Sobotky (ČSSD). "Máme naši první vládu," tvrdil opakovaně Babiš. Jako kdyby neexistovala jeho první vláda, která nedostala důvěru. Zadoufal přitom, že ANO zůstane nejsilnější politickou volbou v zemi.

Andrej Babiš chce měnit Česko. S jeho vládou se mu to prý daří (17. 2. 2019)
9:45
17. 2. 2019
!

"Zakročíme proti těmhle šmejdům, kteří týrají zvířata," uvedl premiér Babiš na téma byznysu s množírnami, na který upozornil projekt Blesk tlapky. Řekl také, že se s ministrem Miroslavem Tomanem dohodl na změně veterinárního zákona.

Video  
Video se připravuje ...
9:40
17. 2. 2019

"Pamatuji si, jak jsme začínali v této budově, ale bylo nás jen pár, preference jsme měli půl procenta," vzpomínal Babiš. Připomněl i to, že D1 postavil totalitní režim a že kdyby to bylo na porevolučních stranách, mohlo by to dopadnout jako s dálnicí z Prahy do Hradce. Šéf ANO podpořil ministra dopravy Dana Ťoka.

Andrej Babiš chce měnit Česko. S jeho vládou se mu to prý daří (17. 2. 2019)
9:37
17. 2. 2019
!

Babiš v projevu připomněl, že letos oslavíme 30 let od sametové revoluce. Nechyběla tu jeho tradiční kritika polistopadového vedení země ODS. "Po divokých 90. letech nastalo období, kdy se toto rozkrádání tutlalo a legitimizovalo. Z naší země tečou stovky miliard na dividendách. Všichni to kritizují, ale je to podle pravidel a dohod, které naše země podepsala," řekl předseda. Zkritizoval také podnikatele, kteří nedaní v České republice. "Možná by bylo dobré, kdyby se vrátili domů, aby dividendy proudily opačným směrem," prohlásil. Přiznal, že tuto věc neumí vyřešit jinak než tak, že bude apelovat na lidi, aby byli víc společensky odpovědní.

9:35
17. 2. 2019
!

Delegáty přivítal v 9:30 předseda ANO Andrej Babiš. "Máme skvělý název. V tomto roce to bude sedm let od vzniku od našeho hnutí. Měníme Česko lepšímu a změníme ho díky vám, občanům," zmínil Babiš. Předseda ANO odmítl kritiku, že hnutí není dostatečně ukotvané ani nalevo, ani napravo. "Orientujeme se na všechny občany, bez ideologie. Máme program pro důchodce, pro živnostníky, pro mladé rodiny s dětmi..., pro vědce, pro sportovce, pro lidi z kultury," zmínil šéf ANO. Svoji partaj popsal jako "catch all" party. "Nejsme divní," školil. 

Pátý volební sněm hnutí ANO s heslem Měníme Česko (17. 2. 2019) Nebudeme, krást, nebudeme lhát a nebudeme zneužívat moc - sliboval Babiš na volebním sněmu hnutí ANO (17. 2. 2019)
9:30
17. 2. 2019

Předsedkyně mandátové komise uvedla, že na sněmu bylo v devět ráno 234 delegátů z celkového počtu 241. "To představovalo 97 procent. V 9:15 to bylo 236 delegátů, to je 98 procent," dodala.

9:20
17. 2. 2019

Na Chodově si delegáti ANO schválili program sněmu. Našel se jediný delegát, který byl proti. Po úvodním slovu premiéra Andreje Babiše a 1. místopředsedy Jaroslava Faltýnka delegáty čeká blok s prioritami hnutí ANO doma i v Evropě a projevy ministrů. Po obědě přijde na řadu vystoupení hostů a zpráva ústředních orgánů hnutí. Volba Babiše a jeho kolegů bude na pořadu dne až počínaje 15. hodinou.

9:05
17. 2. 2019

Delegáti ANO, kterých je na místě aktuálně 234, tentokrát dostali do rukou elektronická hlasovací zařízení i s podrobnou instruktáží. Jako první na řadě byla volba moderátorů. "Zvolili jste tři moderátory, v jednom případě dva v jednom. Doufám, že třetí se do moderování ještě nezapojí. Kdyby ano, tak je tady určitě porodník," narážel Brabec na těhotenství kolegyně Pokorné Jermanové.

Delegáti volebního sněmu hnutí ANO zkouší novinku. Elektronické hlasování. Technicky zdatní se prý nemají pokoušet krabičku rozebírat. Vyzval své kolegy Richard Brabec, který sněm moderuje (17. 2. 2019) Delegáti volebního sněmu hnutí ANO zkouší novinku. Elektronické hlasování. Technicky zdatní se prý nemají pokoušet krabičku rozebírat. Vyzval své kolegy Richard Brabec, který sněm moderuje (17. 2. 2019)
9:00
17. 2. 2019

5. sněm ANO právě začal, sálem zní česká hymna. Europoslankyně Dita Charanzová a ministryně financí Alena Schillerová nestihly být během hymny na svém místě, přišly pozdě.

Volební sněm hnutí ANO zahájila česká hymna. V čele sálu jsou opět první místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek, předseda ANO Andrej Babiš, a místopředsedové Jaroslava Pokorná Jermanová a Richard Brabec, kteří sněm moderují (17. 2. 2019) Andrej Babiš a Jaroslav Faltýnek mají své pozice předsedy a prvního místopředsedy hnutí ANO téměř jistou. (17. 2. 2019)
8:55
17. 2. 2019
!

"Změníme Česko k lepšímu," hlásil premiér Andrej Babiš v úvodním rozhovoru, který ještě před začátkem sněmu poskytl Radiožurnálu. "Tak já jdu domů," řekl u vchodu šéf Sněmovny Radek Vondráček. Nemohl totiž najít svoji akreditaci, nakonec s jeho vstupem mezi kolegy ale nebyl problém. Na sněm dorazila už i eurokomisařka Věra Jourová nebo ministr zdravotnictví Adam Vojtěch. Poslankyně Andrea Brzobohatá, která má bionické nohy, se na Chodově dnes pohybuje na vozíku.

Andrej Babiš přichází na volební sněm hnutí ANO. Jde si opět pro zvolení (17. 2. 2019) V čele sálu jsou při volebním sněmu opět první místopředseda hnutí Jaroslav Faltýnek, předseda ANO Andrej Babiš, a místopředsedové Jaroslava Pokorná Jermanová a Richard Brabec, kteří sněm moderují (17. 2. 2019)
8:41
17. 2. 2019

Stejně jako před dvěma lety budou i tentokrát moderátory akce vicepremiér Richard Brabec a středočeská hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. Zatímco před dvěma lety byla "jenom" provdaná, nyní už čeká holčičku, kterou by měla porodit v polovině března. V práci chce ale pokračovat dál - na hejtmanství i v ANO, kde by ráda dál zůstala místopředsedkyní.

Video  
Video se připravuje ...
Video  
Video se připravuje ...
8:32
17. 2. 2019

Na předchozích sněmech byla pozice Babiše neotřesitelná a nejinak tomu bude zřejmě i dnes. Připomeňme, že před dvěma lety o sobě mluvil předseda ANO jako o "urputném hovadu", které nahání své kolegy v hnutí. V té době byl ještě ministrem financí vlády Bohuslava Sobotky (ČSSD), který ho po ostrém sporu s Hradem z vlády ale vyhodil, aby se Babiš po volbách na podzim 2017 do vlády vrátil. A to rovnou do křesla premiéra.

8:30
17. 2. 2019

Krásnou neděli všem, vítejte u online zpravodajství z 5. sněmu hnutí ANO, nejsilnějšího politického uskupení v Česku. Delegáti na pražském Chodově mají potvrdit mandát premiéra Andreje Babiše jako předsedy, šéfa hnutí na další dva roky. Spolu s tím rozhodnou i obsazení dalších vedoucích postů.

Andrej Babiš na pátém volebním sněmu hnutí ANO (17. 2. 2019)

Samo ( 17. února 2019 21:53 )

Prý se s přijetím 50 milionové dotace z EU nestal žádný podvod a jeho firma vrátila peníze státu. Ale to jsou 2 různé věci. Babiš sice prý peníze vrátil, ale ten podvod se stal. Oni to mají v rodině to podvádění. Když jeho Monika zapomněla údajně zaplatit clo za dárky z USA a celou věc vyštrachali novináři, tak to také vyřešil tak, že nařídil hlavní celní správě, aby vyměřila clo zpětně a zaplatil jej a také bylo podle něho všechno v pořádku. Ale nebylo a pochybuji o tom, že by obyčejný člověk vyvázl z takového průšvihu bez pokuty a kdyby to byl nějaký jeho odpůrce ve Sněmovně, tak by naši z Finanční správy na něho klekli a udělal by z něho bezdomovce. Jeho desetileté dluhopisy firmy Agrofert s 6% úroky jsou také podvod a Babiš tímto způsobem vyvede z Agrofertu 1 miliardu nezdaněných peněz. a takových leváren spáchalna své cestě do politiky nespočet.

jajas ( 17. února 2019 20:50 )

No úplný Colombo!

turbina ( 17. února 2019 20:22 )

To opravdu seniorkoblihovým hňupům nestačilo co s Čechy dělal gauner Husák, Bilak,Kolder ,Lenárt,Václavík a mnoho dalších komoušů ze Slovenska, Andreje Hlinku nevyjímaje ?

vagin-analev ( 17. února 2019 20:09 )

Já jako vagín analev plně podporuji agenta STB Bureše

marmat ( 17. února 2019 19:49 )

Víte, co je vrchol INTELEKTU ???? "diskuze" od 18.54 tzv. trolli ping-pong TO MUSÍTE !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa