Velké překvapení čekalo zbývajících osm soutěžích, kteří byli pro středeční díl rozděleni do týmů po dvou. Během plnění prvního úkolu jim totiž porota oznámila, že vlastně nesoutěží spolu, ale proti sobě! V prvním kole byli ze dvojic o chlup horší Ester, Lea, Honza a Katka. V posledním úkolu měli soutěžící připravit exkluzivní snídani, na kterou měli 35 minut.  

Jako adepti na vyřazení pak zůstali stát jen Honza a Ester. Porota se překvapivě rozhodla v soutěži ponechat Ester a Honza balil kufry. Rozhodnutí zaskočilo všechny soutěžící a naštvalo diváky. Podle nich měla vypadnout právě Ester, nebo také Katka, které vyčítají, že ji v soutěži drží pouze dezerty. 

„Za mě měla vypadnout Ester. Honza si to zasloužil. Od začátku bojoval a nikdy si na nic nestěžoval, i přes svůj handicap," rozčilovala se na internetu jedna z divaček. „Honza určitě neměl vypadnout, byl to můj favorit. Bez něj nemám důvod dále sledovat," smutnila další. 

Největší kritiku na sociálních sítích si ale vysloužila sedmadvacetiletá účetní ze Zlína Kateřina Kolbová, kterou diváci osočují z toho, že ji v soutěži drží pouze dezerty. Dokonce na její adresu nešetří vulgárními označeními a posměšky. 

„Měla vypadnout ta trapná husa Kačena! Vysmátá jak měsíček na hnoji a blbá jak tágo," nešetří slovy na její adresu pobouřený divák. Kdybyste mi prozradili, kdo to vyhraje, tak to budete zlatý, protože jestli to vyhraje Kačena, tak nemusím ztrácet čas koukáním na další díly," přitakává v internetových diskuzích naštvaná divačka. Kačenu už vyhoďte! Na ty její ksichty se nedá už koukat," pustila se do soutěžící další žena.
Mnoho diváků Masterchefa má pocit, že jí porota nadržuje a že soutěží proklouzává jen díky svým dezertům. „Měla vypadnout ta kráva, co jí bohužel jdou jen dezerty," drsně se do Katky opřela jedna z komentujících. Hlavně Kačena ať už je pryč. Nebýt dezertů, tak je v háji," zní téměř sborově na sociálních sítích. 

Už v dalším dílu se můžou diváci těšit na návrat již vypadnutých soutěžících, kteří budou mít šanci se svým kuchařským uměním ještě jednou blýsknout před porotou. A kdo ví? Možná ji natolik okouzlí, že se z nich někdo vrátí do soutěže. 

VIDEO: Ester z MasterChef Česko: Kluci v soutěži jsou burani!
Video
Video se připravuje ...

Ester z MasterChef Česko: Kluci v soutěži jsou burani! TV Nova

Fotogalerie
81 fotografií