Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ministr kultury Herman přistižen: Dříve měl celibát, teď má brunetku!

Autor: Vera Renovica - 
9. srpna 2016
16:01

Je to nenápadný ministr, který si hledí svého a nemá rád konfrontace. Možná i proto, že Daniel Herman (53, KDU–ČSL) začínal v rouše kněžském. Podle zjištění Blesku ho ale nyní konečně potkala láska s galeristkou, která se dříve objevovala po boku Bořka Šípka (†66).

Herman je v čele rezortu kultury už dva a půl roku. Až dosud se ale na veřejnosti objevoval spíše jako oficiální doprovod důležitých žen, které potřebovaly někoho »na rámě« – kupříkladu bývalé první dámy Dagmar Havlové (63). Přítrž tomu zřejmě učinila Iveta Stanislavová, která je podle svého online životopisu členkou dozorčí rady nadace zesnulého výtvarníka Šípka. Spekulovalo se o ní dokonce jako o jedné z mnoha Šípkových »múz«, které měl po rozchodu se zpěvačkou Leonou Machálkovou (49).

S Hermanem byla Stanislavová v italské Neapoli, odkud se vrátili v neděli odpoledne. Na letišti Václava Havla ji »pan kultura« džentlmensky držel kolem pasu a pak svezl v ministerské limuzíně. Podle našich informací takřka jistojistě šlo o romantický víkend – žádný pracovní program totiž v tu dobu ministr neměl. „Ano, je to Iveta Stanislavová, galeristka a kurátorka umění,“ nechtěl Herman věc na dotaz Blesku zevrubněji komentovat. Po jeho boku se ale Stanislavová objevila už na začátku července na karlovarském filmovém festivalu.

Když přebíral rezort, svěřil se Herman, proč v roce 2007 »sekl« s posláním katolického kněze – 18 let poté, co byl oficiálně vysvěcen. „Nepopírám, že v tom hrál roli i osobní život, například otázka celibátu, ale nedokážu říct na kolik procent. Velmi zásadní moment byl ten, že jsem vstupoval do služby za komunismu. Církev tehdy nabízela alternativu vůči tehdejšímu režimu,“ řekl Blesku. Také přiznal, že žije sám a že nevylučuje opětovné navlečení kněžského roucha. To mu snad nyní díky půvabné brunetce nehrozí…

FAJAK ( 8. února 2018 10:47 )

Vidíte ,kde je pravda. Tento katolík nás ovlivňoval. Dnes je milencem. To je hrůza...

salto ( 10. srpna 2016 09:46 )

Pan ministr měl 30-ti leté úspory. Ještě teď jí tečou po stehnech

1pravda1 ( 9. srpna 2016 22:03 )

Je mu 53 let a vypadá ....., já mám z něho husí kůži, jak ze vzhledu tak hlavně kvůli jeho názorům, on ani neví jestli chce být knězem nebo ***elem, jde se za nás omlouvat sudetským Němcům, na kultuře nedělá nic, jen doprovází ženské na akce, ale chce být dále ministrem po dalších volbách jak nám sdělil na PL. Vůbec nechápu kdo volí KDU-ČSL a proč, vždyť jim jedno jestli vládnou s ODS nebo ČSSD a její odnož je původní lidovec Kalousek a TOP09.

naidka ( 9. srpna 2016 17:20 )

Docela hezká ženská pro takového prďolu.

anno ( 9. srpna 2016 16:40 )

Co není dovoleno Bohovy, to je dovoleno Vo)l(ovy!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa