Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Ostře střežený Zeman: Na střechách ostřelovači, zbraně hledali i u dětí

Autor: simao, jp - 
31. března 2016
18:36

Bezpečnostní manévry opět provázely výjezd Miloše Zemana do dalšího z českých krajů. Zatímco na střechách pozorovali pohyb prezidenta ostřelovači, na náměstí v Třebechovicích skenovali policisté i děti. Zemana vítaly i zelené karty, hradní mluvčí Jiří Ovčáček si pak pochvaloval jednu z debat, která se týkala i migrace a terorismu. Miloš Zeman poradil deportovat uprchlíky do Řecka.

První ze dvou dnů návštěvy Královéhradeckého kraje završil Miloš Zeman v Třebechovicích pod Orebem. Nejprve zavítal do místní slévárny. Hradní mluvčí Jiří Ovčáček si tamní debatu se zaměstnanci pochvaloval na Twitteru: „Skvělá debata se zaměstnanci Třebechovické slévárny a strojírny. Témata: Migrace, terorismus, inkluze, EU, otázka věku odchodu do důchodu.“

Zeman: Deportujme uprchlíky do Řecka

Co Zeman mimo jiné pronesl? Pustil se opět do otázky uprchlické krize. „Měli bychom je deportovat na řecké ostrovy, které by tím splatily část dluhu. Když Angela Merkelová pozvala Syřany, tak najednou jsou Syřany všichni,“ citoval Hradecký deník slova prezidenta Zemana. Na dotaz, zda migrace přinese konec Evropy, Zeman dodal: „Konec Evropy nebude. Každá krize posiluje organismus. Například můj organismus posiluje kouření.“

Darem dostal Zeman tentokrát např. klíče od dětiček z třebechovické mateřské školy. Prý pro bezpečí naší vlasti.  

Právě otázku bezpečnosti však vytáhl jeden ze Zemanových kritiků, šéf ODS Petr Fiala. Na Twitteru upozornil, že prezident Zeman během dnešního dne lobboval i za bezvízový styk s Čínou, o čemž mluvil i během návštěvy čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v Praze. „M. Zeman chce bezvízový styk s Čínou, B. Sobotka s Tureckem – a kam to půjde dál? To už se s tou bezpečností netrapme, žádná nebude,“ varoval Fiala.

Kontroly na náměstí: Skenovali i děti

Kde však bezpečno bylo, bylo třebechovické náměstí. Právě tam došlo k další debatě se Zemanem. Prezident se tam setkal s tamními občany a jako obvykle i dekoroval městský prapor.

Vítali ho i s několika zelenými kartami v rukách. Samotné debatě s prezidentem přitom předcházely bezpečnostní kontroly a policejní prohlídky příchozích. Policisté při nich skenovali i školáky.

Česká policie i ochranka hlavy státu přitvrdily kvůli útokům teroristů v Evropě. Ti, kteří se chtěli se Zemanem setkat, tak museli projít detektorem na hledání kovu a prohlídkou osobních věcí, což v minulosti nikdy nebylo. Policisté ohraničili páskami úsek, do kterého lidé vstupovali postupně poté, co je policie důkladně zkontrolovala. Prohlídce tak neušly právě ani některé děti. nevyhnuli se jí ani novináři a jejich technika.

Kontroloři dokonce chtěli přesvědčit o tom, zda kamera či fotoaparát je skutečný a nejde o atrapu tím, že při vstupu k tribuně s prezidentem žádali zapnutí přístroje. Na tvářích lidí byl znát údiv a překvapení. „Je to hrozný. Musela jsem ujišťovat dítě, aby se nebálo, že mu nevezmou hračku,“ řekla obyvatelka Třebechovic. 

vycnivak ( 1. dubna 2016 04:56 )

A kdo by ho střílel když tam je jako ochránce OVČÁČEK.

bohatymrdnikatel. ( 31. března 2016 20:23 )

Vepřounkovi se rozjíždí sako

pavlik_prca_psy ( 31. března 2016 20:19 )

akže Zeman má sotva 20% důvěru. To pro něj není moc lichotivé . Já pořád věřil, že 62 % debilů v Čechách není. Teď ještě zaplatí ČSSD za toho imbecila 300 milionů Altnerovi a ještě mu to klesne na cca 14%

mgrmarie ( 31. března 2016 20:15 )

Pravda, na tebe by bohatě stačila rána lopatou.

5432lehni ( 31. března 2016 20:07 )

kdo by na takový hovado plejtval náboje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa