Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Babiš ml. si na Krymu našel slečnu, tvrdí Protopopov. Přidal detaily o vztahu

Autor: ula - 
15. listopadu 2018
07:50

Andyho jsem měl rád, byl pro mě jako nevlastní bratr, tvrdí Petr Protopopov. Právě jeho Andrej Babiš mladší obvinil, že ho držel v Rusku a na Ukrajině proti vlastní vůli. V rozhovoru pro čtvrteční deník Právo Protopopov také zmínil, že Babiš ml. trpí těžkou schizofrenií. A že musel dohlížet na to, aby ráno vstal z postele, nebo si uvařil čaj. Do Ruska a na Krym s ním syn premiéra prý ale vycestoval dobrovolně, a dokonce si tu i našel slečnu, kterou Protopopovi doporučil známý. Babiš ml. si prý navíc neuvědomuje, že je psychicky nemocný.

Podle Protopopova vše začalo v době, kdy byl Babiš mladší převezen do psychiatrické léčebny poté, co na D1 odstavil auto. Zmiňuje přitom, že podle policejní verze si premiérův syn myslel, že v něm má bombu. Na psychiatrii měla v ten den službu Dita Protopopová. Premiér Andrej Babiš ji údajně požádal, aby sehnala jeho synovi opatrovníka. Protopopov se tedy rozhodl, že se ho ujme.

„Šlo vlastně o podporu, o dohled nad Andym a o trávení společného času. Nebylo to zdravotního rázu, ale spíš šlo o to ráno Andyho vytáhnout z postele, dojít s ním k lékaři nebo na úřad a zaměstnat ho přes den. Dělal jsem práci, řekněme, asistenta. První čtyři měsíce jsem tu práci dělal z vlastního přesvědčení,“ řekl Petr Protopopov deníku Právo s tím, že Babiš mladší trpí „schizofrenií, která je strašná“.

„Andy si sám neuvaří ani čaj“

Protopopov v rozhovoru uvedl, že Andrej Babiš ml. by bez pomoci nevyšel z bytu a do všeho se musí nutit.

„Musel jsem dohlédnout na to, aby vypadal normálně – aby měl ostříhané nehty, aby si zašel ke kadeřníkovi, aby v minus deseti nevylezl ven v tričku nebo v plus patnácti v péřovce,“ uvedl bývalý opatrovník a doplnil: „Do všeho jej musíte nutit. Napije se vody, ale neuvaří si čaj. Za dobu, co jsem ho znal, byl několikrát nemocný. Měl třeba chřipku či neštovice, které v dětství neprodělal. Tak jsem mu musel říct: Andy, jsi nemocný, musíš jít k doktorovi, brát prášky.“

„Únos? Ne, krásná dovolená“

Protopopov prý vycestoval s Andrejem Babišem mladším několikrát, poprvé v roce 2016 do Kaliningradu. A jednalo se o „krásnou dovolenou“. Vše hlavně kvůli tomu, že na Babiše mladšího byl podle něj vyvíjen nátlak ze strany médií.

„Před jeho bydlištěm několik dní stála octavia redakce Seznamu, stále na něj někdo čekal a novináři ho zkoušeli všude možně odchytnout, aby si zajistili nějakou senzaci. Chtěl jsem prostě odjet z toho pekla, než se situace uklidní, a hlavně jsem chtěl, aby Andy přišel na jiné myšlenky,“ řekl v rozhovoru Protopopov.

Před cestou do Ruska potřebovali víza a Babiš junior si žádost sám podepsal. Na Krymu si pronajali vilu s výhledem na moře. Navíc Andrej si podle Protopopova našel slečnu. Prověřenou. „Tu slečnu mi doporučil můj dobrý přítel, který věděl, že má 10letého syna, že je na ni spolehnutí a tak dále,“ prohlásil.

„Klapalo jim to spolu. A protože už na tom byl zase psychicky lépe, tak jsem si řekl dobře, potřebuju se chvíli věnovat i vlastní rodině, tak jsem ho nechal na Krymu pod dohledem té slečny a odletěl do Česka,“ popsal nečekané rozhodnutí bývalý opatrovník.

Právě kvůli této ženě se ale prý Babiš ml. podíval i na východní Ukrajinu, tvrdí Protopopov. Odjela totiž za matkou do Krivého Rogu a mladý Babiš chtěl pak údajně za ní. „To víte, že se mi to vůbec nelíbilo. Ale Andy byl svéprávný a chtěl tam jet, tak jsem si řekl, že to zvládneme. A kdyby se cokoli stalo, tak bych byl schopen zajistit lékařskou péči. Tak jsem vyrazil z Prahy a u mámy v Bratislavě jsem ho nabral,“ dodal Protopopov.

Nakonec ale Babiše ml. nechal jeho ochránce na Ukrajině sám. Prý proto, že si premiérův syn začal myslet, že Protopopov a tato žena mají spolu poměr.

Anketa
Věříte Andreji Babišovi i po kauze s jeho synem?
počet hlasujících: 36031

Protopopov: Jsme vláčeni médii

Že o něm jeho bývalý chráněnec řekl, že z něj má strach, ho mrzí. „Dva a půl roku jsem mu věnoval svůj čas a stálo mě to spoustu nervů. Ale nezlobím se na něj, protože vím, že je nemocný. Xkrát jsem si vyslechl, že zabije mě, že zabije tátu, že zabije sebe,“ uzavřel Protopov s tím, že to nemá Andymu za zlé právě kvůli jeho nemoci.

Kauza Andreje Babiše mladšího

Andrej Babiš mladší Andrej Babiš Manželé Protopopovi

Vládní krizi rozpoutala reportáž Seznam Zpráv, ve které novináři vypátrali syna českého premiéra Andreje Babiše mladšího. Ten jim řekl, že byl kvůli kauze Čapí hnízdo proti své vůli odvezen na Krym. Premiér Babiš tvrdí, že jeho syn je psychicky nemocný a z ČR vycestoval dobrovolně. Na konci listopadu se pak ukrajinským reportérům ve spolupráci se serverem iRozhlas podařilo vypátrat přítelkyni Andreje Babiše mladšího.

Šesti opozičním stranám se v návaznosti na kauzu podařilo vyvolat hlasování o nedůvěře vládě, které vláda ustála.

Další vývoj v kauze jsme sledovali v online přenosu

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Uživatel_5539501 ( 23. července 2021 21:26 )

Napřed mlčí a pak se svěří Blesku s trapnými podrobnostmi, které mu stejně nevěřím...

11karel11 ( 22. listopadu 2018 09:29 )

Kdyby někdo ubližoval mému děckovi, tak ho asi zabiju.

11karel11 ( 22. listopadu 2018 09:27 )

Za takové prase jako jsi ty, nikdo ani neucvrkne.

11karel11 ( 22. listopadu 2018 09:23 )

Nejsi nakonec ty agent GRU. Máš bujnou fantazii a píšeš bláboly. Kdyby, coby.....

11karel11 ( 22. listopadu 2018 09:21 )

Že vám není hanba se vrtat v něčí rodině a nemocného člověka obtěžovat. Novináři se neštítí ničeho.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa