Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Vedení ČSSD si užívá léta, Hamáčkovi přišla smršť omluvenek. Poche i Chovanec počkají

Autor: Jakub Veinlich, ČTK - 
16. července 2018
11:45

Předsednictvo ČSSD, které mělo řešit situaci na ministerstvu zahraničí, se v úterý kvůli vysokému počtu omluvenek nakonec nesejde. Blesk Zprávám to potvrdil mluvčí strany Petr Vurbs. Náhradní termín pro zasedání zatím vedení strany nestanovilo. 

„Byli pozváni všichni členové, původně byl ohlášen dostatek členů, aby bylo předsednictvo usnášeníschopné, ale o víkendu přišlo tolik omluvenek, že se ukazuje, že usnášeníschopné nebude,“ řekl Blesk Zprávám mluvčí ČSSD Petr Vurbs. 

Zpráva přišla v době, kdy je předseda strany a ministr vnitra a pověřený ministr zahraničí Jan Hamáček (ČSSD) na zasedání ministrů zahraničí v Bruselu. 

„Jedná se o interní záležitost ČSSD a nevidím důvod to dále komentovat,“ napsal šéf Lidového domu v SMS zprávě Blesk Zprávám. 

„Náhradní termín zatím stanovený nebyl,“ doplnil Vurbs s tím, že by se členové širšího vedení strany mohli sejít pravděpodobně v průběhu srpna.

Co s Pochem

Hlavním bodem jednání měla být přitom situace na ministerstvu zahraničí. V české vládě totiž chybí plnohodnotný ministr zahraničí. Prezident Miloš Zeman odmítl jmenovat Miroslava Pocheho z pražské ČSSD. Resort tak dočasně vede právě Jan Hamáček, kterého prezident dočasně pověřil řízením tohoto úřadu. 

„Mělo to být jedno z témat,“ potvrdil mluvčí ČSSD Blesk Zprávám.

Miroslav Poche žádný problém ve zrušeném předsednictvu nevidí. Jeho osoby se podle něja zas až tak týkat nemělo. 

„To je situace pana premiéra a pana prezidenta. Ze strany ČSSD i mě je to přece jasném dlouho, ta schůze měla být o situaci v PK (poslanecký klubu – pozn. redakce) a předvolební kampani,“ reagoval Poche na dotaz Blesk Zpráv, co říká na to, že předsednictvo v úterý nezasedne.

zadnice ( 16. července 2018 13:17 )

Úpadek ČSSD pokračuje, už se ani nedokážou sejít na jednání!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa