Na sociálních sítích patřil mezi největší favority na titul, nakonec na něj ale nedosáhl. Petr Březina do finálové trojky, k velkému překvapení diváků, nepostoupil. I tak je pro něj vítězstvím jen samotná účast v soutěži a získání respektu porotců. 

„Je to pro mě smíšený pocit úlevy a štěstí. Pro mě to byla hrozně těžká soutěž. Čím déle tam člověk byl, tím větší měl nervy. V tomhle díle se to projevilo, protože jsem se rozbrečel. Rozbrečelo mě to, co mi řekli porotci. Jsem strašně hrdej, kam jsem se dostal," řekl Petr těsně po svém vyřazení. 

I přesto, že ho porotci do finálové trojky nepustili, chovají k Petrovi obrovský respekt. „Když řeknou, že chtějí být kmotry mé restaurace, že chtějí spojit své jméno s mým budoucím podnikáním, to je obrovský výraz důvěry, a co můžu získat víc než tohle," raduje se vypadlý soutěžící. Toho teď čeká stáž v zahraničí a vytvoření vlastního blogu o vaření. 

V soutěži MasterChef nás čeká už jen jeden díl. Ve středu 12. 6. se totiž bude konat velké finále, do kterého postoupila barmanka Lea (25), student Honza (22) a studentka Kristína (17). Zajímavostí je, že Honza i Kristína už v minulosti soutěž opustili, ale porotci jim dali ještě jednu šanci. Té se dvojice skvěle chopila a proklouzla až do finále. 

Diváci ale ve většině případů s vypadnutím Petra nesouhlasí. Podle nich za celé trvání soutěže předvedl mnohem větší kuchařské umění, než třeba Lea s Kristínou. „Teda, je mi jedno, kdo vyhraje, ale nechápu, za co postoupila Kristína? Za tu rozpadlou perličku? Nebo za ten spálený, oškrábaný trhanec? Petr měl vše dokonalé. Tak asi za to, že jí je 17," rozčiluje se divačka Martina na facebooku. 

„Lea je dobrá kuchařka, ale pan Petr dokazoval celou soutěž stabilní nadprůměrné výkony a ne jen poslední tři kola, a proto si zasloužil finále 60x víc," myslí si divák Kubík. Petrovo vypadnutí teď podle diváků jasně pasuje do role favorita kuchaře Honzu, který se narodil pouze se šesti prsty. „Honzík je prostě TOP kuchař! Na to, jaký má handicap a dokáže se vyrovnat ostatním, tak si to zaslouží v plném rozsahu! Snad vyhraje," doufá, stejně jako mnoho dalších diváků, Kačka.

VIDEO: Porotci z Masterchefa vyčetli kost ve filetu: „Za tu jste minule vyhazovali," reklamoval zákazník 

Video
Video se připravuje ...

Porotci z Masterchefa vyčetli kost ve filetu: „Za tu jste minule vyhazovali," reklamoval zákazník Markéta Volfová, Lukáš Červený, TV Nova

Fotogalerie
110 fotografií