Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Měnit ministry je nesmysl, vzkazuje Sobotkovi Babiš. ANO vadí hlavně Dienstbier

Autor: ČTK - 
6. listopadu 2016
17:12

Vicepremiér Andrej Babiš je spokojen s prací ministrů za hnutí ANO, které vede. Měnit členy vlády 11 měsíců před volbami, jak v pátek avizoval premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), považuje za nesmysl. Největší problémy má ANO podle něj s Legislativní radou vlády pod vedením Jiřího Dienstbiera (ČSSD). Babiš to řekl v nedělním pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Dopis sociálním demokratům, ve kterém v pátek Sobotka oznámil záměr měnit některé ministry za ČSSD a označil marketing ANO za jednu z příčin volební prohry ČSSD, Babiše „šokoval“ či „nepříjemně překvapil“. Dopis podle něho obsahuje informace, které nejsou pravdivé.

Sobotka spolustraníkům napsal, že ANO svou „konfrontační a lživou kampaní“ způsobuje, že přestává fungovat politická slušnost. „Na rozdíl od Babišova hnutí chybí ČSSD téma, které by mobilizovalo voliče, a také schopnost dobře prezentovat své výsledky, uvedl v dopisu. Podle Babiše ANO před volbami naopak pouze upozorňovalo na korupci ve vybraných krajích, ministr financí zmínil také spory, které ve vládě vedl například kvůli financování zdravotnictví. ANO tak podle něj agresivní kampaň nevedlo. Atmosféře ve vládě podle Babiše dopis nepřidá. „Myslel jsem, že po volbách se zklidní,“ uvedl ke vztahům mezi vládními partnery.

Měnit ministry necelý rok před volbami považuje Babiš za nesmysl, je to podle něj ale problém Sobotky. Každý máme rezervy,“ uvedl na adresu členů vlády za ANO s tím, že se svými ministry ale průběžně mluví. Sobotka podle něj vládní tým neřídí, nedává úkoly.

Sobotka plánuje v příštích dnech schůzky s ministry za ČSSD, změny v kabinetu chce oznámit do 10. prosince, kdy se sejde široké vedení strany. Zamyslet se nad změnou v kabinetu doporučil i koaličním partnerům, Babiš ani šéf KDU-ČSL Pavel Bělobrádek ale své ministry odvolávat nehodlají. Sobotka se sejde v úterý s prezidentem Milošem Zemanem. Ten dnes v rozhovoru pro Parlamentní listy řekl, že z vlády by měl odejít ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Ministr podle něj poškodil zájmy státu. Zřejmě tak narážel na Hermanovo setkání s dalajlámou. S předsedou vlády se sejde kvůli možné obměně ministrů sociální demokracie.



Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

1pravda1 ( 6. listopadu 2016 23:25 )

Jde vidět, že Sobotka nikdy nic neřídil, podřízeným rozešle dopis - všem! že možná budou do měsíce vyměněni, místo aby s těmi, se kterými není spokojen to rozebral osobně. Nechat svůj tým takhle měsíc v nejistotě, tak to je fakt na hlavu. Přitom hodně zavinil svými blbými rozhodnutími, např. schválení Chovancovy nepřipravené rychloreformy, Marksové nedání peněz na Klokánky, neustálé lavírování mezi V4 a EU atd. Přitom vůbec nevystoupil, když se jednalo o Hermana, byl někde zalezlý - premiér. A hlavně hází na Babiše, že on může za to, že se ČSSD nedaří, on fakt spadl odněkud, může být šťastný, že mu dal Babiš finance do pořádku a může se tím chlubit a rozdávat. Do krajů nasadí lháře Haška s kmotrem Novákem a myslí si, že s těmito lidmi vyhraje krajské volby.....

boxer ( 6. listopadu 2016 20:32 )

Ať táhnou v řiť jak Babiš, tak Sobotka, všechno je to Hnůj !!!

krutasbimbo ( 6. listopadu 2016 20:13 )

Sobotku navedl v pořadu Paroubek a hlavně má měnit rychle.

handgood ( 6. listopadu 2016 20:00 )

Hanba socanům a Sobotkovi zvlášť! Jsou to všichni dědiční politici z povolání a při vládě se drží pouze intrikami. Přijde jakýsi podnikatel Babiš, navíc Slovák a amatér v politice, a všem jim dal nafrak. Teď všichni bzučí jako vosy, když jim strhnou hnízdo a bodají kolem sebe jedovatými žihadly. Někdo jim podřezává větev pod jejich mocí a celoživotním živobytím.

rudyptak48 ( 6. listopadu 2016 19:53 )

Socani jsou ubožáci. Sobotka to sám přiznal, když řekl, že Babiš využil jejich úspěchů ve vládě ke své prezentaci. Pokud to tak doopravdy řekl, měl by vyměnit všechny ministry z ČSSD a především sám sebe za neschopnost. Pořád přemýšlím nad tím, jaké úspěchy to socani vlastně dosáhli?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa