Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zeman odsoudil útok v Nice. Babišova rodina unikla o pár hodin

Autor: ČTK, sou, zst - 
15. července 2016
06:53

Prezident Miloš Zeman vyjádřil hlubokou lítost a soustrast rodinám obětí nočního teroristického útoku ve francouzském městě Nice, při němž zemřelo nejméně 80 lidí. Během návštěvy Mongolska se současně vyjádřil pro razantnější postup vůči teroristům.

„Pan prezident v souvislosti s terorem ve francouzském Nice vyjadřuje hlubokou lítost a soustrast rodinám obětí. Pan prezident upozorňuje na celou sérii těchto útoků, která by měla vést k rozhodnějšímu postupu proti teroristům,“ uvedl v pátek na Twitteru mluvčí Hradu Jiří Ovčáček z Ulánbátaru, kde se Zeman účastní summitu evropských a asijských zemí ASEM.

Soustrast vyjádřili i další čelní představitelé Česka. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) jde o zvrácený fanatismus.

K Francii má nejbližší a velmi osobní vztah také vicepremiér Andrej Babiš (ANO), který do Francie před pár dny odvezl rodinu na dovolenou. Přímo v Nice byla prý jeho partnerka s dětmi několik hodin před útokem.

Podle předsedy opoziční ODS Petra Fialy útoky Francii nezlomí.

VŠE O ÚTOKU V NICE ČTĚTE ZDE

Útočník najel na rušné promenádě v Nice do davu nákladním autem ve chvíli, kdy lidé čekali na ohňostroj při oslavě Dne pádu Bastily. Masakr nepřežilo minimálně 80 lidí a dalších 18 je kriticky zraněno. Prezident François Hollande označil útok za teroristický čin a navrhl prodloužení výjimečného stavu v zemi o tři měsíce. Útočníkem byl podle policejního zdroje agentury AFP 31letý Francouz tuniského původu, který patrně jednal bez komplice. Policie jej zastřelila.

Masakr v Nice nepřežilo 84 lidí, dalších 18 je kriticky zraněno.

TOUR DE FRANCE TRUCHLÍ ZA OBĚTI ÚTOKU V NICE

MASAKR VE FRANCII - KOMENTÁŘ MIROSLAVA CVRČKA

CEZsro ( 15. července 2016 16:05 )

V Belgii ve čtvrti slušně žijících přistěhovalců se usadilo 80 radikálů, na co se čeká?! Je strach i z toho je vykopat naráz. Všude mají svá hnízda a ví se o nich. Přifařili se další na člunech, ze států mimo Syřanů se vecpali další. Převozníci mají dodnes byznys a ani na to se nestačí. My čekáme jak nás naši zákonodárci a hlava státu zachrání.

minerva ( 15. července 2016 12:59 )

Někteří věří, že Francie bude první evropskou zemí, která bude muslimská. Je ale třeba nejprve sledovat Rusko, zemi s největší muslimskou komunitou v relativních i absolutních číslech. Větší pozornost si v tomto ohledu zaslouží právě Rusko, země, která je často zcela mylně pokládána za nějakou „hráz a oporu“ proti islámu, je to nebezpečný omyl! V Rusku je cca 23 milionu muslimů, 16% populace, každý 7 obyvatel Ruska je muslim! Rusko je na tom s islámem podstatně hůř než jakákoliv „Západní“ země! Hlavně si článek dočti do konce!!!!!!!!!!!!!!!! velmi zajímavé a nemilé. http://www.ivcrn.cz/islam-a-rusko/

4nick4 ( 15. července 2016 12:47 )

Je na jitrnicích? Taková akce v průserové Francii, zvýšená bezpečnost a kde byla? Jako u nás, vykecávají se na akcích, v páru postávají hlídky po letišti rozesmáté nebo znuděné, to je ta zvýšená bezpečnost.HerrGott.

4nick4 ( 15. července 2016 12:22 )

Pozval Hollanda, za týden buď v noře.Hlásí zprávy.

eva666 ( 15. července 2016 11:54 )

Vážený pane prezidente, jsem napnutá jako kšandy, kdy už konečně Vše slova a slova všech ostatních pomazaných hlav jakože je "třeba něco dělat" už přestanou být jen slova. Je to přece válka...ne? Jak je vidno, tak výjimečný stav jsou jen slova na papíře, v praxi je to k ničemu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa