Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Za „šaškárnu a prasárnu“ musí Babiš říct Sněmovně sorry. Už je připraven

Autor: val - 
2. února 2017
20:53

Andrej Babiš se musí omluvit za svá kritická slova o práci sněmovní vyšetřovací komise k reorganizaci policie. Šéf ANO ji podle svých slov považuje za šaškárnu. Poslanci po mnoha hodinách divokého projednávání vzali zprávu na vědomí a Babišovi nařídili omluvit se. Jak se zdá, omluva a hlavně výrok „sorry jako“ se možná stane i součástí jeho kampaně.

Výzvu k omluvě navrhl předseda dolní komory Jan Hamáček. Pro hlasovalo 82 poslanců z přítomných 122. 33 jich bylo proti. 

Sněmovna po několika hodinách jednání souhlasila také s usnesením, v němž vyzývá vládu, aby zvážila případná opatření v souvislosti s činností VSZ v Olomouci. Zvážit by měla i personální změny na vedoucích pozicích.

Kreativci Andreje Babiše se hned chytili příležitosti a předsedu hnutí ANO oblékli do jeho vlastního sloganu, který se šíří internetem jako lavina.

Andrej Babiš a jeho „dres“ sorry jako Andrej Babiš a jeho „dres“ sorry jako | Archiv Andreje Babiše

Filip chtěl rozpustit Sněmovnu

Další odsouhlasený návrh zní, že na vyšetřování trestných činů státních zástupců by neměli kvůli možným osobním vazbám dohlížet žalobci. Sněmovna tak žádá po vládě novelu trestního řádu. Státní zástupci by také neměli mít právo vyšetřovat trestné činy místo policistů. 

Čtvrteční jednání bylo velmi výživné. V jeho závěru dokonce předseda KSČM Vojtěch Filip vyzval předsedy všech sněmovních stran, aby rozhodli o rozpuštění dolní komory. „Vaše hádky nepřináší nic této zemi. Je důležitější, aby občané ČR měli šanci se vyslovit k tomu, jestli jste vůbec schopni sednout si vedle sebe do vládních lavic,“ prohlásil.

Šlo ale jen o výkřik do tmy, k němuž se vyjádřil jen šéf TOP 09 Miroslav Kalousek: „Přání Miloše Zemana beru na vědomí, ale nemám důvod mu vyhovět.“

Debatu jsme podrobně sledovali zde.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa