Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Hádka o socialismus u Jílkové: Křik, „toaleťák“ a internacionální pomoc Rusů

Autor: tmp - 
9. června 2016
23:09

V květnu KSČM připravila analýzu, ze které vyplývá, že socialismus neselhal, jen nedostal prostor a bylo to vůbec nejúspěšnější období československé historie. V posledním díle letošní sezony pořadu Máte slovo se tak vzpomínalo na doby minulé. A o emoce nebyla nouze. Moderátorka Michaela Jílková se rozkřičela na komunistu Josefa Skálu a bývalý disident vtipkoval o toaletním papíře.

„Byl to největší emancipační a civilizační skok v našich dějinách. Měl samozřejmě i šrámy na své tváři, ale ty šrámy byly z velké části důsledky studené války, které nerozpoutal on (socialismus) sám, ale musel se jí bránit,“ řekl místopředseda ústředního výboru KSČM Josef Skála, na což bývalý disident František Stárek zareagoval tak, že to podle něj byl největší experiment sociálního inženýrství.

Přišla i řeč na srpen 1968, kteří komunisté označují za internacionální pomoc. „Ano, byla to událost, která poškodila komunistické hnutí, došlo pak k nějakým rozporům a tak, ale když studuji ty události, tak si říkám, sakra, byly nějaké další pozitivnější varianty? Nebyla to náhodou sice hrozná varianta, ale nejméně hrozná z těch, které nastaly?“ řekl člen mladých komunistů Zdeněk Štefek. „Jednalo se o největší vojenské manévry v Evropě po druhé světové válce. Do pohybu se daly statisíce vojáků a ten výsledek byl takový, že téměř nikdo je tu nevítal,“ odvětil historik Petr Blažek.

Podle komunistů byla země za socialismu ekonomicky silnější. „To je například o tom, kdo jak dokázal zemi ekonomicky rozvíjet,“ řekl Skála. „Víte, co mě naučil socialismus? Takhle dělat novinama, abych z nich vyrobil toaletní papír!“ odpověděl Stárek a sklidil potlesk.

Večer se neobešel bez obligátního křiku „kotelnice“ Jílkové. Ta se svým vlastním způsobem pokoušela dostat z hostů odpovědi. Tentokrát nejvíce křičela právě na místopředsedu Josefa Skálu. „Prosím vás, kde to tedy funguje ten socialismus?“ ptala se Jílková hned několikrát a velmi hlasitě. Ten nakonec vypotil, že v Číně. Čtvrteční díl pořadu Máte slovo byl poslední před prázdninovou pauzou. Na další díly se diváci mohou těšit zase na podzim.

soda ( 12. června 2016 10:57 )

Tohle muze z huby vypustit jenom ten, kdo patri k te skupine lidi, kteri tuto republiku soustavne potapi nebo ten, nema mozek. Odstrasujici priklad tech prvnich je Bakala a dalsi, jemu podobni, Babise nevyjimaje, taky kouka jen aby si rozsiril sve imperium a ovladl celou ČR, Slovák!!!???!!

soda ( 12. června 2016 10:50 )

Lepe uz to neslo vyjadrit!!!!!!. Havel si stezoval na komunisty, v base se mel dobre a v roce 89 si podal s komunisty ruce, kdyby jen desetina toho co se pise vsude, tak je to hruza, hanba zvracet. Chlastal a zahybal sve tezce nemocne zene, tak at z nej nedelaji nejakeho svatouska. A jak rdlouho se bude vsude cpat ta "byvala prvni dama", ta ma do damy dost daleko. Koukal jenom aby sobe a Kcharlovi vratil majetek. A ozebracovani tech nejchudsich nadale pokracuje. Bodejt by se tem europosrancum libilo zruseni EU, kde se flakaji a vymysleji kravoviny a berou za to pul mega plus dalsi benefity. Potrebovali by zit za minimalni mzdu, nevydrzeli by ani den. A Jilkova, viditelne strani tem, kteri nadávají na minuly rezim.

schelly ( 10. června 2016 16:36 )

Pan Stárek patří k těm největším a nevychcanějším nemakačeknům, kteří se chovají jako opravdová hovada, když někam příjdou, vše rádi zadarmo, to se jim líbí žít za státní a odrbávat stát jak se dá. Proto kladou takový důraz na demokracii ale vidí v tom jen sebe, ostatní je nezajímají.Myslím, že si s tím panem komunistou nemají vůbec co vyčítat. Jsou naprosto stejní a ta Jílková se taky projevila, bylo mi z ní šoufl. Vůbec jsem nepochopila tuto debatu, proč mluví o milulosti s lidmi, keří v té době nežili a nemohou vědět, co bylo čeho příčinou. Vždy se děje něco, co má své příčiny a minulost již nikdo nezmění a v současnosti máme problémů až nad hlavu, například špatnou vládu a rozkradený stát.

fjdksla ( 10. června 2016 14:35 )

Pokud ta drejzna není schopná se k hostovi chovat slušně, tak ať ho nezve. Řvát si může doma na svýho starýho.

tendertouch ( 10. června 2016 11:05 )

Další agresivita

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa