Přestože jednání bylo neveřejné, což je v případě rozvodové bitvy této dvojice už tak trochu tradicí, expremiér se na chodbě novinářům svěřil, že své manželce Petře Paroubkové dál nabízí 10 tisíc měsíčně, protože to odpovídá jeho současné finanční situaci a možnostem. Podle jeho slov na takovou částku nedosáhne 98 % českých žen a byla by to pro ně částka snů. Deset tisíc korun ty označil jako "dostačující".

Zároveň dodal, že na Petru podal trestní oznámení, protože prodala bez jeho vědomí dům v Řecku, který před lety pořídili. A zmínil tako trestní oznámení za vydírání.  Rozohněný Jiří pak doplnil, že připravuje žalobu i na Jaromíra Soukupa (49), šéfa TV Barrandov, který ho prý ve svých pořadech, kam sám sebe dosadil do role moderátora, nepěkně pomlouvá a poškozuje. Bude prý chtít nejen omluvu, ale také odškodnění, které chce nicméně dát na charitu. "Můj právní zástupce vše bedlivě sleduje a konečný účet bude myslím na konci roku," nechal se slyšet bývalý premiér.

Kvůli aktivitám "konferenciéra Soukupa" (tak majitele TV Barrandov Paroubek nazval) podal také bývalý šéf ČSSD dvě stížnosti televizní radě.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Paroubek Tereza Kühnelová

Další žalobu pak připravuje na miliardáře Zdeňka Bakalu, který ho měl také poškodit. Dá se předpokládat, že oběma pánům dává Paroubek za vinu svůj neúspěch v nedávných senátorských volbách, Bakalovi pak dokonce svůj konec ve vrcholné politice v roce 2010. V této souvislosti prý Paroubek také navštívil Parlamentní komisi, které prý podal svědectví o korupci ve vrcholné politice.

Celé jednání trvalo rekordně krátkou dobu, aktéři se vlastně nestihli ani pořádně usadit, a už byl konec. Zhruba po 15 minutách bylo jednání odročeno na únor kvůli neúčasti Petry Paroubkové. 

Fotogalerie
46 fotografií