Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Snoubenka Babiše ml.: Z Mordoru prchá k moři, chlubila se prstenem i výročím s „Andym“

Autor: simao - 
30. listopadu 2018
05:00

Jsou zasnoubeni. To o svém synovi Andreji Babišovi mladším (35) a jeho přítelkyni Lize (30) říká sám premiér Andrej Babiš. S Jelizavetou, jak se Ukrajinka, která má již 10letého syna, jmenuje, se potkali ve Švýcarsku, kde Babiš junior žije. Když ukrajinští reportéři vypátrali, co je snoubenka zač, potvrdili, že žije v ukrajinském „Mordoru“ Krivém Rogu. A na jejím profilu na sociální síti nechybí ani foto s prstenem a Eiffelovkou. Zásnubním?

„Viděl jsem ji, teďka v sobotu jsem ji viděl v Ženevě,“ řekl Blesk Zprávám premiér Andrej Babiš po poslední návštěvě svého syna, za kterým do Ženevy vyrazil 17. listopadu. Celou kauzu považuje za hon na svou rodinu, novináře, kteří vypátrali jeho syna ve Švýcarsku, za hyeny. A stejná slova má i pro ty, kteří hledali synovu snoubenku. „Ty stejné hyeny teď slídí, na Ukrajině ji hledají,“ řekl o 30leté Jelizavetě, se kterou se prý syn seznámil na Krymu.  

Babišova radost ze synova štěstí

„Doufám, že dnes už všichni chápete, že můj syn byl na Krymu na výletě, kde navíc poznal svou přítelkyni. I to je asi pro někoho problém. Přítelkyni, se kterou je momentálně zasnoubený, a já jsem tomu strašně rád,“ hřímal Babiš 23. listopadu ve Sněmovně, když se řešila nedůvěra jeho vládě. 

Babišův syn, který je mezi obviněnými v kauze Čapí hnízdo, dle premiéra trpí schizofrenií. „Celkem logicky se svým lékařem a opatrovníkem akceptoval, že odjedou z Česka, aby se jeho zdravotní stav nezhoršoval. Myslím, že je to logické. Moskva a pak Krym, a když jim vypršela víza, tak se vrátili,“ hájil Babiš ve Sněmovně synovu cestu. A během této obhajoby tak zmínil i mladou ukrajinskou maminku, která si na svůj profil na Vkontaktě dala i fotku s drahým prstenem a Eiffelovou věží. Došlo na zásnuby právě v Paříži?  

Přítelkyně a snoubenka Andreje Babiše ml. Jelizaveta s premiérovým synem údajně během prvního výročí Přítelkyně a snoubenka Andreje Babiše ml. Jelizaveta s premiérovým synem údajně během prvního výročí | Vkontakte

„Musíme se navzájem milovat“

Loni na svatbě Andreje a Moniky Babišových byl mladý Andrej patrně bez plus jedna, nechyběla však mj. jeho starší sestra Adriana (39) s manželem, která dle premiéra trpí pro změnu bipolární poruchou. Otazník však visí i nad tím, zda se dočká Babišova rodina další veselky s ohledem na zásnuby Babiše juniora. „Věřte v sebe a v Boha! A pak bude všechno v pořádku,“ napsala Jelizaveta nedávno na Vkontaktě.

Motivačních slov má přitom na svém profilu více. „Radujte se každým okamžikem, každý úsměvem kolemjdoucího, z každého dne, bez ohledu na to, zda je slunečný nebo deštivý,“ vzkázala u dubnových fotek z Paříže. V březnu předtím ke společným fotkám s Andrejem Babišem ml. napsala: „Život je velmi krátký! A my si ho děláme ještě kratší. Musíme se navzájem milovat.“

„Úprky“ Lizy z ukrajinského „Mordoru“

Právě Liza přitom Andreje ml. patrně skutečně vzala z Krymu i do průmyslového a hornického města Krivého Rogu, kde žije údajně v garsonce. Že nemocný Babiš mladší skončil právě ve východoukrajinském „předpeklí“, nad tím se podivoval v Otázkách Václava Moravce lidovec Jan Bartošek. Vyčetl to právě Babišovi staršímu, druhému nejbohatšímu Čechovi.

„Máte možnost zajistit kvalitní sanatorium ve Švýcarsku a nebo ve Francii, kde také vlastníte majetky. A máte možnost vlastnímu synovi poskytnout tu nejlepší péči, která existuje. Co uděláte místo toho? Svého vlastního syna svěříte prodejci kol, kterého znáte ještě zprostředkovaně. On vám ho odveze do Ruska, z Ruska vám ho odveze na Krym, kde ho svěří nějakému děvčeti, které se o něj stará v pevné víře, že se spolu asi mají dobře. Ona ho odveze do Krivého Rogu, o kterém se mluví jako o Mordoru, což je v podstatě předpeklí,“ divil se šéf poslaneckého klubu KDU-ČSL.

Ze sociálních sítí je však patrné, že sama Liza pobývá často nejen v tomto ukrajinském „Mordoru“, ale cestuje poměrně často třeba i k moři. Nejen na zahraniční dovolené, žije střídavě na krymské Jaltě. Nikdy nebyla oficiálně zaměstnána, upozorňuje iRozhlas.cz na zjištění ukrajinského tisku. 

Přítelkyně Andreje Babiše juniora Jelizaveta Přítelkyně Andreje Babiše juniora Jelizaveta | Vkontakte

Protopopov: Tu slečnu mi doporučil můj dobrý přítel

Bartošek přitom narážel i na zapojení Petra Protopopova do celé kauzy - manžela Babišovy vyšetřující psychiatričky Dity Protopopové a řidiče Agrofertu, který se měl o Babišova syna starat. Důvěrně mu říká „Andy“, jenže Babiš mladší se dle svých slov prý muže s kořeny v Moskvě bál a na policii psal, že mu vyhrožoval.

Protopopov naopak tvrdí, že pro něj byl Andrej mladší jako nevlastní bratr. Pro Právo přitom promluvil právě o Jelizavetě. „Seznámil jsem ho s ní já,“ tvrdil Protopopov, který se však prý potřeboval věnovat i vlastní rodině, a tak premiérova syna nechal na Krymu „pod dohledem té slečny“, se kterou jim to prý klapalo.

„Kdybych si jí nebyl jist, tak to nikdy neudělám. Ona po 20 minutách kontaktu s ním dobře pochopila, že je jiný. Brala to tak, že je kluk fajn, občas že je to s ním těžké, ale jde to zvládnout. Tu slečnu mi doporučil můj dobrý přítel, který věděl, že má 10letého syna, že je na ni spolehnutí a tak dále,“ řekl Právu Protopopov.

Video  Psychiatrička Stehlíková: „Babiš ml. volá o pomoc. Cesta na Krym? Ohrožení jeho zdraví“  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Kontakty s rozvědkou?

Právě „průvodce“, „pečovatel“ a dle jiné verze „únosce“ Babiše juniora odmítá, že by v případě Lizy šlo o nastrčenou slečnu. „Kdepak, kontakt na ni mi dal můj dlouholetý kamarád, kterému stoprocentně věřím. A pokud narážíte na nějaké tajné služby, tak to ne, ten člověk je obyčejný obchodník (...) Nikdy jsem neměl co do činění s ruskou ani s žádnou jinou rozvědkou,“ dodal.

„Krym je okupované území suverénní země, a proto je pod mimořádným dohledem především ruských a ukrajinských zpravodajských služeb. Je nemožné, aby na toto území pronikl někdo mimo jejich pozornost,“ upozornil však generál Petr Pavel Seznam Zprávy, jejichž reportáží celá kauza kolem Babišova syna odstartovala. „Ruská strana využije každé zájmové osoby. Tou syn premiéra je. Navázat pak kontakt s někým, kdo by je k osobě premiéra mohl dostat, určitě bude chtít (...) Ruské tajné služby používají mladší inteligentní ženy velice často,“ varoval.

Šachy s Andrejem mladším

V celé kauze kolem Andreje Babiše ml. zůstává několik otazníků. Když se český premiér vrátil ze Ženevy, kde měl jeho partnerku potkat, říkal, že se synem hrál šachy. A jeho syna reportéři Jiří Kubík a Sabina Slonková zneužili. „Je to dospělý muž. O kauze a celém mediálním kolotoči jsme se vůbec nebavili, hráli jsme šachy,“ tvrdil po návratu na TV Nova Babiš. I Ukrajinka Liza však pravidla této hry patrně ovládá.

Letos 21. září zveřejnila fotku z jedné z partií. Zahrála si právě se synem premiéra? Bylo to nedlouho poté, co 14. září Jelizaveta napsala: „Již rok jako pár, to víte, je to úspěch. Zažili jsme spolu už moře báječných momentů.“ A přidala několik zamilovaných fotek s Babišem mladším.

Jehož otec ve Sněmovně říkal mj. i toto: „Já jsem samozřejmě nevěděl o každé návštěvě, občas jsem dostal nějakou fotku a až teď jsem se vlastně dozvěděl přesně, jak to všechno fungovalo. Věděl jsem, že si syn našel přítelkyni, a to pro mě byla skvělá zpráva a měl jsem z toho ohromnou radost.“


tosto ( 30. listopadu 2018 16:46 )

Hlavně neztratit čerstvou stopu , možná by to chtělo nasadit i Rexe.A hlavně o každém kroku informovat !Nebylo by od věci zjistit nějaké perličky i o pracovníků a vedení Blesku. To by se taky pěkně četlo.

jentakjenkobliha ( 30. listopadu 2018 15:30 )

Hele eliska a jentakjen 2 v 1 zase tapetuješ a mrskáš si frndoptáka ?

hradnisamohonka ( 30. listopadu 2018 13:02 )

Celá Burešova rodinka je směs vychodňárských čobolů, Ruských partyzánů a maďarských Honvédů. Tahle familie má řídit ČR ?

gemino ( 30. listopadu 2018 12:45 )

Vypadá to, žes právě vylezl estébákovi z konečníku, tak se aspoň opláchni, kobliháři...

janhu ( 30. listopadu 2018 12:29 )

LTO 100 mld krádež, církevní tunely 200 mld krádež , fotovoltaiky 1000 mld krádež a ty špíny mafiánské justiční,policejní,novinářské kryjí zločince z ods,topstan,kdu,čssd,

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa