Nezletilá dcera byla už dříve pravomocně svěřena do péče matce Petře Paroubkové. S tím ale Jiří Paroubek zásadně nesouhlasil a usiloval o střídavou péči.

 

A jelikož se manželé na výchově dcery nedokázali dohodnout, musel tak za ně učinit soud. Ten Paroubka dnes uznal schopným se o Margaritu postarat. Podle rozhodnutí je nyní oprávněn stýkat se s ní v každém lichém týdnu od sobotního rána, kdy ji v 9 hodin převezme z místa bydliště její matky a znovu ji předá v pondělí ráno v 7:45 ve škole nebo v bydlišti matky, v případě, že ten den nebude probíhat vyučování.

 

 

Paroubek má nařízené volno s dcerou i o letních prázdninách, a sice celkem tři týdny. „Dva týdny v červenci a jeden týden v srpnu, ne (týdny) po sobě jdoucí a vyjma dvou posledních týdnů v měsíci srpnu. Přičemž otec sdělí matce termín tohoto styku nejpozději do 30. dubna každého roku,“ vysvětlila přesně soudkyně Bartoníčková.

 

Do střídavé péče musela soudkyně zahrnout i vánoční svátky, což bylo pro všechny nejcitlivějším tématem. Dcera Margarita totiž chtěla trávit Štědrý večer s oběma rodiči. Jejímu přání však soud vyhovět nemohl, ale přihlédl k němu. Expremiér tak smí dceru u matky vyzvednout 23. prosince v 10 hodin a vrátit ji má 24. prosince ve 14 hodin. V sudém roce s ní pak může trávit čas také od 26. prosince do 1. ledna.

 

 

Běžný víkendový styk se nerealizuje o Vánocích, Velikonocích, jarních a podzimních prázdninách a hlavních letních prázdninách,“ dodala soudkyně s tím, že Paroubková je povinná své dítě na styk s otcem připravit a musí mu ho umožnit.

 

Jediné, co se dodnes nevyřešilo, je výše výživného na nezletilou dceru. Soudkyně dosud neposbírala dostatek důkazů pro to, aby mohla s konečnou platností určit, zda je Paroubek schopen splácet 10 tisíc korun měsíčně, které splácet má.

 

"Já bych byla spíš, radši kdyby se tyto podrobnosti nepsaly vůbec. Jiří Paroubek má zákaz medializace, který nedodržuje. Vůbec nehledí na zájem dítěte. Dceru vídat nechtěl od neúspěchu ve volbách. Jsem ráda, že se to změní," okomentovala pro Blesk rozsudek Petra Paroubková.

VIDEO: Soud Paroubkových o peníze: Rozzlobený Jiří a trestní oznámení na boháče

 

Video
Video se připravuje ...

Soud Paroubkových o peníze: Rozzlobený Jiří a trestní oznámení na boháče Tereza Kühnelová

 

 

 

Fotogalerie
32 fotografií