Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Milouš Jakeš přišel o svou vilu: Synové ji prodali za 45 milionů!

Autor: Marcel Mihalik - 
3. května 2016
05:00

Kdysi Jakeše do koše, teď do bytu! Někdejší generální tajemník ÚV KSČ Milouš Jakeš (93) se musel poroučet z vily na pražské Hanspaulce! Synové Miloš (62) a Lubomír (68) ji totiž prodali za 45 milionů korun. Tátovi pořídili byt v luxusní »králíkárně« za 7 milionů a zbytek si nechali.

Sídlo rudého bosse Milouše Jakeše (93) na pražské Hanspaulce zeje prázdnotou. Poslední harampádí vyklízí v těchto dnech najatá firma. „Nabízeli mi boudu pro psa. Ohromnou. Zůstala tam ještě po Jakešovi,“ sdělila reportérům Blesku sousedka z ulice, v níž někdejší komunistický pohlavár víc než 35 let bydlel.

Sama podle svých slov ukořistila pár kusů dříví na zátop. Jak se tu okolí na Jakeše dívalo? „On se moc nevybavoval. Žil v ústraní. Byl často na zahradě, kde pracoval. My tady v té čtvrti jsme úplně jiného smýšlení, než je on, takže nebylo moc co si říct,“ vzpomněla na něj sousedka.

Kam se Jakeš poděl? Jeho dva synové Miloš (62) a Lubomír (68), kterým vilu daroval, ji minulý týden prodali za víc než 45 milionů korun. A z utržených peněz vyčlenili 7 milionů korun na luxusní vejminek pro tátu. Ten se nyní zabydluje v novostavbě o dvou místnostech a s terasou v pražských Dejvicích.

Blesku ale přiznal, že je nešťastný. „Žiju mezi krabicemi. Ve sklepě mám dokumenty, které se mi do bytu už nevejdou,“ posteskl si Jakeš. Po čem se mu z Hanspaulky bude nejvíc stýskat? „Byla tam nádherná zahrada se vzrostlými stromy. Rád jsem o ni pečoval. Ještě na podzim jsem tam shrabával listí z dubu,“ uvedl. Zato synové Milouše Jakeše mají o bydlení postaráno – jeden má vilu v Břevnově, druhý luxusní byt v Jeruzalémské ulici v centru metropole.

VŠE O MILOUŠI JAKEŠOVI NA BLESK.CZ ČTĚTE>>>ZDE

hufnagll ( 3. května 2016 22:06 )

surfer ty troubo !! Jakeš byl prvním tajemníkem KSČ 1987-1989. Co tak zločinného provedl že ho nazýváš zmetkem?

naidka ( 3. května 2016 20:18 )

Pointa pohádky zřejmě spočívá v tom, že dub ve skutečnosti nikdy opadaný bez listí není, když namísto starých listů hned rostou nové.

naidka ( 3. května 2016 17:45 )

Ty jsi to vyřešil šalamounsky.

naidka ( 3. května 2016 17:39 )

Duby jsou opadavé listnáče, které opadávají na jaře, až raší nové listy. Máme za barákem duby a na jaře za plotem a na zahradě metrové závěje listí.

schelly ( 3. května 2016 16:45 )

Mně ho tedy líto není a copak asi dělají jeho synáčkové, zřejmě si už taky užívají nadstandardního důchodu. On kradl za komačů a oni mají vystáráno. Děti komoušů jsou dneska největší kapitalisti a estébáckými praktiky. Stalo se to nejhorší, co se mohlo v téhle zemi stát.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa