Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Voličům jsou skandály Babiše jedno, tvrdí Štěch. Kvůli „únosu“ nové volby nebudou

Autor: mp - 
15. listopadu 2018
14:40

Místopředseda Senátu a jeho dlouholetý předseda Milan Štěch (ČSSD) neočekává, že současná situace ve vládě související s premiérem Andrejem Babišem (ANO) a vyšetřováním kauzy Čapí hnízdo vyústí do předčasných voleb. Politici jsou podle něj schopni tuto situaci vyřešit.

„Předpokládám, že z té současné situace nevyplyne vládní krize, která by vedla k předčasným volbám. To nepředpokládám. Myslím si, že jsou politici schopni a jsou možnosti to řešit v rámci současného rozdělení politických sil v Poslanecké sněmovně,“ uvedl Štěch. Doufá, že vedení sociální demokracie zváží další postup ohledně účasti ČSSD ve vládě a že rozhodne správně. Upozornil, že jde o obtížnou situaci.

„Hnutí ANO ty volby vyhrálo velmi suverénně. Myslím si, že má nárok být ve vládě, ale myslím si také, že měli být schopní respektovat to, co ostatní politické strany tady respektují, že trestně stíhaná osoba ve vládě být nemá,“ řekl. Podle něj jde o problém hnutí ANO, který se stále opakuje.

Štěch: ANO vidí, že veřejnosti je to jedno

Kdyby si toho možná více všímala veřejnost, tak by to hnutí ANO nakonec řešilo, ale když vidí, že části veřejnosti je to jedno, že pořád Andrej Babiš je velmi populární osobou, tak holt s tím asi nic nedělají, uvedl místopředseda Senátu. Problémy se však podle jeho soudu budou vršit a bude je nutné za fungování současné nebo obdobné vlády vyřešit.

Vládní krizi vyvolala reportáž serveru Seznam Zprávy, v níž Babišův syn Andrej novinářům řekl, že byl proti své vůli odvezen na Krym. Premiér podle svého syna chtěl, aby zmizel z Česka kvůli policejnímu vyšetřování dotací pro farmu Čapí hnízdo, v níž oba čelí trestnímu stíhání. Babiš ve středu uvedl, že jeho syn sice byl v minulosti na Krymu, jeho pobyt byl ale legální, nešlo o únos. Šestice opozičních stran chce kvůli kauze ve Sněmovně vyvolat hlasování o nedůvěře vládě.

Zástupci krajských organizací ČSSD jsou spíše opatrní v názoru na to, zda by jejich strana měla kvůli kauze odejít z vlády. Rozhodnout musí podle některých z nich vedení strany, podle dalších by sociální demokraté opuštěním vlády uvolnili místo pro SPD Tomia Okamury.

Anketa
Věříte Andreji Babišovi i po kauze s jeho synem?
počet hlasujících: 36031

Kauza Andreje Babiše mladšího

Andrej Babiš mladší Andrej Babiš Manželé Protopopovi

Vládní krizi rozpoutala reportáž Seznam Zpráv, ve které novináři vypátrali syna českého premiéra Andreje Babiše mladšího. Ten jim řekl, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo proti své vůli odvezen na Krym. Premiér Babiš tvrdí, že jeho syn je psychicky nemocný a z ČR vycestoval dobrovolně. Na konci listopadu se pak ukrajinským reportérům ve spolupráci se serverem iRozhlas podařilo vypátrat přítelkyni Andreje Babiše mladšího.

Šesti opozičním stranám se v návaznosti na kauzu podařilo vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, které vláda ustála.

Další vývoj v kauze jsme sledovali v online přenosu

willi48 ( 16. listopadu 2018 15:13 )

No, to už je lepší !

hejhej ( 15. listopadu 2018 22:21 )

Skandály Babiše vyvolané demokratickou žumpou jsou voličům jedno. Když někde řve Kalousek, Němcová ajim podobní, tak jde jenom o šaškárnu. Nejdříve vyvolali " demokraté" štvavou kampaň ohledně dluhopisů, po provalení, že autorem byl Kalousek začali s Č.H.A kdo tu dotaci schvaloval? No přece PS, kde opět seděl a hlasoval Kalousek, stejně jako pro Schwrzenegrův Orlík.Nyní si psychopati z denobloku vymysleli únos syna p. Babiše za podporu dvou redaktorů ubožáků.

marmat ( 15. listopadu 2018 20:23 )

Na TV NOVA nyní uvedli, že zítra PS informuje Policie + Státní zastupitelství o stadiu vyšetřování !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dobrý...pozdě, ale přeci.

marmat ( 15. listopadu 2018 20:21 )

Policie uchránila živý spis , ale možná měla Bezpečnostní a imunitní výbor informovat o stadiu vyšetřování...Ale možná TO i udělala a nebylo TO "veselé=likvidační" pro AB Mluvilo se o prosinci...

marmat ( 15. listopadu 2018 20:18 )

CHOBOTNICE doslova ZEŠÍLELA...je to její poslední křeč před Silvestrem....tak to měli měsíc usušené, krásně sestříhané... narychtované....NIKDY nechtěli čekat na závěry Policie...ONI jí nevěří !!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa