Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hamáček nakročil k obhajobě postu šéfa ČSSD. Podpořili ho v Hradci

Autor: peb, ČTK - 
24. listopadu 2018
15:15

Sociální demokraté Královéhradeckého kraje v sobotu nominovali na předsedu strany Jana Hamáčka, na pozici prvního místopředsedy Romana Onderku a na funkci řadového místopředsedy Martina Netolického. Podpořili tak současné vedení strany. Volební sjezd bude v březnu. Řekl to předseda hradecké ČSSD Jan Birke.

Jako lídra pro volby do evropského parlamentu hradečtí navrhli Pavla Poce. Stranické volby budou v Hradci Králové. ČSSD si zvolí celé nové vedení. Odstoupí na něm i předseda Jan Hamáček a místopředsedové zvolení na letošním mimořádném sjezdu, což jsou Onderka a Netolický.

V Hradci Králové v sobotu obhájil funkci krajského předsedy Jan Birke, ve funkci je od roku 2014. Je zároveň poslancem a starostou Náchoda, kde na podzim sociální demokracie vyhrála komunální volby se ziskem 32 procent.

hejhej ( 25. listopadu 2018 15:36 )

Socani jsou nepoučitelní. Opakuje se stejný scénař jako s demisi - nedemisi Sobotkou. Pokud se ČSSD nezbaví Hamáčka, Pocheho,Štěcha, Diensbiera ajim pod. budou mít v příštích volbách smůlu.

hejhej ( 24. listopadu 2018 18:07 )

Pokud bude Hamáček opět zvolen se stávajícím týmem a s Pochem za zad.kem, může být ČSSD jistá, že jsou v příštích volbách pod 5%.

ivoadler ( 24. listopadu 2018 17:10 )

Tyhle tzv. nominace jsou na ho vno. Už vidím, jak je ČSSD na sjezdu jednotná. Jako za Sobotky.

dragomira ( 24. listopadu 2018 16:39 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa