Úterý 7. května 2024
Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství
Zataženo, déšť 15°C

Téma Blesku u Jílkové: Elektřina rozvířila vášně, odborníci ale nic nevysvětlili

Téma Blesku u Jílkové: Elektřina rozvířila vášně
Téma Blesku u Jílkové: Elektřina rozvířila vášně  (Autor: Reprofoto ČT)
Autor: mim, vet - 
18. února 2016
22:50

Dodavatelé elektřiny nás hodlají vzít na hůl. Téma otevřel deník Blesk a včera se strhla vášnivá debata v pořadu Máte slovo s Michaelou Jílkovou. Zastánci smysl nového tarifního systému nevysvětlili.

Spoluautor nového systému Jiří Procházka z Energetického ústavu Brno přítomné obšťastňoval arogantním úsměvem a frázemi. Naštval i moderátorku. „Ani jste si nevzal sako, není vidět, že byste měl ke spoluobčanům respekt,“ zpražila ho Jílková.

Šéfka Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková se snažila veřejnost uklidnit, že nedopustí, aby trpěli zranitelní zákazníci. „Proto jsem tento tarifní systém nepodepsala, vydám tarifní strukturu tak, aby neměla dopad na spotřebitele,“ slíbila. 

Nedá se ovšem ani říct, že by po 60 minutách bylo v otázce energií a jejich cen jasněji...

dfghjk ( 19. února 2016 11:47 )

U Blesku to, paní Jílková, máte dobrý, jinak by určitě rozmázl ten flek na šatech. Ale ještě nemáte vyhráno, jestli si toho všimne Francka, tak se z toho pos ere. Ale za to sako Vám dávám ! Škoda jen, že jste mu nevycinkala i za ten permanentní, přiblblý úsměv, pomatenců co se takhle blbě tlemí prakticky nepřetržitě totiž nebezpěčně přibývá.

baile ( 19. února 2016 11:38 )

Nevím milý pane, ale my bohužel máme do paneláku zavedenou pouze elektřinu.Tak proč plácáte něco o módě,když tu už bydlím asi 30 let! Občas použijte mozek.....

dfghjk ( 19. února 2016 11:36 )

Pokud tato metodika přijde do mody, budeme následně likvidovat měřiče tepla na radiátorech a účtovat se bude podle velikosti radiátoru. Dále odstraníme vodoměry a plynoměry a účtovat se bude podle průměru přívodní trubky. Až na ten plynoměr némlich jak za totalitní krutovlády.

dr.x.crement ( 19. února 2016 10:57 )

Jílková je technický antitalent a ti ouřadové vedli zmatečné řeči,škoda času.Vypl jsem to.Chce to individuelní kalkulaci na srovnávači ERÚ, elekrikáře , a vymyslet optimální řešení.

dr.x.crement ( 19. února 2016 10:54 )

Máš pravdu, ušetříš,ale ještě víc ušetříš,kdy přejdeš k Fosfě.....dobrá rada nad zlato! Ten pán má spotřebu v normě - za rok to činí 4 x 365 = 1460kWh; pokud ale má 3x25A,tak prodělá gatě.Při takové nízké spotřebě mu bohatě stačí 1x25A,možná i méně.

Zobrazit celou diskusi