Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Další sr*čka.“ Faltýnek po „zvracení“ u Moravce znovu přitvrdil ke kauze Babiše mladšího

Autor: simao - 
8. prosince 2018
21:33

Jaroslav Faltýnek hájí Andreje Babiše v kauze jeho syna opakovaně. A rázně. Rozhovor premiérova syna s reportéry ve Švýcarsku však prý dodnes neviděl. „Je mi to líto, ale od začátku jsem si říkal, že to bude další sračka,“ řekl MF Dnes. A prozradil ze zákulisí ANO i to, že by hnutí dle něj mohlo fungovat i bez Babiše. Pokud by se však rozhodl předseda skončit, skončil by prý i Faltýnek.

 

„Všichni mi vyčítají, jak to, že sis to nepustil, ale mě to opravdu nezajímá. Vím, že je to další pokračování této uměle vytvořené kauzy, tak proč bych tím měl trávit čas,“ řekl šéf poslaneckého klubu Jaroslav Faltýnek pro MfD. 

S ohledem na nedávné hlasování o důvěře vládě Faltýnek podotýká, že rozumí tomu, že strany, které prohrály ve volbách, se nechtějí smířit s tím, že ANO vyhrálo, a tak se objevují „uměle vytvořené kauzy“ jako střet zájmů, korunové dluhopisy, údajné členství Andreje Babiše v StB, kvůli kterému se český premiér nadále na Slovensku soudí, či Čapí hnízdo, kdy mezi obviněnými je Babiš s rodinou včetně manželky Moniky a právě syna z prvního manželství Andreje juniora.

Vymyšlená kauza

„Vymyšlené je to bezesporu chytře, ale v případě Čapího hnízda se žádný dotační podvod prostě nestal a policie nebo státní zástupce k tomu dojde,“ věří Faltýnek. 

Je přesvědčený, že Babiš splnil svou zákonnou povinnost, když převedl holding Agrofert do svěřenského fondu. Ke zrušení svého vlastního trestního stíhání v kauze Čapí hnízdo druhý muž ANO dodává: „Faltýnek byl obviněn, Faltýnek Sněmovně i policii na jasných důkazech zdokumentoval, že policie neříká pravdu, a státní zástupce mé stíhání zrušil. Byl to úplně flagrantní případ vymyšlené kauzy.“

Chtělo se mu zvracet. U Moravce

Není to přitom poprvé, co Faltýnek přitvrdil v reakci během kauzy Andreje Babiše mladšího. Rozlítil se i 18. listopadu v Otázkách Václava Moravce. „Já pořád nechápu, v čem je tady problém. V čem je problém, Václave, v čem je problém. Problém je v tom, že Andrej Babiš mladší - není to bezpečnostní riziko - že občan cizího státu jede na Krym? Vy jste nebyl na Krymu?“ uvedl tehdy.

„Nebyl jsem na Krymu,“ reagoval moderátor ČT. „Já taky ne. A možná se tam zajedu podívat. Údajně je tam hezky. Je tam teplo, hezké moře,“ uvedl Faltýnek. „Může vás doprovodit pan Protopopov, který by vás tam nechal,“ rýpl si Moravec s narážkou na muže, který Babiše juniora na Krym do provázel.

„Ten to tam zná. Ale víte, co je nejdůležitější? Že tady se dělá mediální kauza hyen z toho, že obviněný člověk v kauze Čapí hnízdo, pan Andrej Babiš mladší, vůbec nebyl ještě kontaktován policií, aby ho vyslechla. A policie ví, kde je, ví, že je ve Švýcarsku, ví, že tam žije se svou matkou. A přesto se nic takového nestalo. A víte proč? On třeba může také odmítnout výpověď,“ upozorňoval Faltýnek.

Babiš mladší stále ještě nebyl vyslechnut, k výslechu však tento týden zamířila hlavní podezřelá Jana Mayeová (ANO), která žádost o 50milionovou dotaci připravovala.

Faltýnek znovu označil kauzu za vykonstruovanou a argumentoval svým případem. ČT obvinil z účelové lži, že měl být členem představenstva firmy Čapí hnízdo. „Nikdy jsem nebyl členem orgánu Farmy Čapí hnízdo,“ zuřil. V kauze prý nejsou žádné konkrétní důkazy.

Na Jana Bartoška (KDU-ČSL), který se pozastavoval nad tím, že druhý nejbohatší Čech poslal svého syna trpícího údajně schizofrenií právě na Krym, navíc s „prodejcem kol“ Protopopovem, což dle někdejšího terapeuta Bartoška není zrovna ideální chování otce k synovi, Faltýnek reagoval ostře: „Já se omlouvám, ale mně se tentokrát poprvé chce z pana Bartoška zvracet. Zvracet se mně z vás chce, pane kolego. (...) Je to prostě na zakázku pokračování kauzy Čapí hnízdo, protože bylo třeba oživit tento problém v mediálním prostoru. Tu zakázku zadal ten, kdo zadal celé Čapí hnízdo. Já nevím, kdo to je (...) Kdyby tady seděl pan premiér, možná by vám odpověděl. A možná by se mu chtělo ještě více z pana Bartoška zvracet.“ 

Skončil by s Babišem

Faltýnek se nyní pro MfD rovněž ohlédl do doby, kdy vznikalo hnutí ANO. Babiše prý při založení hnutí varoval, že když vstoupí do politiky a bude úspěšný, „dozví se o sobě strašné věci, které by ani netušil“. Podle Faltýnka nyní došlo na jeho slova.

Sám Faltýnek reagoval i na dotaz, za jaké situace by si řekl, že s politikou končí. „Třeba kdyby se rozhodl skončit pan Babiš,“ uvedl šéf poslaneckého klubu ANO. Věří však, že by hnutí fungovalo dál i bez nich. „Asi by mohlo fungovat, ale samozřejmě v nějaké jiné formě,“ dodal pro MF Dnes Faltýnek.

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

pavel11 ( 11. prosince 2018 08:23 )

dvě politické jedničky Babiš Faltýnek a náš nejlepší prezident Zeman vytvářejí záruku vysokých platu,duchodu,ekonomiky,životní urovně a přeci to dělá politika politikem. A ne zlodějiny,rabování,křivárny,udávaní že piráti,ODS TOP KDU STAN

figuborovu ( 9. prosince 2018 22:15 )

Už padaly sázky JAK je na něj marmat stará frnda NADRŽENÁ !!!

marmat ( 9. prosince 2018 17:50 )

SUPERTURBÍNA zdenekk RODÍ DENNĚ NĚKOLIK TROLLŮ....NICKŮ ''' ČÍM VÍC, TÍM VÍC STRAVENEK

marmat ( 9. prosince 2018 17:47 )

A TENTO SUPER BLAF VÁM PLATÍ KDO ???

marmat ( 9. prosince 2018 17:45 )

Díky pane Faltýnek....od Vás to má "koule"....hyeny to potřebovaly už dlouho/dávno slyšet a chlapská řeč už musela přijít...Vy jako jedna z obětí HONU na dotace ČH máte na to největší právo

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa