Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Zeman Chovancovi s Babišem chladil hlavy. Dal jim hodiny se speciálním časem

Autor: Marcel Mihalik, bru, val - 
22. června 2016
17:25

Šachové hodiny jako symbol rozvážnosti věnoval ve středu prezident Miloš Zeman vicepremiérovi Andreji Babišovi (ANO) a ministrovi vnitra Milanu Chovancovi (ČSSD). Aktéři vládní roztržky kolem reorganizace policie dorazili na Pražský hrad vysvětlit hlavě státu okolnosti jejich sporu. Prezident je vyzval, aby zklidnili emoce. Sám se k situaci vyjádří ve čtvrtek. Babiš i Chovanec si stojí za svým.

Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) v rozhovoru pro Blesk upozornil, že koalice se vyčerpává vzájemnými strkanicemi, místo aby v klidu pracovala. Po setkání na Hradě teď o problémech kvůli policii jednají spičky koalice.

Přehledně: Kdo hraje jakou roli v policejní kauze? Podívejte se na video:

Video  Čím pálí Babiš a Chovanec ve vládní přestřelce kolem Šlachty a policie.  - Jaroslav Šimáček, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

„Pan prezident nám vytkul mediální přestřelky, řekl, že se máme zklidnit a argumentovat,“ popsal jednání Babiš. „Proběhlo to v klidu, nemám důvod měnit názor,“ dodal s tím, že se více uvidí na koaliční radě, kam oba politici z Hradu zamířili. Tam by se měla situace probírat i s premiérem Bohuslavem Sobotkou.

Vše o reorganizaci policie čtěte ZDE

„Prezident říkal, abychom se nehádali, že politika je víceméně šachová hra na dlouhou dobu, že je lépe hledat shody než to, co nás rozděluje,“ uvedl po jednání Chovanec a ukázal novinářům šachové hodiny, které od prezidenta on i Babiš dostal. Bylo na nich za pět minut dvanáct. Také Chovanec nyní hlavně vyčkává, jak dopadne jednání koaliční rady. Prezident se k situaci vyjádří ve čtvrtek na tiskové konferenci.

Podívejte se, co říkali Chovanec s Babišem po jednání na Hradě:

Video  Chovanec a Babiš řešili u Zemana koaliční krizi kvůli policii  - Blesk - Václav Lang
Video se připravuje ...

Ačkoli si oba politici schůzku u hlavy státu pochvalovali, zdá se, ani jeden z nich nehodlá ustoupit. „Názor hnutí je stejný. My si myslíme, že žádná reorganizace není potřebná, že to bylo v rozporu s koaliční smlouvou, že to bylo v rozporu s návrhem koncepce, že to celé proběhlo velice podivně ta bezpečnostní rada státu,“ prohlásil Babiš.

S Chovancem se podle něj shodli na tom, že je potřeba problém přenést na půdu Poslanecké sněmovny, ať už se jedná o čtvrteční zasedání bezpečnostního výboru nebo navrhované zřízení vyšetřovací komise. Chovanec dodal, že by rád zbavil mlčenlivosti odstoupivšího šéfa ÚOOZ Roberta Šlachtu, který si o to zažádal.

V jak velkých problémech je právě teď koalice? I o tom mluví ministr vnitra v rozhovoru, podívejte se:

Video  V jak velkých problémech je právě teď koalice? I o tom mluví ministr vnitra v rozhovoru.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Kolik SMS zpráv přišlo Milanu Chovancovi poté, co majitel RegioJetu zveřejnil jeho číslo? Jaký nejhorší vzkaz lidé ministrovi napsali?

O reorganizaci policie se dočtete v exkluzivním rozhovoru ministra vnitra Milana Chovance pro zítřejší tištěný Blesk.

zdenekk-vegeta ( 22. června 2016 22:01 )

Super.

krdassaneda ( 22. června 2016 21:56 )

aaobcanka ( 22. června 2016 21:23 )

Už i kdysi seriózní PL (Parlamentní listy) nám blokly účet za pouhé otázky. Proto jsme se ptali, aby nás Jaroslav Vild a Murínovi nezavřeli. Jen hlupák dává takové příkazy. Inteligent se nad otázkami povznese : Nebylo by chybou Šlachty obrátit se na GIBS, tj. na Murína, původně jen vyučeného kamaráda plz. rychlostudenta Chovance ?? Na vysokém postu "nesmíte" být ovlivněni znalostmi ze SŠ nebo VŠ To se pak snadno rozhoduje o věci, "nezatěžují" vás ty znalosti ze škol "Nejlépe" být původně jen vyučený, jako vedoucí policisté: šéf ÚOKFK Vild a GIBS Murín ??? Pí Murínová je st. zástupkyně, mladý Murín u sledovací agentury Víta Bárty VV ?? Přijatým vyučeným "bystroušům" k PČR se dává jen za docházku do škol maturita SŠ, diplom VŠ ?? Vyučený řemeslník/dělník se nenaučí logice, systematice, kompatibilitě, organizaci, koncepčnosti, analytickému myšlení u PČR. Takové vlastnosti si dítě osvojuje od narození od inteligentní rodiny. Vyučený policista potřebné schopnosti nemá, tak používá manipulaci s fakty/důkazy ?? I v "blbém" Turecku musí mít VŠ i prezident. Šéfové nejdůležitějších útvarů, GIBS a ÚOKFK, jsou původně jen vyučení čtyřkaři ze ZŠ ?? Ruku na srdce, vy byste zadali důl. úkol spolužákovi ze ZŠ, čtyřkaři ? Není něco špatně? Chovanec a Sobotka dali Murína a Vilda do GIBS a ÚOKFK ?? Vy, VŠ+SŠ, s klasicky vystudovanými školami (hned po ZŠ), spojte se s min. 50 VŠ+SŠ z NSZ,MSZ,MV,PP a nastolte řád a pořádek ! Takto PČR a SZ "spravedlivě" praktikují zákaz psát na IN ?? Vyučení policisté a SZ diktují médiím, co je a co není etické ? Žijeme v diktatuře vyučených policistů a SZ, jako je Murínovic rodina a J.Vild ? Takže, J.Vilde a Murínovi, nemstěte se, a to ani tajně, skrytým příkazem podřízeným, jak je vaším zvykem. Jistíme se nezávislou i zahraniční TV. Vše monitorujeme. Nemáte jen vy tajnou službu. Stop blokacím pravd v médiích ! Sorry-raději hned,nemáme čas na účelové stíhání policejně-politicko-mediálně-justiční mafií !

super ( 22. června 2016 20:13 )

Babiši, volit tě budu.

krdassaneda ( 22. června 2016 19:08 )

Asi ti chce říct, že vy bývalí komouši jste největší ***.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa