Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Šlachta: Jsem na úřadu práce, dávky ale neberu. Místo u celníků prý zváží

Autor: tmp - 
3. srpna 2016
18:56

Bývalý ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta ve středu vyvrátil, že by nabídku náměstka ředitele Celní správy dostal od ministra financí Andreje Babiše. Řekl to v pořadu Interview ČT24. Je prý momentálně zaevidovaný na úřadu práce, dávky ale nebere.

„Jsem na úřadě práce zaevidován, neberu samozřejmě žádné dávky v žádném případě,“ prozradil Šlachta. Ten je po 25 letech práce u policie poprvé nezaměstnaný a v civilu.

„Učím se s tím žít, protože jsem samozřejmě nepočítal, že od policie odejdu, ale teď už se snažím dívat dopředu a hledám si další uplatnění,“ řekl Šlachta. Ten dostal v úterý nabídku od ministerstva financí stát se náměstkem ředitele Celní správy. „Je to zatím jediná nabídka, tak uvidím, zatím si nechávám do pondělku čas,“ řekl Šlachta České televizi. „Není to nabídka od Babiše, je to od celníků, pana generálního ředitele a paní náměstkyně,“ řekl rozhodně.

To že v nové Národní centrále proti zločinu zůstanou na vedoucích postech i někteří lidé, kteří byli původně proti reorganizaci policie, bere Šlachta jako životní zklamání. „Alespoň u některých z nich, ty lidi jsem si za těch několik let zidealizoval,“ řekl.

Podle Šlachty od útvaru neodešlo více lidí, jelikož dostali všichni přidáno 5000 Kč měsíčně do osobního ohodnocení. „Žádal jsem minimálně pololetí, aby nám bylo alespoň části lidem přidáno do osobního ohodnocení, ale nebylo mě vyslyšeno, bylo mi řečeno, nevíme, jaký bude rozpočet, a teď dostanou na jednoho člověka 5000 korun navíc na hlavu a dostane to jenom tento útvar,“ řekl v rozhovoru. „Já to chápu přesně tak, že to bylo, aby se zamezilo nějaké té nespokojenosti,“ dodal.

Čtěte víc: Vše o reorganizaci policie a vládních sporech najdete ZDE

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

dzery ( 4. srpna 2016 07:50 )

Bych se nedivil.

sorbonka ( 3. srpna 2016 20:13 )

Dobrý nápad, orat umí, Nagyovou a spol. zvoral pěkně.

sorbonka ( 3. srpna 2016 19:37 )

Ha, je evidovaný na Úřadu práce a nebere vůbec žádné dávky? Co zdravotní a sociální pojištění které mu platí stát = my? Kdyby si to platil, nebyl by důvod se evidovat. Ať nás nehoupe pan explukovník.

2aaa2 ( 3. srpna 2016 19:16 )

dobrá volba Šlachto

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa