Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sobotka: Reorganizace policii nepoškodila. To udělalo hnutí ANO

Autor: všm - 
21. července 2016
10:36

Jeden padlý elitní detektiv, hrozící rozpad koalice, vzájemné obviňování. To je zatím výsledek kontroverzní reorganizace policie. Podle Bohuslava Sobotky (ČSSD) ublížil ale vyšetřovatelům hlavně přístup ANO. Ta prý téma zpolitizovala jako součást předvolební kampaně. Uvedl to v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére. 

Byla chyba, že hnutí ANO tuto otázku zpolitizovalo, udělali z toho součást volební kampaně. To hodně policii poškodilo,“ myslí si Sobotka.

Debata o reorganizaci policie se podle něj vedla řadu let, a nebylo tak na jejím výsledku nic dramaticky překvapivého.

„Musíme rozlišovat realitu a virtuální realitu. Měli jsme na vládě zástupce policie, ministra vnitra, státní zástupce. Oni nám popsali, jak věcně řešit otázku reorganizace, aby nešlo k ovlivňování živých kauz. Virtuální realita říkala, že odejde několik set policistů. Nejsou to stovky, ale šest podle policejního prezidenta. Nejsou to řadoví policisté a vyšetřovatelé konkrétních kauz,“ popsal premiér. 

Reorganizace policie vyvolala v uplynulých týdnech ostrý spor mezi koaličními ČSSD a hnutím ANO. Pochyby o změnách, kvůli nimž odešel Robert Šlachta z čela ÚOOZ do civilu, vyjádřili i někteří státní zástupci. Část policistů ÚOOZ tvrdí, že účelem plánu je poškodit činnost útvaru.

Reorganizaci podepsal ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) navzdory protestům hnutí ANO, které hovořilo o porušení koaliční smlouvy a hrozilo jejím vypovězením. Její start byl odložen o měsíc na začátek srpna.

VŠE O REORGANIZACI POLICIE ČTĚTE ZDE

Na celý záznam se podívejte zde:

Video  Ptám se, pane premiére 4: Celý záznam. Jak nás chce vláda chránit před teroristy?  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

 

 

cardfalkenau ( 21. července 2016 21:46 )

Sobotka ale poškozuje celou ČSSD, to udělal on s jeho přisluhovači a rychlostudenty.

havran2 ( 21. července 2016 17:30 )

Sralbotka-já nic,já muzikant ! ! !

zadnice ( 21. července 2016 14:34 )

Ať už konečně Sobotka zanechá těch nesmyslných keců. Jen žvatlá fráze a papouškuje "nadřízené" z vedení EU!!!

hejhej ( 21. července 2016 13:36 )

Sobotka svými bláboly je čím dále, tím více odpornější !!!! Šlachta měl v hledáčku i jeho a zkorumpovaného rychlostudenta Chovance, Nečase a jeho kobylu a prodej za hubičku OKD a jejich byty. Blábolit si můe Sobotka s Chovancem co chce, reorganizace policie donutila odejít poctivé policisty, kteří nemíní skákat, jak Tuhý na příkaz Chovance píská.

1pepan ( 21. července 2016 13:02 )

Šlachta byl řadový policista? Nečetl jsem nikde, že by Babiš mluvil o stovkách policistů, proč tomu ko.ko.tovi dáváte příležitost veřejně vyjádřit lži v BLESKU?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa