Když finančně zajišťoval rodinu Jiří Paroubek, tak vůbec nevadilo, že Petra se stará o domácnost. Stejně po těžkém úrazu hlavu nebyla schopná rychlého návratu k práci, a tak se vydavatelství vzdala. Před víc jak dvěma roky manžela i s jejich dcerou Margaritou (9) opustila a musela se ujmout role živitelky.

Vůbec jsem nevěděla, co budu dělat a hlavně si s mým příjmením najít práci bylo opravdu těžké. Jako překladatelka jsem už odepsaná, protože jakmile z toho na několik let vypadnete, tak už málokdy je cesty zpět," svěřila se Petra, která si nakonec práci našla.

Pracuji jako projektová manažerka v jedné firmě a moc mě to baví. Spoustu věcí jsme se musela naučit, ale i tady píši texty v několika řečích, takže vlastně dělám to, co mě baví," usmívá se blondýnka, které s domácností pomáhá rodina a bratr. „Jsem až do večera v práci a kolikrát je náročné všechno skloubit. Ale mám rodinu," dodala.

Po rozchodu s manželem dostala Petra spoustu nabídek na napsání knihy o jejich společném životě. „Odmítla jsem, opravdu nemám zájem, i když by se lidi asi hodně pobavili," tvrdí se smíchem Paroubková.

VIDEO: Petra Paroubková upřímně: Jako překladatelka jsem odepsaná! Co ji teď živí?

Video
Video se připravuje ...

Petra Paroubková upřímně: Jako překladatelka jsem odepsaná! Co ji teď živí? Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
35 fotografií