Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

„Srabáctví.“ Do Babiše šili poslanci za absenci, dluhopisy i Čapí hnízdo

Autor: Jaroslav Šimáček - 
15. března 2017
16:30

Miroslav Kalousek (TOP 09) vyvolal ve středu ve Sněmovně vášnivou debatu o údajných „daňových podvodech ministra financí“. Andrej Babiš (ANO) to označil za „šaškárnu“ a do Sněmovny nedorazil. Vyrazil totiž na jih Čech k otevření nového úseku dálnice D3. Schytal za to narážky na „srabáctví“. Babiš se bránil, že přijet chtěl, ale poslanci projednávání bodu neodsunuli na pozdější čas, i když mohli. A zaútočil na Kalouska. Proti Babišovi však vytáhli poslanci vedle korunových dluhopisů i Čapí hnízdo. Debatu jsme sledovali ONLINE.

ONLINE Kalousek vs. Babiš a "daňové podvody" ve Sněmovně
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
Datum:
16:43
15. 3. 2017

Výsledkem dnešního jednání je, že Sněmovna v nepřítomnosti Andreje Babiše přijala usnesení, aby vicepremiér Babiš údajná "vážná" podezření z daňových úniků v souvislosti s korunovými dluhopisy "věrohodně" vysvětlil do konce dubna. S tímto návrhem přišel Miroslav Kalousek, pozměňovací návrh přidala KDU-ČSL prostřednictvím poslance Klašky. Děkujem Vám za pozornost u našeho online přenosu, dnešnímu dění ve Sněmovně se budeme dále věnovat v běžném zpravodajství.

15. 3. 2017

Na Twitteru se zaradoval z výsledku hlasování i první místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek.

16:27
15. 3. 2017

Premiér Sobotka ohledně korunových dluhopisů v minulosti prohlásil, že Andrej Babiš "ojeb*l" český stát. Poslanecká sněmovna ho dnes požádala, aby - v případě, že Andrej Babiš nevysvětlí náležitě tuto kauzu - vyvodil případně důsledky vůči ministrovi financí. Pro bylo 92, proti 27 poslanců.

VIDEO
Video se připravuje ...
16:18
15. 3. 2017

"Korunový dluhopis je stejný příběh, jako když přijdete k benzínové pumpě a zeptáte se kolik stojí kapka benzínu. Nic, odpoví vám obsluha. Tak prosím nakapat plnou nádrž. A takhle my si tu v té české kotlině žijeme. Bohužel i s ministrem, který ostatní dusí, ale sám čerpá a nechává si nakapat," 

rozjel se poslanec Kořenek. "Tak si to prosím ještě jednou zrekapitulujme, abychom to pochopili i my všichni, kterým kobliha v krku zastavila mozkovou činnost," dodal.

 

 

Připomněl, že vydávání korunnových dluhopisů bylo po určitou dobu legální a platné pro potřebné firmy. "Byla firma Agrofert takovou potřebnou firmou?" tázal se. "1,5 miliardu korunových dluhopisů s úrokem 6 procent vytváří ministrovi financí osobní zisk 90 milionů ročně," poukázal s tím, že Agrofert si o tuto částku sníží daňový základ. "taková malá domů," míní Kořenek. "Za 10 let si majitel přijde na nezdaněnou miliardu korun," dodal Kořenek. A připravil si ještě jeden vzkaz přímo pro Babiše. "Cítím se osočen, že všeci kradú. Můžu vám garantovat, že jsem nikdy nic neukradl," dodal.  

16:15
15. 3. 2017

"Je to v podstatě úplně stejné, jako když při dotacích na Čapí hnízdo, při kterých druhý nejbohatší člověk v České republice se přestrojí za drobného podnikatele. Výnos z korunového dluhopisu je 6 procent. To je 6 haléřů. A protože je to bagatelní částka, žádná daň se neplatí. I když takových dluhopisů máte 1,5 miliardy,"

vytahuje Kořenek (ČSSD) na Babiše kauzu Čapího hnízda, která se ve sněmovně řešila na mimořádné schůzi.

16:12
15. 3. 2017

"Já se obávám, že většina obyvatel této země vůbec neví, o čem tady jednáme,"

uvedl poslanec Petr Kořenek (ČSSD) ke kauze korunových dluhopisů. "V čem je to zásadní, je, že běžní občané ze svých vydělaných peněz platí daně," podotkl. Andrej Babiš ze svých korunových dluhopisů za 1,5 miliardy neplatí nic, podotkl Kořenek.

15:55
15. 3. 2017

Jak Babišův "anděl smrti" Faltýnek hájil předsedu ANO v souvislosti s kauzou korunových dluhopisů? V Poslanecké sněmovně četl jeho vzkaz poslancům, Babiš zůstal na jihu Čech, kam vyrazil slavnostně otevřít nový úsek dálnice D3. Jednání o Babišovi bez Babiše ve Sněmovně s úderem čtvrté hodiny skončí.

VIDEO
Video se připravuje ...
15:40
15. 3. 2017

"Na možné obcházení zákona v souvislosti s tzv. korunovými dluhopisy emitovanými firmou a kupovanými pouze vlastníky té firmy upozornila média. A je samozřejmé, že to rezonuje ve společnosti, lidé se na to ptají, ptají se na to poslanci,"

říká poslanec Václav Votava (ČSSD), předseda rozpočtového výboru. Do poslanců ANO si rýpl, že Babiš je jejich "majitel". Že jsou korunové dluhopisy spojovány s bývalým majitelem Agrofertu Andrejem Babišem, za to poslanci nemohou, upozornil. Babiš se toho zkrátka jako podnikatel účastnil, podotkl poslanec. "Pan ministr Babiš jakoukoliv kritiku obrací hned na druhé. A měl by to vysvětlit," dodal Votava.

 
15:18
15. 3. 2017

"Jestliže tady přijde nový politik a říká: Já budu dělat všechno poctivě, daně se platit musí, nepodvádějte, nedělejte kličky, já vám na ty fígle přijdu a zarazím vám je a pak se snaží minimálně velmi chytře využít nedokonalostí v daňových zákonech, v legislativě, já mám opravdu pocti, že tady došlo k porušení zákona," podotkl nezařazený poslanec Karel Fiedler, místopředseda rozpočtového výboru ve Sněmovně.

 

Všímá si i toho, že ministra "pro přítomnost" Hermana vystřídala ve vládních lavicích ministryně Marksová (ČSSD). "Stali jste se tou standardní politickou stranou, která vlastní chyby omlouvá tím, že poukazuje na to, co udělali jiní," vytýká ANO. Divil se, že koalice až nyní nachází zásadní rozpory. "Blíží se volby, tak po sobě začínáte pálit," míní Fiedler a přidává ještě jednu stížnost:

 

"Když se řešil nějaký milion bývalého premiéra Grosse, tak to byla kauza, kterou přenášela ČTR online. Když se tady řeší mnohem více milionů, řádově stamiliony, tak se to nevysílá."

14:58
15. 3. 2017

"Možná, když navrhuje, aby se snížil počet poslanců na 100 nebo 101, tak byste taky mohli navrhnout, že parlament zasedá, když má Andrej Babiš čas a chuť,"

rozesmál část poslanců šéf poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura a připomněl Babišův návrh ze sněmu ANO, aby se snížil celkový počet zákonodárců. Také Stanjura kritizuje nepřítomného Babiše za kauzu s korunovými dluhopisy.

14:52
15. 3. 2017

"Doslova srabácky dnes na toto jednání nepřišel,"

vytkla Babišovi místopředsedkyně TOP 09 Markéta Adamová. Poslanci ANO Babiše brání, že chtěl přijet, ale Sněmovna mu to neumožnila. "Jasně padl návrh: Počkejte na Babiše, schvalme přerušení do jeho příjezdu. On byl ochotný přijet, osobně to vím. Neříkejte tady, že srabácky tady není a že je někde jinde. Neměli jste zájem ho slyšet, aby tady mluvil. Proč by sem jezdil, když Sněmovna není na něj zvědavá," tvrdí poslanec Bronislav Schwarz (ANO). Sklízí smích z poslaneckých lavic.

14:47
15. 3. 2017

"Já jsem hovořil o daňových podvodech pana ministra Kalouska,"

uvedl Faltýnek. babši si nechal udělat posouzení svých příjmů dvěma auditorskými firmami, upozorňuje. "Já bych to nenazval audit," podotkl.

14:43
15. 3. 2017

"Skoro by se mi chtělo říct s klasikem: Nechte toho kočkování, gentlemani. Kdyby situace nebyla tak vážná,"

reaguje Jan Bartošek (KDU-ČSL). Upozorňuje, že od hnutí ANO opakovaně slýchá 3,5 roku útoky na to, kdo kradl či krade. Jestli zaznívají takto zásadní obvinění, pak by je mělo doprovázet trestní oznámení a potrestání viníků, což by bylo projevem síly i dostatku argumentů. "Jestli to tři roky jen slyšíme, je to pouze rétorické cvičení a je to spíše projevem slabosti. Kdybyste ty argumenty měli, předpokládám, že byste trestní oznámení podali," uvedl.

14:38
15. 3. 2017

"Firmy jsem nepořídil z neznámých prostředků. Já skutečně nemám co skrývat. Agrofert jsem roky vlastnil transparentně jako fyzická osoba, žádný Kypr, Holandsko, různé ostrovy, jako kamarádi mnoholetého ministra financí. Nyní vlastní Agrofert český svěřenecký fond. Nikdy jsem se neskrýval za nepřehledné zahraniční struktury,"

čte vzkaz od Andreje Babiše první místopředseda hnutí ANO Faltýnek. Podle Babiše Kalousek "úmyslně lže", čte dál Faltýnek z Babišova vzkazu.

14:31
15. 3. 2017

"Já jsem rád, že se tady konečně řeší bod, který se jmenuje Podvody ministra financí. Je to bod, na který jsme tady posledních 5 let všichni čekali. Já mám tady s sebou dnes knížku, tady tuto modrou knížku, kterou vydal Protikorupční fond a tato knížka popisuje, jak to říct slušně, různé činy jednoho z nejhorších ministrů ČR pana Kalouska. Doporučuji si bedlivě tuto knihu přečíst, přátelé," vrací úder Faltýnek. Působení Kalouska ve vládě je ukázkovým příkladem netransparentnosti a korupce, míní Faltýnek. Vytahuje na Kalouska nákupy padáků, letadel CASA, gripenů a další údajné kauzy.

14:27
15. 3. 2017

"Říká: Vy všichni kradnete, jenom já legálně optimalizuji a čerpám," říká o Babišovi Kalousek. Navrhuje Sněmovně vyjádřit mj. souhlas s tím, že Babiš věrohodně nevysvětlil vážná podezření z daňových úniků. Měl by tak učinit do 30. 4. 2017, nebo k tomuto datu vyvodit osobní politickou zodpovědnost.

14:24
15. 3. 2017

Kalouskovo vystoupení ve Sněmovně Sobotkovu vládu nijak nezaujalo. Na místech, kde premiér a ministři sedávají, je nyní pouze ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

14:18
15. 3. 2017

"Prodej téměř bezcenného majetku své vlastní firmě je jeden z nejstarších a učebnicových příkladů daňových podvodů,"

útočí Kalousek na nepřítomného Babiše. Daňová kobra se však podle Kalouska změnila podle něj ve "slepýše", neboť by měla kontrolovat svého šéfa, ministra financí.

14:15
15. 3. 2017

Kalousek řeší Babišův nákup korunových dluhopisů a vytahuje i Čapí hnízdo. Jde o korunové dluhopisy s úrokem 6 procent, které dostal za 1,5 miliardy od Agrofertu Andrej Babiš. "Mnohem menší Čapí hnízdo, v té době vlastněné potomky Andreje Babiše, si dokázalo výrazně levněji půjčit - za 4 procenta - než si dokázal od svého majitele půjčit Agrofert," tvrdí Kalousek.

14:10
15. 3. 2017

"Akcie prodala fyzická osoba Andrej Babiš právnické osobě Agrofert za neuvěřitelně nevýhodných podmínek,"

tvrdí Miroslav Kalousek a poukazuje na transakci za 748 milionů korun. "Fyzická osoba si navyšuje své nezdaněné příjmy neoprávněné, má být dodatečně zdaněna a předána orgánům činným v trestním řízení," tvrdí Kalousek. "Státní rozpočet šidí oba - jak ta fyzická osoba, tak ta právnická osoba," dodal.

14:04
15. 3. 2017

Ve Sněmovně se začal projednávat - bez Andreje Babiše - bod "Daňové podvody ministra financí". "Nevím, kolik jich je doopravdu, to možná ví jenom pan ministr sám. Ale z otevřených zdrojů jsou dohledatelné čtyři," tvrdí Kalousek. Babiše bude hájit Jaroslav Faltýnek, který si v průběhu Kalouskova projevu prochází své poznámky. A funguje i coby "divadelní nápověda", když Kalouska u pultíku dvakrát opravuje. Podle Kalouska došlo mezi Babišem a Agrofertem k daňovým únikům. 

13:57
15. 3. 2017

"Mě to nepřekvapuje, protože vím, jak k tomu ministr financí přistupuje. Ona by se tím vůbec Sněmovna nemusela zabývat, kdyby premiér Sobotka skutečně jednal, vyžádal si vysvětlení celé té kauzy do nějakého data. To se neděje, tak je potřeba se tím zabývat ve Sněmovně, protože ty pochybnosti zatím vyvráceny nebyly," komentoval zařazení dnešního bodu o údajnných "daňových podvodech" Petr Fiala (ODS).

13:51
15. 3. 2017

Připomeňte si, jak o sobě mluvil Andrej Babiš na nedávném sněmu ANO. "Jsem urputné h*vado," pronesl mimo jiné.

VIDEO
Video se připravuje ...
13:44
15. 3. 2017

"Je to jeho oblíbený způsob, že v okamžiku, kdy neumí vysvětlit něco, čeho se skutečně dopustil, tak začne hystericky útočit, aniž by uměl uvést jakékoliv argumenty. Je to odvádění pozornosti. A je na to i hezká slovenská písnička: Psi sa bránia útokom,"

řekl ve Sněmovně Blesk.cz Kalousek.

13:24
15. 3. 2017

"Je to jenom jeho divadlo. Nechť pan Kalousek konečně zveřejní své daňové přiznání za 20 let, jak jsem to udělal já. Kde vzal peníze na byt, kde vůbec bydlí, jaké má příjmy, kolik zaplatil daní? To nikdo přece neví. Je to šaškárna, jak já říkám,"

vzkázal Babiš přes Blesk.cz Kalouskovi.

13:20
15. 3. 2017

Andrej Babiš si však o Kalouskových argumentech myslí své. A tvrdě zaútočil na šéfa TOP 09. "Já nevím, co pan Kalousek myslel. Jestli myslel ty podvody, které tady dělal 20 let? Když se to bude probírat, tak na to potřebujeme asi měsíc na těch 20 let, co tady nadělal miliardové škody," řekl Blesk.cz Babiš.

 

"Pan Kalousek tomu ani nerozumí, on nechápe ani, jak se počítají odpisy. Nerozumí tomu, je to nesmysl. Účelově lže a vytváří atmosféru a negativní věci proti mě. Nechápu, proč naši koaliční poslanci místo toho, aby projednávali zákony, které jsou důležité pro lidi, to podpořili. Já určitě nepohrdám, ale já jsem tady měl od rána program a byla snaha, abych přišel, ale oni to nechtějí," míní Babiš.

13:14
15. 3. 2017

Proč TOP 09 a další nevyšli Babišovi vstříc a neodsunuli bod o "daňových podvodech" na pátou či šestou hodinu odpolední? "My bychom s tím neměli sebemenší problém, kdyby skutečně byl pan ministr pracovně zaneprázdněn. Kdyby měl nějaké vážné zahraniční jednání, zastupoval ČR na Ecofinu v Bruselu, pochopitelně," reagoval pro Blesk.cz Miroslav Kalousek. 

"Pokud důvodem jeho nepřítomnosti je jeho osobní prezentace na akci, kde opravdu být nemusí, kde bude ministr dopravy, hejtman Jihočeského kraje a ministr financí tam v podstatě chce být jen proto, aby se předváděl, tak v podstatě říká Poslanecké sněmovně, že mu na ní nezáleží, že Poslaneckou sněmovnou opovrhuje a pak není důvod, aby Poslanecká sněmovna tento důvod akceptovala." 

13:01
15. 3. 2017

O údajných "daňových podvodech ministra financí" se tedy definitivně bude jednat bez Babiše. Bod však na odpoledním programu Sněmovny zůstává. Jako první v pořadí po pauze - tedy ve 14. hodin. Babiš si mezitím stihl na jihu Čech připít na nový úsek dálnice D3,

12:40
15. 3. 2017

"Určitě to není pohrdání, já jsem byl omluven. Já jsem neměl mít žádný bod. Tenhle bod z nepochopitelných důvodů podpořila pana Kalouska naše koalice,"

reagoval pro Blesk.cz Babiš na to, že podle Kalouska "pohrdá Sněmovnou a parlamentní demokracií". Rýpl si přitom do premiéra Sobotky. "Pan Sobotka vypadá, že intenzivně spolupracuje s panem Kalouskem. Nechápu, proč se to má vůbec projednávat. Co týká mojí osoby, já jsem to jasně vysvětlil. Jsou to nesmysly," dodal Babiš.

12:37
15. 3. 2017

Oni vlastně nechtějí, abych u toho byl, míní Babiš. "Já jsem chtěl dorazit, prosil jsem, aby to přerušili na 18. hodinu. To zamítli. Potom se naši domlouvali, že budou brát nějaké přestávky, ale to by zase brzdili zákony, že bych dorazil na půl pátou, ale oni evidentně nechtějí, abych tam byl. Protože kdyby chtěli, tak by přece jen odsouhlasili přerušení a mohl jsem vystoupit, což jsem měl v plánu,"

řekl Blesk.cz Andrej Babiš a prozradil:

"Nakonec nedorazím. Požádal jsem kolegy, aby tam za mě vystoupili s mým vyjádřením."

12:35
15. 3. 2017

Dorazí nakonec Andrej Babiš, či nikoli? Nejprve to vypadalo na bleskový přesun z jihu Čech do Prahy. S ohledem na to, že se hnutí ANO nepodařilo vyjednat přesunutí bodu na pozdější odpoledne, to však nakonec vypadá, že vicepremiér do Sněmovny nepřijede. Odpolední jednání začíná bez něj.

12:22
15. 3. 2017

Andrej Babiš mezitím skutečně na zahájení stavby úseku dálnice D3 Ševětín - Borek vyrazil. Společně s ministrem dopravy Danem Ťokem (za ANO). Poté by se měl přesunout do Prahy. Do Sněmovny dorazí v 16:30, tvrdil pro ČTK.

15. 3. 2017

Miroslava Kalouska Babišova absence v Poslanecké sněmovně značně dopálila. Andrej Babiš se však do Sněmovny rozhodl dorazit v odpolední části jednání. Více čtěte ZDE

12:19
15. 3. 2017

Kvůli nepřítomnosti Andreje Babiše žádal jeho "anděl smrti" z ANO Jaroslav Faltýnek odsunutí projednávání bodu na 17:00. Potřebnou podporu pro to však ve Sněmovně nesehnal. A tak si vzal alespoň pauzu do 12:35 na jednání poslaneckého klubu.

12:15
15. 3. 2017

Že Andrej Babiš do Sněmovny nepřišel, nesl Miroslav Kalousek značně nelibě. Babiše zkritizoval za to, že dal přednost "své osobní prezentaci" a projevil "pohrdání Poslaneckou sněmovnou a parlamentní demokracií". A dodal:

"Pan ministr financí tady není, protože se účastní slavnostního otevření úseku dálnice D3 Borek - Ševětín." 

Pan ministr financí tady není, protože se účastní slavnostního otevření úseku dálnice D3 Borek - Ševětín.

Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/456199/babis-se-narychlo-vraci-do-prahy-kalousek-si-ho-chce-podat-ve-snemovne.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy
„Pan ministr financí tady není, protože se účastní slavnostního otevření úseku dálnice D3 Borek - Ševětín.

Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/456199/babis-se-narychlo-vraci-do-prahy-kalousek-si-ho-chce-podat-ve-snemovne.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy
„Pan ministr financí tady není, protože se účastní slavnostního otevření úseku dálnice D3 Borek - Ševětín.

Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/456199/babis-se-narychlo-vraci-do-prahy-kalousek-si-ho-chce-podat-ve-snemovne.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy
VIDEO
Video se připravuje ...
12:13
15. 3. 2017

"Já žádné daňové podvody nedělám," 

tvrdil v úterý na plénu Babiš. Na start středečního jednání Sněmovny od 9:00 však Andrej Babiš nedorazil. Omluvil se z pracovních důvodů.

12:08
15. 3. 2017

"Jestli jsou to daňové podvody kterého ministra financí? Pana Kalouska? Nebo kterého?"

Andrej Babiš se v úterý na plénu Sněmovny pořádně rozohnil. Poukazoval na to, že je Kalousek státním úředníkem od roku 1990. "Z čeho žije pan bývalý ministr? Já chápu, že ty tuny cashů, já nevím, kde to skladuje, jestli v Rakousku nebo ve Švýcarsku," obořil se Babiš na Kalouska.

12:01
15. 3. 2017

Návrh, aby se Kalouskův bod mířící na Babiše ve Sněmovně projednával, podpořili poslanci TOP 09, ODS a KSČM, přidala se však i část poslanců z řad koaličních partnerů babišovců - tedy z ČSSD a KDU-ČSL. Podle Kalouska došlo přitom k tomu, že Andrej Babiš měl prodat dvě firmy, pořízené z neznámých prostředků, za "příjemnou cenu" 748 milionů korun - ovšem Agrofertu, který tehdy vlastnil. Podle Kalouska si pak mohl Agrofert snížit daňový základ. A Babiš měl dost peněz, aby mohl koupit korunové dluhopisy Agrofertu, dodal Kalousek.

11:38
15. 3. 2017

"Není možné, aby tento pán trýznil živnostníky za každou korunu a sám všechny občany šidil o miliardy,"

napsal Kalousek o Babišovi na svém Facebooku. Podle Kalouska jsou údajné daňové podvody Andreje Babiše "zřejmé a ministr se z nich sám usvědčuje".

 
11:30
15. 3. 2017

Dobrý den. Vítejte u ONLINE přenosu z Poslanecké sněmovny, kde Miroslav Kalousek (TOP 09) prosadil na pořad schůze bod "Daňové podvody ministra financí". Andrej Babiš jakékoliv podvody na daních odmítá.

marcelinka007 ( 18. března 2017 17:36 )

Dejte všichni Babišovi pokoj.On přišel do politiky napakovaný, ze svého podnikání, na rozdíl od ostatních politiků, kteří se přišli do politiky napakovat. A to je ...promiňte...sere a nemůžou to vydejchat. Držím Babišovi palce a hrdě se hlásím k tomu, že ho budu zase volit. Určitě ne ty dementy, co kradou a křičí( zloděj křičí...chyťte zloděje) A co si přeji v budouctnosti...více Babišů, aby konečně zatočii s těmi zloději,násoskami a pijavicemi, co se vyrojili a přisáli na naše společenství, náš stát a chtějí ho jen vysávat

joudajoudovy ( 17. března 2017 07:13 )

se stiznosti se obratte na eu parlament, ktery podporuje repku. vase stesky nejsou na miste. divim se, ze stale mate mezery ve vzdelani a pak taci b-i delaji rozruchy, ale co od prvoka zdenkka cekat.

alIahakbar ( 16. března 2017 12:04 )

partyzanka.michel lehni na hadr, ty debile

panda82 ( 16. března 2017 11:54 )

Kteří posanci, vždyť je tam prázdno ,zveřejnit absenci všech, tuší , poslanci, že si kopou hrob, a jak se jejich jméno objeví na volební listině, tak se volič otřepou odporem k jejich plácáním, tak řvěte o ničem, Kalousek ví, že to prohrál, tak mu o nic nejde, Sobotka nemá glanc polituka, nechává se ztrhnout a jeho plané řeči voliči už neberou

alIahakbar ( 16. března 2017 11:43 )

Zoufalý kvikot modrých prasat, jako je zdenekk, socan68, pokrok a jiných hovad dokazuje jediné: Ať už to pan Babiš dělá jak chce, dělá to dobře. Držíme vám palce, pane Babiš

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa