Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lámání kostí nebožtíků? Šlechtová a „šéf pohřebáků“ se do sebe tvrdě pustili

Autor: val - 
3. června 2016
17:21

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová (za ANO) tvrdí, že má důkazy otřesného chování pohřebních služeb. Podle ní se dopouštějí například lámání kostí nebožtíků nebo záměn drahých rakví za papírové. Uvedla to v pořadu České televize Máte slovo s M. Jílkovou.

„Máme důkazy pro to, že u některých pohřebních služeb se lámou kosti. U takzvaných sociálních pohřbů, což jsou například pohřby bezdomovců nebo osob, které nemají své dědice,“ uvedla Šlechtová, která připravila rozsáhlou novelu zákona o pohřebnictví. Konkrétní pohřební služby, kde se měly otřesné skutky stát, ale nechtěla v televizi jmenovat. Její ministerstvo prý už podalo desítky podnětů na zrušení pohřebních služeb. 

Šlechtové v debatě oponoval předseda Asociace pohřebních služeb Jaroslav Mangl, který opakovaně obvinil ministryni ze lži. „To je urážka celé pohřebnické obce,“ uvedl. „Zrovna tak jako jsou poctiví pekaři a nepoctiví pekaři, zrovna tak jako restauratéři, tak je to i u pohřebních služeb,“ dodal.

Ministryně ale pokračovala: „Oni se dějí i jiné věci, například pohřbívání dvou osob v jedné rakvi. Ono se děje i to, že například klienti si koupí dřevěnou rakev třeba za 12 tisíc a následně pohřební služba tu zesnulou osobu převede do papírové rakve,“ uvedla.

Zoufalý stav českého pohřebnictví potvrdil i balzamovač a majitel pohřebního ústavu Petr Rambousek. „Jestliže vám řekne pohřební služba a priori: ‚Nedívejte se na maminku, zachovejte si ji jako zaživa,‘ zpravidla to u špatných pohřebních ústavů znamená, že maminka bude v rakvi papírové, že nebude oblečená. V lepším případě to oblečení bude v rakvi, v tom horším případě tam nebude,“ popsal.

bizon_pepa ( 4. června 2016 11:05 )

Volby se blizi, tak zacina jit do tuheho.

lesnismes ( 4. června 2016 02:14 )

Chapu ze cesi jsou zranitelnejsi ve sve nezkusenosti nez treba francouz, proto posilam do Pekel!!!! vsecny co se jejich nezkusenost snazci zneuzit a mysli si ze cesi jsou obecne hlupaci!!!!.Je mi smutno v jakem moralnim svete neo-pravice jsem se narodil.Bohuzel!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jsem se narodil v Cechii.

lesnismes ( 4. června 2016 01:49 )

Predem chci rict ze vsichni lide zijici na teto zemi jsou si rovni !!!! A samozrejmne jsou muslimove stejne dobri jako cesi ,slovaci ci madari!!!Stejne jako kubanci na floride jsou si rovni s rodilim red-neckem z indiany!!! Cesi by se meli zamerit misto smerem k muslimum kterych je pritomno v cechach asi 0,001 procent z celeho poctu v cesku zijicich obyvatel na nebezpeci a okradani od vlastnich lidi a politiku a finacniku !!!To ale cesi z duvodu sve zmatenosti toleruji a uchylne i omlouvaji slovy ,kdo je chytry(zlodej)at se ma!!!!!!! A zpolitizovana ceska media toto jen podporuji. God bless America !!!!!!

kerloss ( 3. června 2016 22:55 )

 Zakony se meni smer muslimskym poloopicim. Proc vlastne? Oni tady jsou doma? A ja si celou dobu myslel ze evropa je krestanska a zakony jsou pro lidi a ne pro poloopice co tady vrazdi lidi po cele evrope. Politici my jsme vas volili pracujete pro nas a ne pro pristehovalce muze se stat ze nejaky ten muslimsky ucenec s VS vam podpali pod zadkem smrtici naloz a budete se hodne divit. Lidi z 98% tady ty zrudy poloopici a fanaticky nechtej meli byste to pochopit.

Ruudazvostravy ( 3. června 2016 18:36 )

 Voni rakvyčki sou fajnoví,gdyš sou pjekně napajcovaný šlehačkou,to maj mazlýčcy rádi.A tý kostički?Co jako s níma?Gdyš čovjek vobírá třeba uzenáče,tak se s těma kostičkama taki nesé*re.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa