Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Paroubek vysekl poklonu Maláčové: „Má dobré nápady.“ A zpražil Petříčka

Autor: vei, bud - 
27. ledna 2019
05:20

Z politického „záhrobí“ se ozval Jiří Paroubek a okomentoval dění kolem ČSSD, kterou dříve vedl. Podle něj stranu svírá stranická oligarchie a do blížících se evropských voleb jí příliš šancí nedává. Přímo se také „opřel“ do některých předních představitelů. „Myslím, že pan Petříček by se spíš měl vrátit do pozice asistenta pana Pocheho,“ řekl Blesk Zprávám. Naopak ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou chválí.

Současný ministr zahraničí Tomáš Petříček (ČSSD) není člověkem na svém místě, naopak ministryně práce Jana Maláčová je favoritkou. I tento vzkaz své bývalé straně vyslal expremiér Jiří Paroubek.

Já myslím, že pan Petříček by se spíš měl vrátit do pozice asistenta pana Pocheho. Třeba paní Maláčová je velmi talentovaná a hlavně má chuť do toho, přichází s dobrými nápady. Zřejmě si vytvořila také dobrý tým, dobré zázemí, a to je vždycky důležité,“ hodnotil pro Blesk Zprávy. Podle něj ale až čas ukáže, kdo uspěje, a kdo „na to nemá“.

„Ta strana, pokud má být pružná a má získávat talentované lidi, je potřeba ji zcela otevřít a pokusit se rozbít ten vliv stranické oligarchie, která ji dnes bohužel svírá,“ řekl Paroubek.

Kvóty nechat, Netolický je misogyn

Paroubek si zároveň myslí, že je potřeba zjednodušit stanovy strany i změnit metody práce nebo program. To by podle něj mohlo být úkolem pro blížící se sjezd ČSSD. „Věřím, že už po sjezdu na to bude mít vedení strany jednak kapacitu duševní, jednak také čas, aby se těm věcem po určité stabilizaci, kterou snad ta strana prochází, dostalo,“ prohlásil Paroubek s tím, že naopak zachovat by se měly stranické kvóty pro ženy ve vedení.

„Považoval bych to za velkou chybu. Ženy se ve stávajícím převažujícím mužském prostředí neprosadí jinak, alespoň v sociální demokracii, než kvótami,“ řekl Paroubek. Přímo tak zkritizoval současného místopředsedu ČSSD Martina Netolického, který s návrhem přišel. „Je to projev určitého misogynství pana Netolického,“ rýpl si.

Sjezd strany v březnu

Volební sjezd ČSSD, na kterém strana rozhodne, kdo ji dál povede, bude začátkem března v Hradci Králové. Současný předseda Jan Hamáček zatím získává podporu většiny krajů.

Paroubek v rozhovoru zavzpomínal i na dobré časy strany z doby jeho vedení, kdy stranické preference přesahovaly 30 procent. „Z dnešního hlediska to byly přímo neskutečné výsledky,“ řekl s tím, že je potřeba se k řadě věcí vrátit. Dnes se v některých předvolebních průzkumech pohybují dokonce na hranici volitelnosti kolem 5 procent.

onanym01 ( 27. ledna 2019 13:46 )

sem koukala na ten videoklip v indii a tak mě napada jestli nahodou česko za par let nebude vypadat podobně. často jsem slýchávala o ekoteroristech . no ted uz vim co jsou ekoteroriste. Prevzali pravomoce stavebnich uradu a rádí, že to není hezky. clovek si nemůže oplotit ani pozemek bez jejich souhlasu . tech caviku a u soudu si nepomuzete! jen jestli ten babis se zemanem nakonec nemaji pravdu. Program ale chybi jak s nimi bojovat s temi blazny.

fafaf ( 27. ledna 2019 12:41 )

https://www.novinky.cz/domaci/495627-kalousek-s-napravou-po-babisovi-bude-prace-jako-na-kostele.html ?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

petrw ( 27. ledna 2019 11:40 )

co jste si zvolili od 89 to mate

onanym01 ( 27. ledna 2019 11:31 )

banderovci podle komunistu spolupracovali s Hitlerem.No oni s Hitlerem spolupracovali i bolševici .Stalin pozval nácky do Moskvy a podepsal s nimi mírumilovny PAKT . Ja dlouhodobě říkám, že Okamurove / SS Hitler , AfD, ksčm /a pani Klausove, Zemanove i Babišove by se měli z politiky odporoučet co nejdříve . ods se stala diky /ksč/ Klausum a spol. nevolitelnou stranou . jen o svobodě mluví, napachali tu zla dost od r 1989 i před nim. Klaus je člověk který ma všude estebacky kamarady a o kazdym odpurci vsechno se dozvi stejne jako Babiš a HRAD. Jsou mi odporni tihle lide, ale jsou tu! Korupce ruku v ruce s klientelismem tu jen kvete diky panu Rachetskym kteří letitého politika ospravedlnuji neznalosti zákona. Jak smesny. Dělaji z lidi hloupy dobytek /ksč/ a ještě se mstí, že jim to nežere i s navijákem.

flora ( 27. ledna 2019 11:02 )

Tak třeba zálohové výživné ze strany státu za neplatiče alíků je nemravná pitomost. Ale když už , tak by to Maláčová měla jistit procentní částkou z reálného výživného, např. 85% a ne pevně danou částkou pro všechny , např. 1500. Protože se pak bude jednat o diskriminaci dětí. Dítě, které má má dostat 2000 alíků a stát mu zálohově dá 1500 netrpí tolik, jako dítě , které má dostávat 30 000. Takové dítě se může cítit pak oprávněněn poškozeno na svých právech a musí se hodně ukrovňovat. A je to jasná diskriminace dětí. Nelze přeci ignorovat, že už od útlého věku jsou děti vyvolené a ty méně vyvolené.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa