Michaelu Jílkovou by rád umlčel člen Rady České televize a bývalý šéfporadce Stanislava Grosse Zdeněk Šarapatka. Podle něj se pořad Máte slovo vůbec nehodí do veřejnoprávní televize a jeho kvalita rapidně klesá! Spíše než debatu, v níž se otevírají společenská a politická témata, připomíná prý jen emočně vypjatou estrádu, řekl webu Lidovky.cz.

Šarapatka se dokonce jeho nekvalitu rozhodl prověřit a generálního ředitele požádal o provedení analýzy. Zpráva už prý leží i na stolech ostatních rádců, ale ti ještě neměli čas, aby ji prostudovali. Ortel nad pořadem Jílkové se tedy vynese až na příštím jednání.

„Ano, vím o tom,“ řekla Blesku Michaela Jílková. „Od vedení České televize žádné připomínky nezazněly ani nezaznívají, je to pouze názor pana radního Šarapatky,“ podivuje se.

Podle Jílkové navíc pořad, kde mají občané možnost svobodně vyjádřit svůj názor, do veřejnoprávní televize patří. „Je to jediný pořad, kde se mohou občané svobodně vyjadřovat. Navíc jde o odraz debat, které se vedou ve veřejnosti. Chce je snad pan radní Šarapatka cenzurovat, korigovat, nebo dokonce zakazovat?“ ptá se moderátorka Jílková.

 
Měl by být pořad Máte slovo zrušen?
Celkem 12271 hlasujících

 

Fotogalerie
6 fotografií