Nejlepší sedmička soutěžících ve středu v posledním dílu MasterChef Česko nemusela vůbec vařit a automaticky postoupila do dalšího kola. Velké překvapení je ale čekalo hned vzápětí, když se dozvěděli, že se vrací všichni již dříve vypadlí soutěžící, kteří dostanou šanci zabojovat o návrat do soutěže a vyhrát titul MasterChef Česko. 

V prvním kole dostali soutěžící od porotců úkol uvařit slovenskou klasiku - halušky. Ty zlomily vaz hned čtyřem soutěžícím - Markovi, Zuzaně, Báře a Bohuslavovi. Do dalšího kola, ve kterém se vařil houbový kuba, postoupilo pět kuchařů. 

Denisa s Pavlem se bohužel přes druhé kolo nedostali a v boji o postup zůstali Kristína, Šárka a Honza. V poslední výzvě vařili tři favorité polské pirohy. Porotci do soutěže bez mrknutí oka vrátili sedmnáctiletou Kristínu. „Já doufám, že to bylo pozitivní. Nemyslím, že by se měli nějak na nás naštvat, protože už jednou se přes nás dostali a pokud si věří a myslí si, že v této soutěži by měli, tak si myslím, že by to měli zvládnout i podruhé," ohodnotila Kristína reakce soutěžících na její návrat. 

Šárka s Honzou ale zažili pořádné drama. Šárce nejdříve porota oznámila, že je soutěž někdy krutá a ať odevzdá zástěru. Po chvíli jí ale, k údivu ostatních soutěžících, popřáli hodně štěstí do dalších kol a Šárka se tak vrátila do soutěže. „Zázraky se dějí. Ještě se musím štípnout, jestli se mi to nezdá," reagovala na svůj návrat Šárka. 

Poslední černý kůň Honza u halušek použil pažitkový olej, který byl na porotu příliš hořký, nechali ho tedy před postupem pořádně podusit. Oznámili mu, že v soutěži končí a až na poslední chvíli ho zavolali zpátky s tím, že postupuje také. Všichni soutěžící teď budou muset pořádně zabrat, protože další šance na návrat už nepřijde.  

Kristína se Šárkou si daly za cíl pěkně si zavařit a vyhrát, Honza to však vzal za úplně jiný konec. Chce ze soutěže vyřadit Petra! „Můj názor je ten, že někteří nás viděli rádi a někteří zas tak moc ne. Můj první cíl je porazit Petra a až pak vyhrát MasterChefa," svěřil se se svým plánem hned po návratu do soutěže Honza. 

VIDEO: MasterChef Česko: Mirek se rozpovídal o své averzi: „Petr je manipulátor!“ 

Video
Video se připravuje ...

MasterChef Česko: Mirek se rozpovídal o své averzi: „Petr je manipulátor!“ TV Nova

Fotogalerie
88 fotografií