Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Paroubek válčí s Petrou, exministra vyhnala žena za nevěru. Rozvedli se Putin i Merkelová

  • Autor: simao - 
    17. 9. 2018
    06:00

    Politické kariéry skrývají mnohá úskalí - a v řadě případů ohrožují i klid u rodinného krbu. O návrat do politiky se nyní snaží expremiér Jiří Paroubek, který se soudí se svou „bývalou budoucí“ ženou Petrou. Na české scéně mají zkušenosti s rozvody Miloš Zeman, Petr Nečas i současný premiér Andrej Babiš, jehož krach prvního vztahu však spadá do doby dávno před politickým působením. Což je v zahraničí případ třeba i Angely Merkelové či Donalda Trumpa. Naopak britský exministr Boris Johnson aktuálně řeší to, že ho manželka vyhnala po 25 letech prý definitivně z domu - kvůli nevěře. A v politice se rozvedl třeba i Vladimir Putin.

  • 1.Válka Paroubkových

    Expremiéra Jiřího Paroubka a britského konzervativního exministra Borise Johnsona spojuje aktuálně jedna věc - v jejich zemích se přetřásají jejich partnerské trable. A přijde u nich dle všeho rozvod, nikoli však první. 

    Paroubek se rozvedl s první ženou, překladatelkou a učitelkou francouzštiny Zuzanou, v říjnu 2007, aby si již v listopadu mohl vzít mladší tlumočnici Petru Kováčovou. S ní však nyní nepokrytě válčí nejen u soudu, lítý boj se rozhořel poté, co jeho „bývalá budoucí“ manželka promluvila o údajných nelegálních milionových příjmech někdejšího českého premiéra. Odkud je vzal? Snad z korupce? „Nevím, jestli z korupce nebo šikovnosti. Rozhodně si umí peníze ošetřit právně tak, že se k nim nikdo nedostane,“ tvrdí paní Petra a manžela obvinila dokonce i z domácího násilí.

    Paroubek to označuje za bláboly, podle něj naopak zmizelo z jeho bankovního sejfu pět milionů korun. „Buď jsem to vzal já, nebo to vzala moje budoucí bývalá žena. Duch svatý to asi nebyl,“ útočí Paroubek. Tenhle rozvod rozhodně poklidný není a nebude. A jde v něm i o jejich společnou dceru Margaritu.

    Září 2013: Pusa u soudu s Davidem Rathem, jemuž přišli Paroubkovi vyjádřit podporu. Září 2013: Pusa u soudu s Davidem Rathem, jemuž přišli Paroubkovi vyjádřit podporu. | archiv Blesku

  • 2.Vykopla záletníka Johnsona. Po 25 letech

    Zatímco Paroubek má z prvního manželství již dospělého syna Jiřího a s manželkou Petrou malou, školou povinnou dceru, Boris Johnson se svou ženou Marinou Wheelerovou, kterou si bral v roce 1993, mají celkem čtyři děti

    „Záletníka“ Johnsona vyhodila po 25 letech soužití manželka z domu údajně kvůli opakované nevěře. Podle jejich dcery již definitivně, i když spory byly v tomto prominentním britském politickém páru již dříve. Johnsona tak dle všeho čeká také již druhý rozvod. Poprvé se rozvedl právě v roce 1993 s Allegrou Mostyn - Owenovou, se kterou byl od roku 1987

    Exministra zahraničí se však zastal Johnsonův nástupce ve funkci londýnského starosty Sadiq Khan. A to kvůli tomu, že rozvodové tahanice mohou dle zlých jazyků ohrozit další Johnsonovu politickou dráhu. Podle Khana by totiž neměly osobní záležitosti tohoto druhu mít na práci a ambice politika vliv. „Domníváte se, že soukromý život politika by měl mít vliv na jeho politický život, na to, jak ho lidé politicky soudí?“ řekl na rádiu LBC.

    Boris Johnson s manželkou Boris Johnson s manželkou | Reuters

  • 3.Exmanželka Blanka a stříbrná svatba s Ivanou

    K Velké Británii má nyní kladný rodinný vztah další z rozvedených politiků - dnes naopak šťastně podruhé ženatý český prezident Miloš Zeman. S exmanželkou Blankou má syna Davida, lékaře FN v Ostravě, o kterém nedávno promluvil na TV Barrandov.

    Blanka Zemanová byla první manželkou Miloše Zemana. Blanka Zemanová byla první manželkou Miloše Zemana. | Archiv Blesku

    A nejen o něm. „Pane Soukupe, já jsem měl začátkem prázdnin jedno velice krásné výročí, se ženou jsme oslavili dvacet pět let svého manželství (...) Řekli jsme si, že se máme pořád rádi, že spolu půjdeme životem dál. Dali jsme si nějaké malé dárky, nějakou kosmetiku a já jsem při této příležitosti navlékl tento prstýnek, snubní prstýnek,“ řekl ke své stříbrné svatbě Zeman.

    Současnou první dámu Ivanu Zemanovou si bral již těhotnou v srpnu 1993 na Novoměstské radnici. Jejich dcera Kateřina nyní studuje a pracuje právě ve Velké Británii. „Kačenka teď byla několikrát z Anglie, úspěšně tam složila další a další zkoušky. A musím se pochlubit jako hrdý otec, můj syn napsal knížku. Knížku o mozkomíšním moku, pane Soukupe. Já to čtu stránku po stránce s obdivem ke svému synovi a vůbec tomu nerozumím,“ uvedl pyšný táta Zeman na sklonku letošních prázdnin.

    Video  Porno mejdan, granátomet, přemety ve vizáži a nový pes: 5 let první dámy a Ivany Zemanové  - Jan Jedlička, Markéta Volfová
    Video se připravuje ...

  • 4.Babiš: Nejdřív Beata, pak Monika

    Andrej Babiš zažil rozvod také. Za první ženu si vzal někdejší spolužačku z gymnázia Beatou Adamovičovou, později lékařku. Spolu mají syna Andreje a dceru Adrianu.

    Dlouhodobě však žije s dnes již druhou ženou Monikou (rozenou Herodesovou), se kterou si řekli ano loni na sklonku července na Čapím Hnízdě. S Monikou má Babiš dceru Vivian a syna Frederika, stejně jako britský exministr Johnson tak spadá do kategorie politiků - čtyřnásobných otců.

    Babiš přitom doufá, že ho nestihne „kletba“ Strakovy akademie. Potíže ve vztazích stihly řadu předchozích premiérů. Z předchozího neúspěchu se poučila i Monika Babišová. Ta se také již stihla rozvést. „Já bych s žárlivcem být nemohla. Takový byl právě můj první muž, ten byl chorobně žárlivý, stačilo, abych si namalovala nehty, a byl oheň na střeše,“ prozradila před časem Blesku.

    Video  Loňský červenec a první rozhovor novomanželů Babišových po svatbě na Čapím hnízdě: O vynuceném francouzáku a předmanželské smlouvě  - David Turek, Jan Jedlička
    Video se připravuje ...

  • 5.Tahy dámou Nečase a Topolánka

    Petr Nečas, Mirek Topolánek (oba ODS), Bohuslav Sobotka (ČSSD) - je všechny spojují potíže, které se vkradly do jejich manželských svazků s působením ve vrcholné politice.

    Petr Nečas s první ženou Radkou Petr Nečas s první ženou Radkou | archiv Blesku

    Dokonce u soudu skončil spor o to, zda Nečasova dnes již druhá žena Jana Nagyová nechala sledovat vojenským zpravodajstvím jeho první ženu Radku. Expremiér Nečas je u soudů pro svou současnou ženu oporou a s pevným stiskem ji k řadě stání v průběhu vlekoucích se soudních tahanic doprovází.

    Petr Nečas s manželkou Janou Nečasovou, dříve Nagyovou. Petr Nečas s manželkou Janou Nečasovou, dříve Nagyovou. | ČTK

    Mirek Topolánek, který neúspěšně kandidoval na prezidenta proti Zemanovi, se s manželkou Pavlou rozvedl v únoru 2010. A v červnu téhož roku si vzal svou současnou ženu, dnes taktéž zkušenou expolitičku Lucii Talmanovou, s níž má syna Nicolase. Podobně jako exministr Johnson nebo Andrej Babiš má pak i Topolánek celkem čtyři děti - hned tři z prvního manželství.

    529934:gallery:true:true

  • 6.Sobotkova odluka s paní Olgou

    „Kletba“ Strakovy akademie pak dopadla i na Bohuslava Sobotku, který sice ještě rozvedený není, jeho vztah s manželkou Olgou však skončil v troskách a manželé oznámili 8. června 2017 odluku s tím, že spolu sice nebudou, ale jde jim dál o blaho jejich malých synů.

    „Důvodem je dlouhodobý tlak, jemuž je ve všech svých aspektech vystaven život politika a jeho nejbližších (...) Rádi bychom předem odmítli všechny spekulace a zdůraznili, že naše rozhodnutí je racionálním výsledkem našich dlouhodobých diskusí a nejde o unáhlený krok, jenž by byl motivován nějakou konkrétní situací či osobou,“ tvrdili Sobotkovi. 

    A to paradoxně v době, kdy se naopak Sobotkův koaliční partner a velký rival Andrej Babiš chystal na svou v pořadí již druhou svatbu. Sobotka si Olgu vzal na Hluboké v dubnu 2003, pohádkové štěstí jim to však nakonec do života nepřineslo. Vše směřuje k rozvodu. Nebo už jsou snad Sobotkovi rozvedeni?

    Expremiér Sobotka s manželkou v americkém Texasu Expremiér Sobotka s manželkou v americkém Texasu | ČTK

  • 7.Rozvedený Putin a znovu vdaná Ljudmila

    Klidný, „civilizovaný“, ale také značně utajovaný rozvod zažil ruský prezident Vladimir Putin. S manželkou Ljudmilou také žili delší dobu v odloučení, rozluku formálně ukončili v roce 2014. Zatímco Ljudmila se znovu vdala v roce 2016 za Artura Očeretného, novodobý ruský „car“ Putin si další manželku nenašel.

    Ljudmila Alexandrovna Očeretná, bývalá první dáma Ruska, má s ruským prezidentem dospělé dcery Jekatěrinu Vladimirovnu a Marii Vladimirovnu Putinovou. Narodily se v letech 1985 a 1986.

    Vladimir Putin a jeho někdejší manželka Ljudmila Vladimir Putin a jeho někdejší manželka Ljudmila | Profimedia.cz

  • 8.Problémy u Merkelové i Trumpa?

    Po prvním nezdaru nehodili flinty do žita. Angela Merkelová a Donald Trump se rozvedli poprvé ještě před svými politickými kariérami. Angela Merkelová s fyzikem Ulrichem Merkelem, Donald Trump s Češkou Ivanou Trump, rozenou Zelníčkovou.

    Jak Merkelovou, tak Trumpa však v poslední době provází spekulace, zda to v jejich současných manželstvích neskřípe opět. U Merkelové zaujalo totiž to, že se její druhý manžel Joachim Sauer vypravil na tradiční dovolenou do italských Alp sám se synem z prvního vztahu (jejich manželství s Merkelovou je bezdětné).

    Manžel Merkelové Joachim Sauer na tyrolské lanovce spolu se svým synem. Kancléřka ho tentokrát nedoprovodila. Manžel Merkelové Joachim Sauer na tyrolské lanovce spolu se svým synem. Kancléřka ho tentokrát nedoprovodila. | Profimedia.cz

    Vzrušené debaty kolem Trumpa pak vyvolala kniha bývalé zaměstnankyně Bílého domu Omarosy Manigaultové Newmanové, která tvrdí, že se Melania Trump nemůže rozvodu dočkat. A že kvůli němu již Trump vyhrožoval své manželce se slovinskými kořeny deportací z USA, proti čemuž se však úřad prezidenta rázně ohradil.

    Svou první ženu Ivanu z tehdejšího Gottwaldova v Československu si Trump vzal v roce 1977, v roce 1991 se rozvedli, poté přišlo intermezzo v podobě druhé ženy Marly (1993 - 1999) a od roku 2005 jsou svoji s Melanií. Ivana nechyběla ani na Trumpově inauguraci, loni pak vydala své paměti s názvem Raising Trump.

    Především o svých dětech - s Trumpem má tři děti, včetně dcery Ivanky. „Byla jsem přísná a milující matka, která je naučila znát hodnotu dolaru, nelhat, nepodvádět a nekrást, vzájemně se respektovat, a která je naučila i další životní moudra, o která se nyní podělím společně s neupravenými příběhy o Donovi, Erikovi a Ivance od jejich nejútlejšího dětství do doby, než se stali prvními syny a první dcerou Ameriky,“ lákala loni Trumpova exmanželka na svou knihu, ve které se pozastavuje i nad rozvodem se současným prezidentem USA.

    Ivana a Donald Trumpovi na archivní fotografii Ivana a Donald Trumpovi na archivní fotografii | Reuters

  • 9.Kiska se rozvedl po 18 letech

    Celkem pět dětí ze dvou manželství pak má slovenský prezident Andrej Kiska, který se rozhodl svůj mandát neobhajovat. Jeho současnou ženou je Martina Kisková, první dáma, která se na veřejnosti po boku manžela příliš neukazuje.

    „Věděla jsem, že k tomu spěje. Očekávala jsem to a od začátku ho podporovala,“ uvedla přitom exmanželka Mária v rozhovoru pro Plus Jeden Deň po Kiskově zvolení prezidentem v roce 2014. Kisku podpořily i jejich dvě děti Andrej a Natálie. „Jsme studentská láska z Mlýnské doliny v Bratislavě,“ přiznala s tím, že jim manželství vydrželo dlouhá léta. „Osmnáct let. Předtím jsme spolu dva roky randili a rok jsme byli klasicky zasnoubení,“ podotkla.

    Proč jim manželství ztroskotalo? „Dali jsme se na těžkou podnikatelskou cestu začátkem devadesátých let. Měli jsme obrovské úvěry, byla to velká psychická zátěž pro nás oba. Měli jsme málo času na sebe navzájem, na společné záliby. Tu trochu volného času, který nám zůstal, jsme věnovali našim dětem,“ přiznala otevřeně v rozhovoru, ve kterém někdejší život s Kiskou označila za „úžasný a náročný“. S druhou ženou Martinou, která nežije v Bratislavě, ale v Popradu, má slovenský prezident dceru Veroniku a syny Viktora a Martina.

    Slovenský prezident při inauguraci s novou první dámou Martinou Kiskovou Slovenský prezident při inauguraci s novou první dámou Martinou Kiskovou | Profimedia.cz

flora ( 17. září 2018 13:05 )

Petra si nelegálních peněz manžela užívala plnýma hrstma, na dotaz k čemu je uživali a společně spotřebovávali odmítla odpovědět. Ve chvíli, kdy jí došlo, že z nich nemá vypočítané výživné na dceru, ji však nelegální peníze přišly nemravné. Takže by je chtěla zlegalizovat, započítat do Paroubkova příjmu a zvýšit alimenty Je to tak ?

LillianLayla ( 17. září 2018 09:49 )

Můj nejlepší bratranec si na notebooku vydělá 279 dolarů / hodinu. Ona byla mimo práci po dobu čtyř měsíců, ale minulý měsíc jeho platba byla 31748 dolarů jen pracovat na notebookkku na několik hodin. Podívejte se na tento web ... >>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­e­­b­­J­­o­­b­­9­­8.C­­o­­m

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa