Již v předešlých řadách MasterChefa měli porotci možnost dát někomu divokou kartu, nebo mu umožnit »vyvařit si« návrat do soutěže. A jelikož byla Kristína Němčková od začátku favoritkou, je tak šance, že ji ještě uvidíme soutěžit.

Vaření je pro ni vášní již od školy, kdy přisypávala cukr, mouku, rozbíjela vajíčka nebo míchala těsto, když maminka vařila. Ale až hovězí Wellington (maso pečené v listovém těstě) ji přivedl k rozhodnutí, že vaření nebude jen koníček. „Od této doby jsem se snažila posouvat své hranice, začalo mě bavit si recepty přetvářet a vymýšlet nové. To mi také pomohlo v soutěži rychle reagovat na zadání, a připravit tak porotcům jídlo bez znalosti receptu,“ říká.

Prohra v MasterChef

Do finálové šestnáctky se dostala hned po prvním uvařeném chodu (viz. recept) a ihned se stala adeptkou na vítězství. Bohužel tuto středu ji potrápilo vaření ze šunky a soutěž musela opustit.

„V žádném případě nás Kristínka nezklamala. Soutěž brala od začátku jako zkušenost, školu vaření, a to se jí splnilo. Posunula se, zdokonalila a otevírají se jí nové možnosti. Moje dcera je pro mě velkou motivací a idolem,“ odpověděla Kristínina maminka na otázku, jak nese vyřazení své dcery, která už také upekla dort pro Leoše Mareše s Patrikem Hezuckým a Lucií Šilhánovou.

„Před dvěma lety při poslouchání ranní show Evropy 2 mě napadlo, že když tahle partička baví mě, udělám radost i já jim a upeču svůj mangový dort. Doufala jsem, že se o mně zmíní a já získám nové fanoušky na svém Instagramu Made_by_Kristina,“ vzpomíná.

Fanoušky získala a díky soutěži MasterChef jich má už přes 40 tisíc. Kristína ale míří ještě výš – chce vlastní restauraci. „Nejprve bych chtěla cestovat po světě a vyzkoušet si práci v dobrých podnicích,“ přiznává studentka obchodní akademie, která má kuchařinu v genech – její babička (74) byla kuchařkou a dodnes jí radí s recepty. Ty také budou v přetvořené formě náplní Kristíniny právě připravované knihy, čímž si nadějná kuchařka plní jeden ze svých dalších snů. Splní se jí nakonec i ten o postu MasterChefa?

Rozhodnutí poroty - soutěž MasterChef musela opustit soutěžící Kristína.

Video
Video se připravuje ...

Rozhodnutí poroty - soutěž MasterChef musela opustit soutěžící Kristína. archiv TV Nova

Fotogalerie
53 fotografií