Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Sobotka sepsul Ransdorfa: „Ostuda. Měl reprezentovat, ne chodit do banky“

Autor: simao, bru - 
15. prosince 2015
12:15

Ostrý komentář na adresu komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa přičinil premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pořadu Blesk.cz Ptám se, pane premiére. Ransdorf byl zvolen europoslancem, a tak by měl Česko odpovídajícím způsobem reprezentovat v Evropě. Místo toho vyrazil do švýcarské banky, kde ho zatkli, a rázem byl skandál na světě. Podle Sobotky je to ostuda nejen pro něj, ale i pro KSČM. Aféra pak prý poškodila i reputaci Česka. Stát se to v ČSSD...

Europoslance Miloslava Ransdorfa zadrželi, když šel podle slovenských médiích vybrat spolu s dalšími „kumpány“ 350 milionů eur. On sám tvrdí, že šel jen zprostředkovat kontakt mezi bankou a dědicem, se kterým banka přestala komunikovat. Později se ukázalo, že dědicem má být Vladimír Huněk, Čech, který měl v minulosti problémy se zákonem kvůli údajným podvodům.

„Já myslím, že to ostuda je,“ komentoval v pořadu Ptám se, pane premiére Sobotka Ransdorfovo počíná. A pokračoval: „Je to ostuda pro pana Ransdorfa, určitě je to ostuda i pro komunistickou stranu a bude se s tím muset komunistická strana a pan Ransdorf nějakým způsobem vypořádat.“

Podívejte se na komentář premiéra k Ransdorfovi:

Video  Ptám se, pane premiére - Ransdorf  - Blesk
Video se připravuje ...

Nechápe, proč komunista Ransdorf vůbec do banky šel. „Já si především myslím, že europoslanec by se měl věnovat úplně jiným věcem než zprostředkovávat nějaké zjišťování informací z bank nebo snad nějaké získávání finančních prostředků z bank. To skutečně není jeho role, on není soukromníkem, on byl zvolen do Evropského parlamentu, mimo jiné je tam také součástí reprezentace České republiky a tohle nám určitě reputačně nepomohlo,“ nešetřil dál kritikou Sobotka.

Na otázku, zda má skončit v politice, Sobotka nejprve reagoval lehce vyhýbavě. „O tom musí rozhodnout politická strana, která ho nominovala, a musí to posoudit i on sám,“ uvedl premiér. Ale následně dodal, že stát se to v ČSSD, zastání jako u KSČM by se Ransdorf nedočkal. „Pokud by tohle udělal nějaký europoslanec za sociální demokracii, tak bych mu doporučil, aby svoji politickou dráhu ukončil,“ vzkázal Sobotka.

moiaza ( 16. prosince 2015 09:34 )

 Bohouška mrzí že médiim vládne Ransdorf a ne on sám. A o reprezentaci bych pomlčel. Bohoušková reprezantace ČR není také to pravé ořechové. Nejlépe by reprezentoval ČR Khárl von Knížepán.

placenta ( 16. prosince 2015 08:58 )

sobotko ty srabe bez kou.lí maš tu plešatou palici zaraženou pekně v pr.deli her merkel

jeremykremla ( 15. prosince 2015 22:36 )

 Levičáci musíte ze Sobotky plakat, dobře vám tak. Ty vaše výkřiky tady byly k hov.nu. Všichni se všemi kámoši a vy prd.

bezdrat ( 15. prosince 2015 22:23 )

Toho si vycvičili socani, dojel na to. A klon donaf, NECHŤ JDE DO***E.

bezdrat ( 15. prosince 2015 22:20 )

Další blbci. Prozradím tajemství. Na ruku si jdou ve Sněmovně všichni. Pokud budou shody, jen dobře pro lidi, kam zdejší rudoši nepatříš . Zeman s Klausem, Sobotka s Top, Zavoral s Kchárlem, Kalousek mezi všemi, co vy blbové vnímáte? Berte banán a hybaj na palmu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa